Stoiximan Super League

Παναιτωλικός για μπαράζ, Πανιώνιος για… φούντο

Τρίποντο-ανάσα πήρε με τρομερό γκολ του Ρόσα ο Παναιτωλικός, λυγίζοντας με σκορ 1-0 τον Πανιώνιο, ο οποίος πρέπει να ανέβει βουνό στα πλέι άουτ για να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση.

Νίκη σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας πήρε στο ντέρμπι ουραγών ο Παναιτωλικός με 1-0 επί του Πανιωνίου για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρόσα, που νίκησε τον πολύ καλό Κότνικ με τρομερό σουτ στο 48’, οι Αγρινιώτες ξέφυγαν στο +7 από το σημερινό τους αντίπαλο και πήραν ισχυρό προβάδισμα για την κατάληψη της προτελευταίας θέσεις, που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής.

Οι «κυανέρυθροι» από την άλλη, στάθηκαν όρθιοι για 45 λεπτά, όμως λύγισαν από την καθολική υπεροχή των γηπεδούχων, και πλέον έχουν να ανέβουν… βουνό για να τους προσπεράσουν στη διαδικασία των πλέι άουτ.



Το ματς:
Αποφασισμένος να «καθαρίσει» το παιχνίδι μπήκε ο Παναιτωλικός στο παιχνίδι και διατήρησε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια. Την πρώτη καλή στιγμή, βέβαια, είχε ο Πανιώνιος που βγήκε στη κόντρα στο έκτο λεπτό, με σουτ του Εμμανουηλίδη που μπλόκαρε ο Κνετ και, από κει και πέρα, σίγησε επιθετικά και περιορίστηκε στην αμυντική του λειτουργία.

Οι Αγρινιώτες εγκλώβισαν τους «κυανέρυθρους» στην περιοχή τους, με τους Ντίας, Ντάλσιο και Ρόσα να είναι οι κύριοι εκφραστές της επιθετικής δραστηριότητας. Η ασφυκτική πίεση κορυφώθηκε στο 42’, με σουτ του Μουνιέ που έδιωξε ασταθώς ο Κότνικ, η μπάλα κατευθύνθηκε προς τα δίχτυα και ο Σαραμαντάς απομάκρυνε σωτήρια πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Παναιτωλικός μέτρησε νέα μεγάλη ευκαιρία με γύρισμα του Ντάουντα που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Κότνικ.



Με την έναρξη του δεύτερου μισού, ο Σλοβένος τερματοφύλακας του Πανιωνίου έκανε νέα μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Ντάουντα, όμως στο 53’ δεν κατάφερε να σταματήσει τον Ρόσα, ο οποίος απέφυγε δύο αντιπάλους και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.



Ο Πανιώνιος προσπάθησε να ισορροπήσει μετά το γκολ, όμως ο Παναιτωλικός συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο. Στο 75’ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σταυρόπουλου στον Ρόσα, όμως άλλαξε την απόφασή του ορθώς μετά από έλεγχο του VAR.



Ο Πανιώνιος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 81’, με απευθείας εκτέλεση φάουλ που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κόρμπος έπιασε αδύναμη κεφαλιά που πέρασε άουτ.






Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Μαρσιάλ, Μάλης, Μάρτιν, Ντάλσιο, Μουνιέ (90+5’ Μπαΐροβιτς), Αλβάρες (82’ Ταχάρ), Ρόσα (89’ Ντουάρτε), Ντάουντα, Λιάβας, Ντίας.

Στον πάγκο έμειναν οι: Φερνάντες, Τσιγγάρας, Μπιάι, Φυτόπουλος.

Πανιώνιος (Δημήτρης Κοροπούλης): Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Οικονομίδης (62’ Παπανικολάου), Κόρμπος, Τσιλούλης (82’ Ρέτσος), Ρέντζας, Γρίβας (56’ Καμαρά), Εμμανουηλίδης, Αραμπούλι.

Στον πάγκο έμειναν οι: Μάλερμπ, Παπαγωργίου, Λυμπεράκης, Ευαγγέλου,.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x