Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ από… ατσάλι, έφυγε με «διπλό» από το Καραϊσκάκη!

Κι αυτό το ντέρμπι στον ΠΑΟΚ. Μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, ο «δικέφαλος» επικράτησε και του Ολυμπιακού στο Φάληρο, που έχασε πολλές μεγάλες ευκαιρίες και τιμωρήθηκε από το αυτογκόλ του Βούκοβιτς (0-1).

Back to back νίκη σε ντέρμπι και κορυφή (μαζί με τον Ατρόμητο) για τον ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν λύγισε στην πίεση του Ολυμπιακού (που έβγαλε τα μάτιά του) στο Καραϊσκάκη και επικρατώντας 1-0 με το αυτογκόλ του Βούκοβιτς (49'), έκανε το «5x5» και βρέθηκε στην πρώτη θέση (13 βαθμούς). Στη 3η θέση (12 βαθμούς), μαζί με ΑΕΚ και Άρη υποχώρησαν οι Πειραιώτες, που είχαν την πρώτη τους απώλεια στο πρωτάθλημα.

Πολλές κλασικές ευκαιρίες, με καλύτερες αυτές των Καμαρά (2’), Μεριά (75’, 83') και Χασάν (97’), που είχε δοκάρι στο 83', για τους «ερυθρόλευκους» που είχαν διψήφιο αριθμό τελικών στο δεύτερο μέρος, έναντι… 0 των νικητών.

Αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού για την ομάδα του Μαρτίνς στο φινάλε, παρά την… πίκρα από την ήττα.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Πώς έπαιξαν
inner




Το ματς


Ξεκίνημα με υπεροχή για τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με πλάνο να στριμώξει στα πρώτα λεπτά τον αντίπαλό του (όπως επιδιώκει άλλωστε), έχοντας και την ώθηση από το «καυτό» Καραϊσκάκη. Το σχέδιο λειτούργησε μέχρι ενός σημείου, διότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε την κατοχή της μπάλας, επέβαλλε τον ρυθμό της, έκλεισε τους φιλοξενούμενους (που είχαν πολύ παθητικό ρόλο για ένα τέταρτο) στην περιοχή τους. Χωρίς ωστόσο να πιάσει απολύτως.

Η μεγάλη φάση ήρθε πολύ νωρίς (2’), με τον Καμαρά να πιάνει κεφαλιά (από φάουλ του Φορτούνη) από την καρδιά της περιοχής περίπου και λίγο πλάγια και να αντικρίζει τον Πασχαλάκη σε ετοιμότητα. Όχι όμως και τον συμπαίκτη του, Γιάγκος Βούκοβιτς, που δεν δοκίμασε το πόδι του με τη μια στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να σουτάρει αδύναμα.

Το σουτ του Ποντένσε στο 5’ ήταν αδύναμο και άστοχο, έτσι δεν προβλημάτισε τον Πασχαλάκη, ενώ η κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου στο 13’ μετά από κόρνερ, ήταν άστοχη, αν και έγινε από καλό σημείο. Με αυτόν τον τρόπο οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου πέτυχαν τον στόχο που έχει στα πρώτα περίπου 20 λεπτά κάθε ομάδα που δίνει εκτός έδρας ντέρμπι.

inner

Έτσι, σταδιακά βγήκε από την περιοχή της, με στόχο να ισορροπήσει αρχικά την κατάσταση (φέρνοντας το παιχνίδι προς τα δικά του μέτρα στο δεύτερο μισό του ματς) και δειλά-δειλά έκανε και κάποιες καλές επιθέσεις. Όπως αυτή με τον Μπίσεσβαρ στο 14’, όταν και κουβάλησε αρκετά την μπάλα από τα αριστερά, προτού η άμυνα των Πειραιωτών κόψει τον Πρίγιοβιτς, μετά την υποδοχή της μπάλας που έκανε. Οι προσπάθειες με Βαρέλα (31’) και Μπίσεσβαρ (37’) ήταν με καλές προϋποθέσεις, αλλά έμειναν στη μέση, αφού υποδείχθηκαν σε θέση offside.

