Stoiximan Super League

Όλα τα σερί κάποτε τελειώνουν!

Μετά από 17σερί νίκες, βρέθηκε ομάδα να κόψει τον δρόμο στον Ολυμπιακό. Με παλικαρίσια εμφάνιση και παρά τα σοβαρά λάθη του Σπάθα ο Πλατανιάς κράτησε στο 1-1 τους ερυθρόλευκους στα Περιβόλια.

Όπως και στο Κύπελλο, έτσι και στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός την… πάτησε κόντρα στον Πλατανιά. Αυτή την φορά οι Χανιώτες κατάφεραν στα Περιβόλια να κρατήσουν τους «ερυθρόλευκους» στο 1-1 και να κόψουν το σερί των 17 συνεχόμενων νικών τους στην Σούπερ Λίγκα.

Πολύ καλό ξεκίνημα για τους Πειραιώτες, που όμως πλήρωσαν το κενό στα αριστερά της άμυνας κι είδαν τους γηπεδούχους να περνούν στην επίθεση. Ο Ράμος νίκησε τον Ρομπέρτο με ωραίο σουτ στο 36’, με την ομάδα του Σίλβα να παίρνει τα ηνία και να πολιορκεί την αντίπαλη άμυνα μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Σοβαρά λάθη του Ηλία Σπάθα κυρίως στα πρώτα 45λεπτά. Κόβει λανθασμένα τον Κουλιμπαλί, που ήταν σε θέση για σουτ και γυρνάει την φάση πίσω για φάουλ στον Γουνδουλάκη. Στο 40’ ο Ιντέγε κάνει δυνατό σουτ, ο Σωτηρίου διώχνει, όμως η φάση έχει ξεκινήσει από οφσάιντ του Πάρντο. Αποκορύφωμα το πεντακάθαρο φάουλ του Κολομβιανού στον Γουνδουλάκη, στο οποίο δεν είδε την παράβαση (45+4’) στον χώρο του κέντρου.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο 45λεπτο, όπου ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην επίθεση και οι γηπεδούχοι έψαχναν την κόντρα. Μια λάθος εκτίμηση του Σωτηρίου στο 72’ έφερε την ισοφάριση για τους παίκτες του Σίλβα με τον Φορτούνη. Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν μέχρι τέλους για την ανατροπή, όμως δεν τα κατάφεραν παρά την μεγάλη πίεση που άσκησαν.

inner

Το ματς:



Παρά το βαρύ τερέν ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά στο παιχνίδι κι άγχωσε από τα πρώτα λεπτά την άμυνα του Σωτηρίου. Με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας κι επιθέσεις από τα άκρα η ομάδα του Σίλβα έφερε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, όμως της έλειψε η μεγάλη φάση. Ο Πλατανιάς άρχισε να «εγκλιματίζεται» μετά την συμπλήρωση δέκα λεπτών κι από τότε πήρε τα ηνία. Ο Παράσχος έριξε το βάρος στα δεξιά της επίθεσης και δικαιώθηκε πανηγυρικά, αφού ο Μαζουακού αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα.

inner

Μετά από μία μίνι διακοπή, λόγω ενός προβλήματος στους πυλώνες του γηπέδου, οι Χανιώτες επέστρεψαν το ίδιο δυναμικά κι άρχισαν να δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά του γηπέδου. Μια-δυο-τρεις και ο Ισπανός είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του στο 35ο λεπτό, έπειτα από δυνατό σουτ του Ράμος, ο οποίος απέφυγε εξαιρετικά τον Σαλίνο. Μετά το 1-0, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν και πάλι την απόδοσή τους, αναγκάζοντας τον Σωτηρίου να επέμβει αρκετές φορές και να κρατήσει μόνος του το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Όπως τελείωσε, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο στα Περιβόλια. Ο Ολυμπιακός διατήρησε την κατοχή της μπάλας κι έψαξε την ισοφάριση, όμως του έλειψε η τελική πάσα. Απ’ την πλευρά του ο Γιώργος Παράσχος άλλαξε το πλάνο του κι έψαξε τις αντεπιθέσεις, δίνοντας στον Γουνδουλάκη ρόλο κρυφού επιθετικού. Το πέρασμα των λεπτών και με τον Φορτούνη, πλέον, στον αγωνιστικό χώρο βρήκε τους ερυθρόλευκους σταθερά στην επίθεση, αλλά τους Χανιώτες να αμύνονται σωστά. Ο Σωτηρίου από «ήρωας» έγινε μοιραίος στο 72’ όταν δεν έδιωξε σωστά το σουτ του Ντουρμάζ κι ο Φορτούνης πήρε το ριμπάουντ κι έκανε εύκολα το 1-1. Στο 89' ο Κουλιμπαλί δέχτηκε αντικείμενο απ' την κερκίδα των φιλοξενούμενων, το έπιασε για να το δείξει στον διαιτητή, ο οποίος του ζήτησε να συνεχίσει να παίζει.

inner

Ο Πλατανιάς, όσο κυλούσαν τα λεπτά, έδειχνε να στερεύει από δυνάμεις με αποτέλεσμα να χάνει συνεχώς μέτρα στο γήπεδο. Έτσι, οι Πειραιώτες έφταναν άνετα έξω απ’ την περιοχή κι απειλούσαν για την ανατροπή. Παρά την μεγάλη πίεση που δέχτηκαν, οι γηπεδούχοι άντεξαν και κράτησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σπάθα το 1-1.

Οι συνθέσεις:



Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Στανισλάβιεβιτς, Μενδρινός (74’ Ανγκούλο), Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης (81’ Μιλούνοβιτς), Ράμος (88’ Δημήτρης)

Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Τσιμότζι, Ντίνας, Πάγκαλος, Μιλούνοβιτς

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο (59’ Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκεζ (85’ Σεμπά), Ντουρμάζ, Πάρντο (85’ Πουλίδο), Ιντέγε

Στον πάγκο: Καπίνο, Μποτία, Ομάρ, Κασάμι

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας

Γήπεδο: Περιβόλια

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x