Copa America

Παρακαλώ περάστε... (video)

Μια απίστευτη γκάφα αρκούσε στην Παραγουάη! Μετά το σοκ που προκάλεσαν στην Αργεντινή, οι Λατινοαμερικάνοι ξετύλιξαν το δώρο του τερματοφύλακα της Τζαμάικα (1-0) και άνοιξε ο δρόμος της πρόκρισης.

Έπρεπε να περάσουν οκτώ χρόνια, αλλά τα κατάφερε!

Μετά τον ανέλπιστο βαθμό που πήρε κόντρα στην Αργεντινή, η Παραγουάη επέστρεψε στις νίκες σε Κόπα Αμέρικα, επικρατώντας 1-0 της μαχητικής Τζαμάικα και βάζοντας... πλώρη για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Πιθανώς βέβαια να μην τα 'χε καταφέρει, αν ο αντίπαλος τερματοφύλακας δεν είχε κάνει γκάφα ολκής! Ουσιαστικά με δικό του «δώρο» σημειώθηκε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης (του Μαρτίνες), που άνοιξε το δρόμο της οκτάδας για την «αλμπιρόχα» κι έφραξε αυτόν της ομάδας του!

Η βαθμολογία (2 αγώνες)
1. Παραγουάη 4
2. Αργεντινή 4
3. Ουρουγουάη 3
4. Τζαμάικα 0

Το ματς


Η Τζαμάικα είχε αντισταθεί στην Ουρουγουάη. Και ήθελε να κάνει κάτι αντίστοιχο στην... παρόμοια Παραγουάη. Και είναι αλήθεια πως έστω και με μαζική άμυνα, τα κατάφερνε ικανοποιητικά, κρατώντας τους αντιπάλους της μακριά απ’ την εστία. Βέβαια, εκείνοι ήταν το φαβορί και κάποια στιγμή θα έβγαζαν και φάσεις. Όπως συνέβη, με τον Μπομπαντίγια (πρώην του Άρη) να τα κάνει όλα ωραία, αλλά το σουτ του να φεύγει μόλις άουτ (21’) και τον Σάντα Κρουζ λίγο αργότερα να μην μπορεί να νικήσει τον Κερ. Τελικά ο γκολκίπερ των Τζαμαϊκανών νικήθηκε απ’ τον... εαυτό του!

Διότι χωρίς καμία λογική, βγήκε μακριά απ’ την εστία του για να διώξει στο 36’ με το κεφάλι. Αντί όμως να διώξει, πάσαρε στο... γόνατο του Μπενίτες κι αυτός έστειλε αργά και βασανιστικά την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την «αλμπιρόχα» απ’ το πουθενά! Όπως είναι φυσικό, τα πάντα πλέον ήταν υπέρ των Παραγουανών που αν και δεν είχαν αποδώσει στα... κόκκινα, που αν και δεν απέδιδε καρπούς η υπεροχή τους, βρέθηκαν να ‘χουν τα ηνία του ματς.

Και στο 48’ σκόραραν ξανά με τον Κάσερες, ωστόσο ορθώς το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Παραγουάη είχε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά της και να τελειώσει πρόωρα την τελετή. Αμ δε όμως... Διότι η εξαιρετική συνεργασία των Σαμούδιο-Μπομπαντίγια και το εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ του πρώτου σταμάτησε στο δοκάρι του –ανακουφισμένου- Κερ! Οι Λατινοαμερικάνοι διατηρούσαν εύκολα το υπέρ τους 1-0 που ήταν αρκετό για τους τρεις βαθμούς.

Στο τελευταίο 20λεπτο ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Χέκτορ, αλλά δεν δόθηκε τίποτα απ’ τον ρέφερι της αναμέτρησης. Ο αγώνας δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Σ’ αυτό έπαιζε ρόλο και το γεγονός πως η Τζαμάικα δεν έχει το επιθετικό ταλέντο για να δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους. Μετά το 80’ κι ενώ πλέον δεν είχε τίποτα να χάσει, βγήκε... ελαφρώς μπροστά, πίεσε την αντίπαλό της, αλλά οι 2 υποψίες φάσης που έκανε (με σουτ του ΜακΚλίρι και κεφαλιά του Μάτοκς) δεν μπορούν καν να καταγραφούν ως «καλές ευκαιρίες» και μοιραία το 1-0 δεν άλλαξε.



Παραγουάη: Άντονι Σίλβα, Μπρούνο Βαλντές, Πάουλο Ντα Σίλβα, Αγκιλάρ, Σαμούδιο (77' Πίρις), Κάσερες, Ορτιγόσα, Ντέρλις Γκονσάλες, Μπενίτες (86' Μολίνας), Μπομπαντίγια (75' Νέλσον Βαλντές), Σάντα Κρουζ.

Τζαμάικα: Κερ, Μαριάπα, Χέκτορ, Μόργκαν, Λόρενς, Όστιν, ΜακΆναφ, Γουότσον (57' Λάινγκ), ΜακΚλίρι, Ντόκινς (76' Μάτοκς), Μπαρνς (62' Μπράουν).

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x