Champions League

Οι Γάλλοι έδωσαν την πρωτιά στην Ατλέτικο

Χάρη σε δύο γκολ των Γάλλων, η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε στο «Βιθέντε Καλντερόν» 2-0 την Αϊντχόφεν, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε την πρώτη θέση.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 2-0 την Αϊντχόφεν στο «Βιθέντε Καλντερόν» και εξασφάλισε την πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω της πέμπτης αγωνιστικής της κορυφαίας τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αντίθετα, οι πρωταθλητές Ολλανδίας θέλουν μόνο τη νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Ροστόφ για να πάρουν την τρίτη θέση και τη συμμετοχή στο Europa League.

Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν σαφώς ανώτεροι, έχασαν ευκαιρίες και κατάφεραν να πανηγυρίσουν με τα τέρματα των Γκαμεϊρό στο 55’ και Γκριεζμάν στο 66’.

Οι «ροχιμπλάνκος» ξεκίνησαν πολύ επιθετικά και άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες για να σκοράρουν, χωρίς, βέβαια, την πολύ μεγάλη φάση, με τους επιθετικογενείς παίκτες και ιδιαίτερα τους διεθνείς Γάλλους. Για περισσότερο από ένα δεκάλεπτο, δε δημιουργήθηκε καμία φάση μπροστά στις δύο εστίες. Μετά το 30΄, οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε ανέβασαν ξανά ρυθμούς και απείλησαν την εστία του Ζοτ με τον Κόκε, με τους πρωταθλητές Ολλανδίας να αρκούνται στις επικίνδυνες αντεπιθέσεις.

Οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν ξανά «φουριόζοι» στο δεύτερο ημίχρονο και, ύστερα από κάποιες χαμένες ευκαιρίες, ο Γκριεζμάν έβγαλε την κάθετη στον Γκαμεϊρό και αυτός με διαγώνιο πλασέ έκανε το 1-0 στο 55’. Ο Κοκού ξεκίνησε τις αλλαγές για να αλλάξει την κατάσταση στους πρωταθλητές Ευρώπης του 1988, όμως η Ατλέτικο αιφνιδίασε ξανά στο 66’. Ο Τιάγκο έβγαλε την ωραία κάθετη στον Γκριεζμάν στη μεγάλη περιοχή και αυτός με ωραίο πλασέ στην κλειστή γωνία έκανε το 2-0. Οι φιναλίστ της διοργάνωσης συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες με την ανεβασμένη ψυχολογία και φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να σκοράρουν για τρίτη φορά.

Μετά το 70’, άρχισαν οι μαζεμένες αλλαγές και ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε κατακόρυφα. Οι Ολλανδοί άρχισαν δειλά δειλά να απειλούν χωρίς κάτι κάποια ιδιαίτερη φάση στα καρέ του Ομπλακ και οι «ροχιμπλάνκος» πήραν την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου.




Τα αποτελέσματα της πέμπτης αγωνιστικής:

Ροστόφ – Μπάγερν 3-2
(44’ Αζμούν, 49’ πεν. Πόλοζ, 67’ Νομπόα – 32’ Ντάγκλας Κόστα, 52’ Μπερνάτ)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αϊντχόφεν 2-0
(55΄Γκαμεϊρό, 66' Γκριεζμάν

Η βαθμολογία:
Ατλέτικο 15
Μπάγερν 9
Ροστόφ 4
Αϊντχόφεν 1

Η επόμενη αγωνιστική:

Αϊντχόφεν – Ροστόφ
Μπάγερν – Ατλέτικο Μαδρίτης


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x