Europa League

Όταν η ΑΕΚ διέλυσε την κορυφαία Μπριζ όλων των εποχών (pic)

H AEK ετοιμάζεται για τη ρεβάνς με τη Μπριζ και πρόκριση στους ομίλους του Europa League. To sportfm.gr γυρνάει την ιστορία πίσω και θυμάται, πως η μεγάλη ΑΕΚ, διέλυσε την κορυφαία Μπριζ.

Ώρα Ευρώπης για την ΑΕΚ, με τους «κιτρινόμαυρους» να ετοιμάζονται για την μεγάλη ευρωπαϊκή επιστροφή τους στους ομίλους του Europa League. Το πρώτο βήμα με την ισοπαλία στο Βέλγιο και πλέον απέναντι στη Μπριζ την Πέμπτη, η «Ένωση» θέλει να δώσει ακόμα ένα ραντεβού με την ιστορία.

Και μπορεί η παράδοση της ΑΕΚ απέναντι σε βελγικές ομάδες να μην είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά κόντρα στη Μπριζ οι «κιτρινόμαυροι» έχουν γράψει ιστορία. Διότι ήταν η ομάδα που κατάφερε να κερδίσει την καλύτερη Μπριζ όλων των εποχών.

Στις 16 Αυγούστου του 1978, η «Ένωση» επικράτησε με 3-1 της Μπριζ στην Αθήνα σε φιλικό παιχνίδι. Ουσιαστικά, κατάφερε να διαλύσει την φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και την κορυφαία Μπριζ όλων των εποχών. Λίγους μήνες νωρίτερα, οι Βέλγοι έφτασαν μέχρι τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας ηττηθεί στο Γουέμπλεϊ από τη Λίβερπουλ με 1-0 με γκολ του Νταγκλίς.

Πάντως, η ΑΕΚ μεσουρανούσε εκείνη την εποχή και άρχιζε το χτίσιμο της αυτοκρατορίας του Λουκά Μπάρλου. Την αμέσως προηγούμενη σεζόν η «Ένωση» είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη μεγάλη Γιουβέντους του Τζοβάνι Τραπατόνι, ενώ την χρονιά που ακολούθησε του φιλικού, η ΑΕΚ κατέκτησε το νταμπλ, μετρώντας 31 ματς δίχως ήττα στο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x