Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευτεί την φόρμα του Χασάν

Ο Χασάν είναι σε καλό φεγγάρι κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός στην ρεβάνς απέναντι στους Ουκρανούς. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για την μεγάλη ρεβάνς με τη Ντινάμο στο Κίεβο και η αλήθεια είναι πως οι ερυθρόλευκοι πηγαίνουν με καλή ψυχολογία για να παίξουν ένα πολύ μεγάλο ματς όπως αυτό απέναντι στους Ουκρανούς.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Και είναι βέβαια προφανές πως η καλή ψυχολογία των ερυθρόλευκων οφείλεται στην πολύ μεγάλη νίκη επί της Ένωσης αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αυτή επιτεύχθηκε.

Ο Ολυμπιακός πήρε ψυχολογία μετά τη νίκη του με την ΑΕΚ και πάει στο Κίεβο για να διεκδικήσει μια πρόκριση απέναντι σ’ ένα δυνατόν αντίπαλο. Και είναι ξεκάθαρο πως οι ερυθρόλευκοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Χασάν.

Ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού βρίσκει δίχτυα στα τελευταία παιχνίδια των πειραιωτών και κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να εκμεταλλεύεται στον μέγιστο βαθμό τον σέντερ φορ της, ειδικά όταν αυτός βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Ο Χασάν λοιπόν είναι σε καλό «φεγγάρι» κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός στην ρεβάνς απέναντι στους Ουκρανούς. Όταν ο επιθετικός είναι σε καλή φόρμα, όταν έχει και την ρέντα του σκοραρίσματος τότε πρέπει η ομάδα να δουλέψει για να τον «ταΐσει» στην περιοχή.

Κι αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στον μεθαυριανό αγώνα απέναντι στους Ουκρανούς. Να βρει τους τρόπους για να βγάλει τον Χασάν σε φάσεις για γκολ.

Κι όταν λέμε σε φάσεις για γκολ εννοούμε αυτό ακριβώς που έκαναν οι πειραιώτες στα δύο τελευταία παιχνίδια στο Καραϊσκάκη, με Ντινάμο και ΑΕΚ. Ο Φορτούνης έκανε την τέλεια πάσα στον συμπαίκτη του στο πρώτο ματς με τους Ουκρανούς ενώ καλή μεταβίβαση έκανε και ο Ποντένσε στον Αιγύπτιο στην φάση του τρίτου γκολ κόντρα στην Ένωση.

Κι εδώ θα πρέπει να σταθούμε, καθώς ο Πορτογάλος είχε κι άλλες φάσεις στο ματς με τη Ντινάμο στο Φάληρο για να βγάλει μια τέτοια πάσα σε συμπαίκτη του, αλλά προτίμησε να τελειώσει την φάση.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ του Ολυμπιακού θα πρέπει να ψάξει και την καλή πάσα γιατί πολύ απλά μια καλή μπαλιά του Ποντένσε μπορεί να αποδειχθεί… μισό γκολ για την ομάδα του λιμανιού.

Κι αν προσέξατε μόλις ο Χασάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ, η πρώτη του κίνηση ήταν να αγκαλιάσει τον Ποντένσε και να δείξει στην εξέδρα τον συμπαίκτη του, αναγνωρίζοντας πως η πάσα ήταν έτοιμο γκολ.

Ο Ολυμπιακός έχει τους μέσους που μπορούν να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες για να σκοράρει ο Αιγύπτιος και θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να βρουν γκολ οι ερυθρόλευκοι από μια στατική φάση. Κι ας το βάλει και ο στόπερ (Σισέ η Μεριά).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x