Κύπελλο Ελλάδας

Ματσάρα μόνο στην παράταση και στους «8» ο Παναιτωλικός!

Ύστερα από 115' αγώνα χωρίς τέρμα, οι Παναιτωλικός και Πανιώνιος κατάφεραν να βάλουν από ένα γκολ στα τελευταία τέσσερα λεπτά της παράτασης για το τελικό 1-1. Στους «8» του Κυπέλλου οι Αγρινιώτες.

Τι κι αν δύο ολόκληρα 90λεπτα (μαζί με τις όποιες καθυστερήσεις) και 25' παράτασης μεταξύ Πανιωνίου και Παναιτωλικού δεν είχαν ούτε ένα γκολ...

Στη Νέα Σμύρνη, οι δύο ομάδες στον αγώνα ρεβάνς του 0-0 του Αγρινίου, κατάφεραν να πετύχουν από ένα γκολ αμφότερες στα τελευταία τέσσερα λεπτά της παράτασης, με το τελικό 1-1 να δίνει την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας στον φιλοξενούμενο Παναιτωλικό (για δεύτερη φορά στην ιστορία του βρίσκεται στα προημιτελικά της διοργάνωσης).

Τα «καναρίνια» άνοιξαν το σκορ στο 116' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαΐροβιτς, με το τέρμα του Ντομίνγκες στο 119' να τα αγχώνει, αλλά να μην τα αποκλείει. Σε μία αναμέτρηση, στο ξεκίνημα της οποίας ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά και είχε δύο δοκάρια, με τον Πανιώνιο όμως στη συνέχεια να ανεβάζει «στροφές».

Το ματς:

Από τη μία, ο Νίκι Παπαβασιλείου ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Kότνικ, Ρέντζα, Σταυρόπουλο, Ντομίνγκες, Λυμπεράκη, Παπαγεωργίου, Οικονομίδη, Εμμανουηλίδη, Μιλόγεβιτς, Τσιλούλη και Αραμπούλι. Από την άλλη, ο Μάκης Χάβος για την αρχική του εντεκάδα επέλεξε τους Κνετ, Σανιά, Σιέστεντ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν, Τσιγγάρα, Ντάλσιο, Ντουάρτε, Ντίας, Άλβαρες και Ρόσα. Με τους δύο τελευταίους να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους με τα «καναρίνια».

Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι χωρίς, ωστόσο, να καταφέρνει να απειλήσει ουσιαστικά. Αντίθετα, αυτό το έπραξαν οι φιλοξενούμενοι σε δύο περιπτώσεις εντός ενός δεκαλέπτου. Συγκεκριμένα, ο Χάβος είδε τους παίκτες του να στέλνουν την μπάλα στο δοκάρι τόσο στο 9’ (κεφαλιά Σιέστεντ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ), όσο και στο 17’ (μετά από σουτ του Φάρλεϊ Ρόσα από το ύψος της μεγάλης περιοχής). Σε αμφότερες τις περιπτώσεις η μπάλα σταμάτησε στην οριζόντιο δοκό του Κότνικ.

Πάντως, ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το μομέντουμ που είχε αποκτήσει, με τον Πανιώνιο να ισορροπεί το παιχνίδι, του οποίου ο ρυθμός σιγά-σιγά άρχισε να πέφτει. Η μόνη αξιόλογη φάση μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, πραγματοποιήθηκε από τους «κυανέρυθρους», όταν ο Εμμανουηλίδης μετά από ωραία κούρσα επιχείρησε το σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ήταν εμφανές, ότι πρώτο μέλημα των δύο αντίπαλων ήταν να προστατέψουν τα μετόπισθέν τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία έλαβε χώρα στο 73’ και άνηκε στον Πανιώνιο. Ο Μιλόγεβιτς έπιασε το μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως, είδε τον Κνετ να αποκρούει με εντυπωσιακό τρόπο και να διώχνει σε κόρνερ.

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης (του οποίου ο πατέρας και πρώην προπονητής των γηπεδούχων, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο) είχε ακόμα μία καλή στιγμή. Όμως, ο Τζανακάκης έδιωξε το γύρισμα του Εμμανουηλίδη, πριν προλάβει να πιάσει το σουτ ο μέσος των «κυανέρυθρων».

Τα τελευταία λεπτά άνηκαν στους γηπεδούχους (ο Παναιτωλικός είχε μόνο μία καλή στιγμή με φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής από τον Ρόσα), οι οποίοι έφτασαν κοντά στο γκολ, ύστερα από γύρισμα του Ντομίνγκες (περίπου από τα πέντε μέτρα από την εστία του Κνετ). Αλλά, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ.

Συνολικά εκτελέστηκαν 19 κόρνερ (10-9) στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, με καμία εκ των δύο ομάδων να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τις στατικές φάσεις.

Κάπως έτσι, ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση. Στο έξτρα ημίωρο ο Πανιώνιος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, αφού μπήκε πιο δυνατά. Ο Εμμανουηλίδης απείλησε με τακουνάκι από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Κνετ να μπλοκάρει.

Στη συνέχεια, ο Παναιτωλικός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Μπαΐροβιτς, μάλιστα, να έχει μία καλή ευκαιρία στο 98’ να ανοίξει το σκορ, ύστερα από γρήγορη αντεπίθεση. Όμως, το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε, κόντραρε και μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Κότνικ. Στο 111' οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Αραμπούλι -ύστερα από εκτέλεση κόρνερ-, όμως το τέρμα ακυρώθηκε, καθώς θεωρήθηκε ότι έχει προηγηθεί φάουλ του Ντομίνγκες στην κεφαλιά-ασίστ.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι και η παράταση θα τελειώσει χωρίς γκολ, μπήκαν δύο τέρματα μετά το 115'.

Πρώτοι που άνοιξαν το σκορ, ήταν οι φιλοξενούμενοι στο 116' με τον Μπαΐροβιτς. Ο 24χρονος επιθετικός με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ από το ύψος του ημικύκλιου της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κότνικ.

Τα χαμόγελα των ανθρώπων του Παναιτωλικού κόπασαν γρήγορα και συγκεκριμένα στο 119', όταν είδαν τον Ντομίνγκες να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Ο σκόρερ, μάλιστα, είχε την ευκαιρία να ανατρέψει πλήρως το σκορ, αλλά το σουτ που επιχείρησε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης, πέρασε άουτ. Με τον Παναιτωλικό να παίρνει τη σπουδαία πρόκριση.

Πανιώνιος (Νίκι Παπαβασιλείου): Kότνικ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Λυμπεράκης (63’ Σαραμαντάς), Παπαγεωργίου, Οικονομίδης (68’ Παπανικολάου), Εμμανουηλίδης, Μιλόγεβιτς (111’ Γρίβας), Τσιλούλης, Αραμπούλι.
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Σανιά, Σιέστεντ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν (63’ Τζανακάκης), Τσιγγάρας, Ντάλσιο, Ντουάρτε, Άλβαρες (73’ Μιμίτο), Ρόσα (90'+7’ Φυτόπουλος), Ντίας (68’ Μπαΐροβιτς).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x