Stoiximan Super League

Ο ΣΠΟΡ FM με τον ΠΑΟ στην Ολλανδία: Οι σκέψεις για Κουτρουμπή, Ζέκα, Αμπέντ

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει από την Ολλανδία για τις πρώτες σκέψεις του Στραματσόνι που αφορούν το «εξάρι» της ομάδας, τον δεξί χαφ και τον… μετέωρο Αλγερινό, που πρέπει να μοχθήσει για μια θέση.

Δεν έχει κάνει ακόμα μεταγραφή αμυντικού μέσου ο Παναθηναϊκός. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα κάνει σίγουρα, αλλά ίσως αργήσει αυτή. Δεν αποκλείεται να φτάσει Αύγουστος για να δούμε το «εξάρι» να έρχεται στην Αθήνα. Κάτι που θα σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να παίξει τα πρώτα του ευρωπαϊκά παιχνίδια με λύση εκ των έσω. Και ο Στραματσόνι έχει ήδη ξεκινήσει να σκέφτεται ποιος θα αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο.

Αποστολή στην Ολλανδία: Βασίλης Μοιρώτσος

Ο Ιταλός δείχνει πως το σχήμα που έχει στο μυαλό του είναι το 4-1-3-2. Με έναν «κόφτη» και τρεις μπροστά του στην ευθεία. Και πρώτος στο μυαλό του για «εξάρι» τούτη την ώρα είναι ο Κουτρουμπής. Εκείνον χρησιμοποιεί περισσότερο στη συγκεκριμένη θέση, όπως έκανε πολλές φορές και την περσινή σεζόν. Δείχνει να του έχει εμπιστοσύνη και θεωρεί πως μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία στον συγκεκριμένο ρόλο.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς τι θα… απογίνει ο Ζέκα, από τη στιγμή που η θέση «έξι» καλύπτεται και το η θέση «οχτώ» δεν… υπάρχει στο 4-1-3-2 (ένα «δεκάρι» και δύο ακραίοι βρίσκονται πίσω από τους φορ). Ο κάπτεν του Παναθηναϊκού, προς το παρόν τουλάχιστον, προορίζεται για το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Ένα δεξί χαφ σε στυλ… Μικάελσεν. Δίνοντας τη δυνατότητα στον Στραματσόνι να αλλάξει πράγματα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, βάζοντας τον Ζέκα πιο πίσω και χρησιμοποιώντας κάποιον απ’ τους εξτρέμ στα δεξιά.

Όσο για τον Αμπέντ, που γράφουμε στον τίτλο; Επίσης κλασικό «οχτάρι», που συνηθίζουμε να λέμε, ο οποίος… ξεμένει από θέση με το συγκεκριμένο σύστημα. Ο Στραματσόνι δείχνει να θέλει να αλλάξει… προσανατολισμό στον Αλγερινό, προκειμένου να πάρει απ’ αυτόν περισσότερα πράγματα από τα σχεδόν μηδαμινά που έδωσε πέρσι. Στην προπόνηση τον έχει χρησιμοποιήσει τόσο ως αμυντικό μέσο, όσο και ως επιθετικό χαφ πίσω από τους δύο φορ. Εκεί είναι πιθανό να τον δούμε στο αυριανό πρώτο φιλικό κόντρα στην Άαχεν.

Να παίξει δηλαδή «δεκάρι» ο Αμπέντ και να μεταφερθεί ο Βιγιαφάνιες στην επίθεση, δίπλα στον Λέτο, αφού δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλος διαθέσιμος επιθετικός πλην του Αργεντινού. Ο Αμπέντ, πάντως, πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να κερδίσει μια θέση βασικού. Διότι όταν θα μπουν οι Ιμπάρμπο και Μπεργκ τότε ο Βιγιαφάνιες θα γυρίσει στη φυσική του θέση, ενώ αν ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του Γουακάσο, ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί για τον Αλγερινό, που έχει την ποιότητα για να είναι βασικό «γρανάζι», αλλά πρέπει να την δείξει και στο γήπεδο. Και πέρσι δεν το έκανε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x