Γενικά

Ζινιάκ λαμπρός, έστειλε τελικό την Τίγκρες

Η Τίγκρες νίκησε 1-0 την Παλμέιρας και θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την κούπα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που διεξάγεται στο Κατάρ.

Η Τίγκρες ήταν η μεγάλη νικήτρια στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, που διεξάγεται στο Κατάρ. Η μεξικανική ομάδα, που εκπροσωπεί την ήπειρο της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής ως κυπελλούχος του Concacaf Champions League, επικράτησε με σκορ 1-0 της Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα, χάρη σε πέναλτι-γκολ του Ζινιάκ στο 54’.

Έτσι, προκρίθηκε στον τελικό, που θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη (11/2) και θα διεκδικήσει το τρόπαιο με αντίπαλο τον νικητή της του άλλου ημιτελικού Αλ Αχλί Καΐρου-Μπάγερν Μονάχου, που διεξάγεται αύριο Δευτέρα (8/2). Από την άλλη, η βραζιλιάνικη ομάδα, λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες, παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και δίκαια ηττήθηκε.

Μέτριο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να διασφαλίσουν πρώτα το «μηδέν» και μετά να ψάχνουν το γκολ. Οι Μεξικάνοι είχαν τρεις καλές στιγμές με τους Γκονσάλες (4’) και Ζινιάκ (34’ και 37’), ενώ οι Βραζιλιάνοι είχαν δύο ευκαιρίες με τον Ρόνι σε διάστημα δύο λεπτών (18’ και 19’). Οι τυπικά φιλοξενούμενοι της Τίγκρες μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στην επανάληψη και αφού προειδοποίησαν με τον Ροντρίγκες στο 49’, άνοιξαν το σκορ με τον Αντρέ Ζινιάκ.

Ο Γάλλος επιθετικός δεν λάθεψε από το σημείο του πέναλτι και έδωσε το προβάδισμα, φτάνοντας τα τρία γκολ στη διοργάνωση. Οι παίκτες της Παλμέιρας δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, αυτοί της Τίγκρες προσπάθησαν να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ και μέχρι το τέλος δεν… κουνήθηκε φύλλο. Μόνο στα τελευταία λεπτά πίεσαν περισσότερο για την ισοφάριση, αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ και το 1-0 υπέρ της μεξικανικής ομάδας ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x