Γενικά

Ο Λόβρεν ύποπτος για ψευδορκία

Ενώ η υπόθεση του Ζντβάρκο Μόμιτς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, η κατάθεση του Λόβρεν εξετάζεται από τις κροατικές αρχές καθώς υπάρχουν υποψίες πως περιέχει ψευδή στοιχεία.

Κροάτες εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τον Ντέγιαν Λόβρεν καθώς υποψιάζονται πως η κατάθεση που έδωσε τον περασμένο Ιούνιο στην δικαστική υπόθεση εις βάρος του Ζντβάρκο Μόμιτς, δεν ήταν ιδιαίτερα αληθής.

Θυμίζουμε πως οι κατηγορίες εις βάρος του πρώην εκτελεστικού αντιπροέδρου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ αφορούν διαχείρηση μαύρου χρήματος στις μεταγραφές των Μόντριτς και Λόβρεν σε Τότεναμ και Λιόν αντίστοιχα. Η υπόθεση είναι αρκετά περίπλοκη, αλλά στην ουσία της, ο Μάμιτς και άλλοι τρεις βρίσκονται κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση περίπου 15 εκατ. ευρώ αλλά και απόκρυψη φόρων ύψους περίπου 1,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον κροατικό Τύπο, όπως συνέβη και με την υπόθεση του Μόντριτς, υπάρχει διαφορά για ένα ποσό που αναφέρεται ως «ρήτρα» της μεταγραφής. Και ενώ στη μαρτυρία του ο Λόβρεν ισχυρίστηκε ότι το ποσό κατατέθηκε πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφής (πράγμα που απαλλάσει τον Μόμιτς από τις κατηγορίες), οι έρευνες, βάσει αποδεικτικών στοιχείων, δείχνουν πως η ρήτρα μπήκε αναδρομικά.

Ο Λόβρεν έδωσε αρχικά κατάθεση στην Κρατική Εισαγγελική Αρχή για την καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς (USKOK) κατά τη διάρκεια ανεξάρτητης έρευνας και στη συνέχεια αναγκάστηκε να καταθέσει εκ νέου μαρτυρία μόλις το θέμα είχε παραπεμφθεί στο δικαστήριο.

Εντούτοις, η κατάθεση του ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ στο δικαστήριο ήταν διαφορετική από εκείνη που υπέβαλε στην USKOK προκειμένου να προστατεύσει τον εναγόμενο. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαφορά στις δηλώσεις του, ο Λόβρεν είπε στο δικαστήριο: «Το μυαλό μου σταμάτησε επειδή η κόρη μου είχε μια εγχείρηση».

Οι ίδιες κατηγορίες βαραίνουν τόσο τον συμπατριώτη του και μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης Λούκα Μοντρίτς, όσο και την πεθερά του Βέσνα Γιουράιτς που ήταν επικεφαλής της λογιστικής στη Ντιναμό. Σε σχετική ερώτηση πάντως, ούτε ο εκπρόσωπος της Λίβερπουλ αλλά ούτε και ο ατζέντης του παίκτη δέχθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x