Ωστόσο, διαφορετική ήταν η κατάσταση στο 44’, όταν και ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη του στιγμή στο πρώτο μέρος. Ο Πρίγιοβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά, η αντίπαλη άμυνα ήταν… σκόρπια και ο Πέλκας περίμενε σε καλό σημείο, αλλά ο Τσιμίκας του χάλασε τα σχέδια, διώχνοντας σε κόρνερ. Πιο πριν ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή στιγμή με τον... εκτεθειμένο Μεριά (22’), που δεν είχε καλή ισορροπία και μοιραία αστόχησε, ενώ ο Πασχαλάκης «έβγαλε» το γυριστό του Χασάν, παραχωρώντας κόρνερ.

Διαφορετικό ήταν το… σενάριο στις αρχές του δεύτερου μέρους. Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε με τόση ορμή, ο ΠΑΟΚ δεν ένιωσε πίεση όπως στο πρώτο και κατάφερε να κάνει τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Στο 49’, ο Βιεϊρίνια μετά την κάθετη του Μπίσεσβαρ, έμεινε εντελώς ανενόχλητος από τ' αριστερά, έκανε δυνατή σέντρα, ο Γιαννιώτης δεν έδιωξε καλά και με την μπάλα να παίρνει κατεύθυνση προς την εστία, ο Βούκοβιτς που είχε χρόνο να απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

inner

Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε πλέον το παιχνίδι… ραμμένο στα μέτρα του, με τα πάντα να φυσικά να είναι ρευστά, αφού είχε δρόμο το ντέρμπι. Οχυρώθηκε στην άμυνά του, ποντάροντας πολύ στην κόντρα επίθεση, μετά και την είσοδο του Ζαμπά στο 58’ αντί του Πέλκα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άργησαν να ξεπεράσουν αγωνιστικά την… παγωμάρα και αφού κύλησε λίγος χρόνος, μέσα σε ένα τρίλεπτο, είχαν δύο καλές στιγμές, με την πρώτη να είναι αρκετά καλή. Στο 54’, ο Φορτούνης (μετά το γύρισμα του Ποντένσε) νικήθηκε από τον Πασχαλάκη σε χαμηλό σουτ, ενώ ο Λάζαρος αιφνιδιάστηκε στη συνέχεια, αστόχησε, αλλά υποδείχθηκε και offside. Λίγο μετά ο Πασχαλάκης έδιωξε με γροθιές το γέμισμα του Φορτούνη. Ημιτελής έμεινε και η προσπάθεια με τη σέντρα του Ποντένσε και την… τζούφια κεφαλιά του Χασάν (62’). Λίγο πριν σταμάτησε κακώς, ως αντικανονική, επίθεση του Πρίγιοβιτς που έβγαινε στην αντεπίθεση και λίγο πλάγια.

Στο τελευταίο 20λεπτο του ματς ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ τον αντίπαλό του, τον έκλεισε στην περιοχή του, είχε πολύ καλές ευκαιρίες με την κεφαλιά του Μεριά (75’), που έστειλε την μπάλα λίγο έξω, είχε το σουτ του Χασάν, που έστειλε την μπάλα ξυστά από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη, αλλά λόγω της δυστοκίας του, ίσως της ατυχίας του και της νευρικότητάς του έμεινε με… άδεια τα χέρια και ο ΠΑΟΚ έφυγε με σφιγμένες τις γροθιές από το γήπεδο.

inner



Οι συνθέσεις


Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Ομάρ, Μπουχαλάκης (82'), Καμαρά, Φορτούνης (82' Νάτχο), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (69’ Γκερέρο), Χασάν

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Φετφατζίδης, Τοροσίδης, Σισέ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ο Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (84' Τόσκα), Κρέσπο - Βαρέλα, Μάτος, Μαουρίσιο - Κάνιας, Πέλκας (58’ Ζαμπά), Λημνιός (72’ Βέρνμπλουμ), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Στον πάγκο: Ρέι, Καρέλης, Σάκχοφ, Ακπόμ.

Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Διαιτητής: Σαν Φενταγί.
Βοηθοί: Σλάνταν Γιοσίποβιτς, Μπεκίμ Τζογκάϊ
4ος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x