Stoiximan Super League

Όταν το πρόβλημα δεν είναι πάντα οι Έλληνες διαιτητές

Ο Ατρόμητος είδε στον δεύτερο γύρο το αίτημά του για ξένους διαιτητές να ικανοποιείται, ωστόσο, έκλεισε τα ματς με τους μεγάλους με μικρότερη συγκομιδή βαθμών.

Ατρόμητος στον πρώτο γύρο απέναντι σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Απολογισμός: 1 Νίκη (με ΑΕΚ 0-2 στο ΟΑΚΑ), 1 Ισοπαλία (με ΠΑΟΚ 1-1 στο Περιστέρι), 1 Ήττα (με Ολυμπιακό 1-2 στο Περιστέρι). Σύνολο 4 βαθμοί με συντελεστή τερμάτων 4-3 (+1).

Από την πρώτη φορά που σφύριξε ξένος στην Ελλάδα, στον τελικό του Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (0-2) στο ΟΑΚΑ με τον Μπορμπαλάν, στον Ατρόμητο είχε μπει η ιδέα για αντικατάσταση των Ελλήνων και στα δικά του μεγάλα ματς. Η ιδέα με τον καιρό ωρίμασε και πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο οι Περιστεριώτες ζήτησαν επίσημα ξένους διαιτητές για όλη τη σειρά των ντέρμπι με βασικό επιχείρημα (και σωστό κατά την γνώμη μου) πως οι ανταγωνιστές τους έπαιζαν με ξένους τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Γράφει ο Γιάννης Σταυρόπουλος


Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, το πρώτο σετ ντέρμπι πέρασε και στα διαιτητικά παράπονα προστέθηκαν και οι διαιτησίες του 2019 σε Ξάνθη (2-1) και Λαμία (2-1) αλλά και το πρώτο ματς με την ΑΕΚ στο Κύπελλο (0-1). Όλο αυτό το πακέτο αγώνων έκανε έντονο το αίσθημα της αδικίας στις τάξεις της ομάδας, που καλώς ή κακώς πίστευε πως αν έπαιζε αυτά τα ματς έχοντας την ίδια αγωνιστική εικόνα αλλά ξένο ρέφερι θα είχε καλύτερα αποτελέσματα.

Το αίτημα ικανοποιήθηκε έστω για τα ντέρμπι του δεύτερου γύρου. Προφανώς, είτε γιατί αυτοί που το εξέτασαν έλαβαν υπόψη τους την βαθμολογική κρισιμότητα των αναμετρήσεων λόγω της θέσης του Ατρόμητου στη βαθμολογία, είτε έκριναν πως ο Γιώργος Σπανός έχει ως έναν βαθμό δίκιο να αισθάνεται αδικημένος (το πολύ ή το λίγο αφορούσε βέβαια καθαρά τον οργανισμό του Ατρόμητου). Κάπου εδώ βρίσκεται και η εξήγηση στο γιατί ο Ατρόμητος ενώ είδε το αίτημά του να ικανοποιείται έκλεισε τον κύκλο των ντέρμπι του Β’ γύρου με χειρότερη συγκομιδή.

Απολογισμός: 0 Νίκες, 0 Ισοπαλίες, 3 ήττες. Βαθμοί 0 και γκολ υπέρ/κατά 1-6 (-5).

Το κακό για τους Περιστεριώτες ήταν πως η αλλαγή αυτή δεν συνέπεσε χρονικά με παραγωγική περίοδο για Κάναντι και παίκτες, αφού στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος έχουν αντιστρόφως αντίθετη εικόνα από αυτή του πρώτου γύρου. Κάπως έτσι κι ενώ το μυαλό βρισκόταν στον πλανήτη, Άρη, ο μεταμορφωμένος Άρης του Παντελίδη έπιασε τον Ατρόμητο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x