Βέλγιο

Παπάζογλου στον ΣΠΟΡ FM 94.6: «Να φέρουμε ξανά την Εθνική, εκεί που πρέπει»

«Ίσως να έπρεπε να παίξω στο εξωτερικό για να κληθώ στην Εθνική, αυτό δεν είναι απόλυτο, όμως», ανέφερε μεταξύ άλλων στον ΣΠΟΡ FM 94.6 ο Θανάσης Παπάζογλου, για την πρώτη κλήση του στην Εθνική.

Για την παρθενική του κλήση στην Εθνική ομάδα, το νέο ξεκίνημα της Ελλάδας με τον Σκίμπε στον πάγκο, το πρωτάθλημα Βελγίου και για αρκετά ακόμη θέματα, αναφέρθηκε ο Θανάσης Παπάζογλου στον ΣΠΟΡ FM 94.6, την εκπομπή «Play Ball» και τους Μάνο Ζερβάκη και Βαγγέλη Νερατζιά.

Αναλυτικά

Για την προσαρμογή του και τις καλές εμφανίσεις του με την Κορτράικ: «Τους πρώτους δύο μήνες τα πράγματα ήταν περίεργα. Με τον καιρό προσαρμοζόμουν καλά και απέδειδα καλύτερα και στις προπονήσεις και στους αγώνες. Με βοήθησε πολύ η ομάδα, μου φέρθηκαν καλά για να μπορέσω και εγώ να προσαρμοστώ πιο εύκολα».

Για τα συναισθήματα που έχει μετά την κλήση του στην Εθνική: «Τι συναισθήματα μπορεί να έχει κανείς; Θα τα έχετε ακούσει σίγουρα από πολλούς, τα ίδια είναι και για εμένα. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Για το ποιος τον είδε από την Εθνική: «Δεν ενημερώθηκα ποιος ήρθε. Έμαθα απλά ότι ήρθε ένας βοηθός του Σκίμπε να με δει στο Βέλγιο».

Για το πότε έμαθε ότι είναι στις επιλογές του Σκίμπε: «Είχε έρθει ένα χαρτί νωρίτερα, πριν μια εβδομάδα. Αλλά σήμερα το έμαθα κι εγώ επίσημα».

Για το αν έπρεπε να παίξει στο εξωτερικό για να κληθεί στην Εθνική και αν έπαιξε ρόλο ότι στην Ελλάδα έπαιζε σε θεωρητικά μικρές ομάδα: «Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Μάλλον αυτό έπρεπε να γίνει για να κληθώ, δεν είναι απόλυτο, όμως. Βλέπουμε όμως και ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα που παίζουν στην Εθνική. Είναι ανάλογα τις περιστάσεις. Βέβαια, αν μπορώ να πω ότι έκανα κάποια καλά χρόνια στην Ελλάδα, τα πιο παραγωγικά μου ήταν με τον ΟΦΗ».

Για το νέο ξεκίνημα της Εθνικής με τον Σκίμπε, μετά την αποτυχία να προκριθεί στο Euro της Γαλλίας: «Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, όπως κάνω και με την ομάδα μου. Ο Θεός ξέρει. Θα δώσουμε όλοι το 100%, θα κάνουμε μια προσπάθεια να φέρουμε την ομάδα εκεί που ήταν. Ο καθένας πρέπει να βάλει το λιθαράκι του να φέρει την Εθνική εκεί που πρέπει».

Για το πρωτάθλημα του Βελγίου και τους άλλους Έλληνες που αγωνίζονται εκεί: «Είμαστε κοντά όλοι, βρισκόμαστε, τα λέμε, συζητάμε. Έχει διαφορές από το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά μπορείς να παίξεις. Όπως ο Καρέλης, που προσαρμόστηκε γρήγορα. Μπορείς να πετύχεις στο Βέλγιο και να διακριθείς».

Για το ποια ήταν η πιο δύσκολη απόφασή του, όταν έφυγε από τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό: «Ήμουν πιο μικρός στον ΠΑΟΚ, δεν είχα εμπειρία και τα έβλεπα πιο δύσκολα. Ήταν δύσκολη απόφαση να πάω από τον ΠΑΟΚ στον ΟΦΗ εκείνης της εποχής που είχε προβλήματα. Ήξερα, όμως, που πήγαινα, ήταν μια μεγάλη ομάδα και ήξερα ότι θα μου δώσει μια μεγαλύτερη ευκαιρία, όπως και έγινε. Ήταν μια πολύ καλή απόφαση».

Για το αν στο Βέλγιο μπορούν μικρότερες ομάδες να ξεχωρίσουν, σε σχέση με την Ελλάδα που τα ηνία έχουν μόνο οι μεγάλες ομάδες: «Υπάρχουν και εδώ τα μεγάλα ονόματα, η Γκενκ, η Άντερλεχτ, η Γάνδη, αλλά φέτος μπήκε σφήνα η Οστάνδη. Πηγαίνει καλά και μπορεί να κτυπήσει ακόμη και το πρωτάθλημα. Υπάρχει πολύ ανταγωνισμός, εάν εξαιρέσουμε τα εκτός έδρας με τις μεγάλες ομάδες, στα εντός δεν ξέρεις ποιος θα κερδίσει.

Στο θέμα τίτλου, συναγωνίζονται κάθε χρόνο πέντε ομάδες μέχρι το τέλος. Δεν ξεκαθαρίζεται ο πρωταθλητής δύο και τρεις μήνες πριν, υπάρχει ανταγωνισμός μέχρι το τέλος. Αν κάνουν καλό προγραμματισμό το καλοκαίρι, οι ομάδες μπορούν να κτυπήσουν τα πλέι οφ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x