Κύπελλο Ελλάδας

Παλικαρίσια πρόκριση για ΑΕΛ!

Με «προίκα» το 3-0 του πρώτου παιχνιδιού, η ΑΕΛ κατάφερε παρά την ήττα από την Ξάνθη με 2-0 να εξασφαλίσει την παρουσία της στους 8 του Κυπέλλου. Με 9 τελείωσαν το ματς οι Θεσσαλοί, με 10 οι Ακρίτες!

Την παρουσία της στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος εξασφάλισε η ΑΕΛ!

Οι Θεσσαλοί μπορεί να γνώρισαν την ήττα με 2-0 από την Ξάνθη, ωστόσο έχοντας… κάβα το 3-0 του πρώτου παιχνιδιού, άντεξαν στην πίεση των Ακριτών και σφράγισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση σε ένα παιχνίδι που περιείχε δύο τέρματα, τρεις (!) αποβολές και πολύ αγχος!

Με εννιά τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω των αποβολών των Ντέλετιτς (60') και Καρατάσιου (85'), με δέκα οι Ακρίτες λόγω της αποβολής του Ντουρίτσκοβιτς (66').

Ο Μελιόπουλος ήταν αυτός που έκανε το 1-0 με ωραία κεφαλιά στο 27’. Ο Σιλά με εξαιρετικό σουτ στο 62’ πέτυχε το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων και έβαλε φωτιά στο παιχνίδι, με τους Θεσσαλούς να αντέχουν τελικά στην πίεση και το τελικό σφύριγμα να τους... λυτρώνει σηματοδοτώντας την πρόκριση τους στην επόμενη φάση.

inner

Το ματς



«Παγωμένες» ξεκίνησαν το παιχνίδι Ξάνθη και ΑΕΛ. Ο ρυθμός ήταν ιδιαίτερα χαμηλός στο ξεκίνημα και καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορούσε να απειλήσει, με την πρώτη ουσιαστική ευκαιρία να προέρχεται μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουάλας στο 18’, όπου η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν λίγο αργότερα στο 21’, όταν ο Φασίδης μπήκε ωραία από δεξιά στην περιοχή των Θεσσαλών, έκανε το παράλληλο γύρισμα στον Κίκε Μπουλά, ωστόσο το σουτ του επιθετικού από τη Γουινέα κόντραρε στην πλάτη Ζίζιτς.

Η φάση αυτή αποτέλεσε… προειδοποίηση για το τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Στο 26’ ο Μεχία υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή έστρωσε στον Καμαρά, ο οποίος σούταρε με τον Θεωδορόπουλο να έχει απάντηση, αποσοβώντας σε κόρνερ. Ο Ντουρίτσκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, σε ένα από τα πολλά στημένα των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, με τον Μελιόπουλο να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος της περιοχής, εκμεταλλευόμενος την κακή αντίδραση του τερματοφύλακα της ΑΕΛ και να διαμορφώνει το 1-0.

inner

Το γκολ έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι αύξησαν την πίεση τους και έψαξαν το δεύτερο γκολ που θα τους έβαζε για τα καλά στο… κόλπο της πρόκρισης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανεβεί ο ρυθμός του ματς και μαζί και η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Παρ’ όλα αυτά μέχρι την ανάπαυλα δεν συνέβη κάτι αξιόλογο, εκτός από τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για πέναλτι του Ζίζιτς στο Κίκε Μπουλά στο 39’ (δεν φαίνεται να υπάρχει επαφή μεταξύ των δύο παικτών), αλλά και κάποια δυνατά μαρκαρίσματα των Θεσσαλών τα οποία ο ρέφερι της αναμέτρησης τιμώρησε με κίτρινη κάρτα.

inner

Χαμηλός ήταν ο ρυθμός του ματς στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους κάτι που φυσικά βόλευε την ΑΕΛ που είχε σκορ πρόκρισης. Την ηρεμία αυτή ήρθε να διαταράξει ο Ντέλετιτς, ο οποίος στο 60’ έκανε κακό υπολογισμό, βρήκε τον Σβάρνα με αποτέλεσμα να αντικρίσει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και μαζί το δρόμο για τα αποδυτήρια.

Τα κακά νέα για τους Θεσσαλούς ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί. Και αυτό γιατί δύο λεπτά αργότερα στο 62’ ο Σιλά έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ, πέντε περίπου μέτρα έξω από την περιοχή, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι. Πλέον η Ξάνθη είχε διαμορφώσει τις ιδανικές συνθήκες προκειμένου να κυνηγήσει την απόλυτη ανατροπή και να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση.

inner

Παρ’ όλα αυτά ο Ντουρίτσκοβιτς δεν κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός σε μία ανύποπτη στιγμή πήγε καθυστερημένα πάνω στον Λαγό, με συνέπεια να δει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας αναξιοποίητο το αριθμητικό πλεονέκτημα για την ομάδα του.

Δέκα λεπτά αργότερα ωστόσο, στο 85’ οι ισορροπίες στο ματς ανετράπηκαν για ακόμα μία φορά. Και αυτό γιατί ο Καρατάσιος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε 6 λεπτά (είδε την πρώτη για χέρι στο 79'), αφήνοντας την ομάδα του με εννιά παίκτες και δίνοντας στο ματς χαρακτήρα… ροντέο!

Οι τελευταίες στιγμές του παιχνιδιού θύμιζαν… πολιορκία, με την Ξάνθη να έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην περιοχή του Θεοδωρόπουλου και να ψάχνει το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Αυτό τελικά δεν ήρθε, με το τελικό σφύριγμα να λυτρώνει τους φιλοξενουμένους και να σφραγίζει την παρουσία τους στην κλήρωση της φάσης των «8».

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Κάστρο, Μπουλά (Γέντρισεκ 54’ ), Σιλά, Μελιόπουλος, Φασίδης (Τριάδης 63΄), Καμαρά (Ντε Λούκας 46’ )

ΑΕΛ (Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Καρατάσιος, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς, Κριζμάν (Ρέντζας 65΄), Λεοζίνιο (Μιλοσάβλιεφ 56΄), Περόνε (Ναζλίδης 69΄)

Διαιτητές: Σέζος (Κιλκίς), Πάτρα (Μακεδονίας), Κελάζογλου (Χαλκιδικής)

inner

Δείτε πως μετέδωσε την αναμέτρηση το sport-fm.gr:



Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x