Ισπανία

Ο λόγος που η Μπαρτσελόνα δεν απέκτησε τον Μπενζεμά

Σύμφωνα με την Marca, οι «μπλαουγκράνα» το 2008 είχαν την ευκαιρία να υπογράψουν με τον Καρίμ Μπενζεμά, όμως ο Τσίκι Μπεργκιριστάιν δεν τον θεώρησε καλή επιλογή για δύο λόγους.

Πριν από μια δεκαετία η Μπαρτσελόνα είχε ανάγκη από έναν επιθετικό και ο βασικός της στόχος τότε ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά που έκανε τρομερές εμφανίσεις με τη φανέλα της Λιόν. Όλα έδειχναν πως ο Γάλλος επιθετικός θα καταλήξει στην ισπανική ομάδα.

Οι «μπλαουγκράνα» έστειλαν τον τεχνικό τους γραμματέα στο σπίτι του παίκτη για να τελειώσει την μεταγραφή. Παρόλο που όλα κυλούσαν τέλεια ο Τσίκι Μπεργκιστάιν διέκρινε δύο πράγματα που έκαναν την μετακίνηση να στραβώσει. Πρόκειται για τις κακές παρέες που είχε εκείνη την περίοδο ο ποδοσφαιριστής της Λιόν αλλά και το γεγονός ότι δεν ήταν τόσο επικοινωνιακός.

Έτσι η Μπαρτσελόνα δεν υπέγραψε τον Καρίμ Μπενζεμά καθώς θεώρησε πως ο χαρακτήρας του είναι προβληματικός και ότι θα προσαρμοστεί πολύ αργά στην νέα του ομάδα. Ο Πεπ Γκουανρτιόλα το καλοκαίρι του 2009 αγόρασε τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς ενώ την επόμενη χρονιά πήρε και τον Νταβίντ Βίγια.

Επιμέλεια: Βύρωνας Σουνίτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x