Stoiximan Super League

Παρέμβαση Τσίπρα στο νομοσχέδιο Κοντονή

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας έχει συγκεντρώσει 70 υπογραφές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στο νομοσχέδιο η τροπολογία για τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα των ομοσπονδιών.

Σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η απόφαση του Σταύρου Κοντονή να φέρει στο το νομοσχέδιο περί ντόπινγκ με τη μορφή κατεπείγοντος χωρίς να υπάρχουν σε αυτό οι τροπολογίες για τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα των αθλητικών ομοσπονδιών (και της ΕΠΟ).

Μια γεύση για τις αντιδράσεις είχατε πάρει από το απόγευμα της Τρίτης, όταν η Βουλευτής του Σύριζα Ελένη Αυλωνίτου μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94.6 εξέφρασε την αντίθεσή της για το γεγονός ότι το εν λόγω νομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή προς ψήφιση με τη μορφή του κατεπείγοντος, καθώς έτσι δεν μπορούν να συζητηθούν οι επίμαχες τροπολογίες που είχαν προωθήσει στις αρμόδιες επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη όπως ο κ. Κωνσταντινέας και τόνισε ότι θα ψηφίσει αρνητικά για τη συγκεκριμένη επιλογή του υπουργού.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να παρέμβει στη διαδικασία, μετά από ενημέρωση που δέχθηκε από τον Πέτρο Κωνσταντινέα για το θέμα.

Ο κ. Κωνσταντινέας έχει συγκεντρώσει 70 υπογραφές βουλευτών που ζητούν να περιληφθούν οι τροπολογίες στο νομοσχέδιο και ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δει διαρροές από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Μία τέτοια κίνηση θα είναι ένα σαφέστατο «άδειασμα» προς τον Σταύρο Κοντονή για τον οποίο η Ελένη Αυλωνίτου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ««Δεν ακούει τον Τσίπρα και ακολουθεί τον δικό του δρόμο».

Όλα θα κριθούν μέσα στην ημέρα θα αρχίσει η συζήτηση για το νομοσχέδιο στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x