Stoiximan Super League

Πανιώνιος για μεγάλα πράγματα

Ζουν το όνειρό τους στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος λύγισε (2-0) εύκολα την αντίσταση της Ξάνθης με ολοκληρωτική εμφάνιση και παρέμεινε στη 2η θέση. Γκολάρα ο Κόρμπος,με 10 για ένα ημίχρονο οι ακρίτες.

Επιβλητικός Πανιώνιος στην «καυτή» Νέα Σμύρνη.

Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν εύκολα 2-0 της Ξάνθης στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και παρέμειναν στη δεύτερη της Super League (σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ), αφήνοντας πίσω τους τρεις πόντους την ακριτική ομάδα και τον Παναθηναϊκό. Με δέκα παίκτες από το 42’ οι φιλοξενούμενοι λόγω της δικαιολογημένης αποβολής του Ντε Λούκας με δεύτερη κίτρινη.

Με πανέμορφο γκολ του Κόρμπου στο 22’ το 1-0 για τους γηπεδούχους, ο Μπεν με πέναλτι στο 66’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Παράπονα των φιλοξενούμενων για τη διαιτησία, καθώς η παράβαση του Καρασαλίδη στον Μαχμούτοβιτς. Δοκάρι με τον Πιτσέλι είχε η Ξάνθη στο 86ο λεπτό.

To ματς

Με… άγριες διαθέσεις μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Πανιώνιος, προσπαθώντας να γίνει αφεντικό της αναμέτρησης με το «καλημέρα» και σε γενικές γραμμές τα κατάφερε. Μπορεί να μην πήρε προβάδισμα νωρίς, αλλά κατάφερε να φέρει στα μέτρα του τον αγώνα. Έβγαζε ένταση στο παιχνίδι του, έπαιζε σε άλλη ταχύτητα από τους φιλοξενούμενους, που είχαν πολύ παθητικό ρόλο στο ματς και παρότι δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Αντιθέτως, δεν είχε καμία καλή φάση η Ξάνθη, που έγινε αισθητή για πρώτη φορά προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Σαν να της έλειπε φρεσκάδα και σαν να πήγαινε πιο πολύ για την ισοπαλία.

inner

Οι σημειώσεις στο… μπλοκάκι, πιθανόν να μην φανερώνουν τη μεγάλη υπεροχή του Πανιωνίου, που χρειάστηκε σχεδόν δέκα λεπτά για να φτιάξει την πρώτη του καλή φάση και η συχνότητα των ευκαιριών δεν ήταν μεγάλη. Ωστόσο, δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, έχοντας σε καλή κατάσταση αρκετούς παίκτες και κυρίως τους Μασούντ, Κόρμπο και Φούντα. Ο Ιρανός ήταν μέσα στις δύο πιο καλές στιγμές του Πανιωνίου στο πρώτο μέρος. Σε αυτή του Μπεν (11’), όπου τον έβγαλε φάτσα με τον Ζίβκοβιτς, αλλά κερδισμένος βγήκε ο πορτιέρο της Ξάνθης. Όπως και σε αυτή του Φούντα στο 37’, όταν έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν ολοκλήρωσε καλά τη φάση.

Τη λύση έδωσε ο Κόρμπος στο 22’ , κάνοντας το 1-0 με ένα εξαιρετικό τέρμα που ανήκει όλο στον ίδιο. Πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, άδειασε τον Βασιλακάκη με κοφτή ντρίμπλα και στη συνέχεια τα έβαλε και με την άμυνα των φιλοξενούμενων, βγήκε νικητής και με σκαφτό σουτ έγραψε το 1-0. Η Ξάνθη έδειξε να έχει παλμό προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (για κάτι λιγότερο από δέκα λεπτά) και έκλεισε τον Πανιώνιο στην περιοχή του, δίχως να τον αγχώσει ιδιαίτερα και με ένα σουτ του Λουσέρο και μια λόμπα του Λάζιτς έκανε αισθητή την παρουσία της.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στο 42’, όταν ο Ντε Λούκας δέθηκε δικαιολογημένα κίτρινη για φάουλ στον Τασουλή και αποβλήθηκε, καθώς ήταν δεύτερη και ο Ισπανός φλέρταρε για ώρα με την κόκκινη, ύστερα από την κίτρινη που δέχθηκε για την αντίδρασή του στη φάση που ζήτησε φάουλ ο Φούντας στο 19ο λεπτό.

Πλέον, ο Πανιώνιος ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης και το έδειξε με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ελέγχοντας πλήρως την κατάσταση, ενώ η Ξάνθη και ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπαθούσαν να ξεπεράσουν το σοκ της αποβολής. Οι «κυανέρυθροι» κλείδωσαν ουσιαστικά τη νίκη στα μέσα του πρώτου μέρους, όταν ο Μαχμούτοβιτς ανετράπη (65’) από τον Καρασαλίδη και ο Σιδηρόπουλος έδειξε άσπρη βούλα, προκαλώντας (δικαιολογημένα όπως φάνηκε στο ριπλέϊ) τα παράπονα των φιλοξενούμενων που θεώρησαν ότι η παράβαση έγινε εκτός περιοχής. Ο Μπεν δεν λάθεψε και έκανε στο 66’ το 2-0.

inner

Από εκείνο το σημείο και μετά η Ξάνθη «παραδόθηκε» στον Πανιώνιο, έχοντας να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο που έπαιζε με παίκτη παραπάνω, την κούραση, ώστε να καλύψει διαφορά δύο τερμάτων. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς κράτησε πολύ άνετα το υπέρ της προβάδισμα και παρότι η Ξάνθη είχε δοκάρι με τον Πιτσέλι στο 86’, ήταν αυτός που δικαιούτο πιο πολύ το 3-0, παρά οι φιλοξενούμενοι το 2-1.

inner

Η καταγραφή της φάσης του Μπεν στο 70’ ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια που σταμάτησε στον Καρασαλίδη, το τακουνάκι του Κόρμπου στο 80’ εξ επαφής και η… τζούφια κεφαλιά του Μαχμούτοβιτς στις καθυστερήσεις από πολύ καλή θέση, το επιβεβαιώνουν.



Το φιλμ του αγώνα



Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Ρισβάνης, Οικονόμου, Βλάχος, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (79' Λάμπρου), Μασούντ (91' Σαββίδης), Φούντας (53' Μαχμούτοβιτς), Μπεν

Στον πάγκο: Μπαντής, Γκιοάτα, , Καθάριος, Αντωνιάδης

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Ντε Λούκας, Λουσέρο (73' Πιτσέλι), Λάζιτς (63' Γιουνές), Σολτάνι, Βασιλακάκης, Ράνος (46' Μεχία)

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Λ. Ορφανίδης, Σιλά, Καμαρά.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος. Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Πολυχρόνης Κωσταράς και 4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x