Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει μάτια δεκατέσσερα

O Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή στις δύο αναμετρήσεις με τους Τσέχους, στα τέλη του επόμενου μήνα. Κι όταν λέμε μεγάλη προσοχή το εννοούμε. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η Βικτόρια Πλζεν είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και είναι θετικό ότι οι ερυθρόλευκοι απέφυγαν την Αϊντχόφεν στην σημερινή κλήρωση.

Αυτό όμως που πρέπει να έχουν πάντα στο μυαλό τους οι φίλοι των πειραιωτών είναι πως κανείς δεν προκρίθηκε χωρίς να… παίξει. Κανείς δεν προκρίθηκε την μέρα της κλήρωσης. Τι σημαίνει αυτό;

Μα πολύ απλά ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή στις δύο αναμετρήσεις με τους Τσέχους, στα τέλη του επόμενου μήνα. Κι όταν λέμε μεγάλη προσοχή το εννοούμε.

Κατ’ αρχάς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τα όσα πέτυχε η συγκεκριμένη ομάδα στην διάρκεια της περσινής σεζόν. Η Πλζεν είναι μια «σφιχτή» ομάδα και αυτό που πρέπει να έχουν υπόψιν οι ερυθρόλευκοι είναι ότι παρουσιάζει βελτίωση χρόνο με τον χρόνο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι την περσινή σεζόν έφτασε σε σημείο να διεκδικεί το πρωτάθλημα στην Τσεχία.

Είναι λοιπόν προφανές πως κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει για την κλήρωση και κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε πριν ακόμα παίξει με τους Τσέχους. Και τα δύο παιχνίδια θα είναι δύσκολα.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι συνηθισμένος να παίζει τέλη Ιουλίου και θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένος για τις δύο συγκεκριμένες αναμετρήσεις.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Μαρτίνς καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι να περάσει στους παίκτες του την σωστή νοοτροπία για τα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια.

Κι εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει τα μάτια του δεκατέσσερα στους δύο αγώνες απέναντι στους Τσέχους. Χρειάζεται να είναι συγκεντρωμένος γιατί θα έχει απέναντι του μια ομάδα που δεν είναι εύκολη.

Κι ως γνωστόν δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στην Ευρώπη, ειδικά μάλιστα όταν αναφερόμαστε σε περίοδο καλοκαιριού. Αυτό που πρέπει να κάνουν καλά οι ερυθρόλευκοι είναι να δουλέψουν σκληρά ώστε να βρεθούν στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας για να πάρουν την πρόκριση απέναντι στην Πλζεν.

Κι αυτή η ετοιμότητα ξεκινά από τη σωστή νοοτροπία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x