Stoiximan Super League

Πεντάρα στην Κέρκυρα και τώρα... τελικός!

Με πεντάρα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς (που θα μπει με 2 βαθμούς στα πλέι οφ) επικράτησε 5-1 της Κέρκυρας και πλέον στρέφει το βλέμμα της στον τελικό με την ΑΕΚ.

Και τώρα τελικός! Ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 5-1 την Κέρκυρα στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και πλέον στρέφει το βλέμμα του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ το ερχόμενο Σάββατο. Με δύο βαθμούς θα μπει στα πλέι οφ η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, εκμεταλλευόμενη την ήττα του Πανιωνίου με 3-1 από τον Λεβαδειακό.

Ο Κάτσε άνοιξε το σκορ στο 30’ για να ισοφαρίσει ένα λεπτό αργότερα ο Παμλίδης. Στα… καπάκια (32’), όμως, ο Κουλούρης έδωσε στον ΠΑΟΚ εκ νέου το προβάδισμα και ο Μπίσεσβαρ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έγραψε το 3-1 με πέναλτι, το οποίο δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση αφού ο Κίτσιου βούτηξε στην αντίπαλη περιοχή, ξεγελώντας τον διαιτητή Κουμπαράκη. Ο Ουάρντα στο 62’ σκόραρε και αυτός, για να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα ο Πρίγιοβιτς (83’) με το καλύτερο γκολ του ματς και ένα από τα πιο όμορφα που έχουμε δει στη φετινή σεζόν!

Στην 10η θέση του πρωταθλήματος τερμάτισε η Κέρκυρα, που στις πρώτες είκοσι αγωνιστικές αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, ωστόσο στη συνέχεια αποτέλεσε… σάκο του μποξ για αρκετές ομάδες, χαλώντας την φετινή της εικόνα!

Το ματς



Το πρώτο μισάωρο ανήκε εξ ολοκλήρου στον ΠΑΟΚ, που έφτιαχνε την μία ευκαιρία μετά την άλλη αλλά έβρισκε συνεχώς τον Κουτζαβασίλη μπροστά του! Ο πορτιέρε της Κέρκυρας ήταν εξαιρετικός και οι γηπεδούχοι είχαν βρει τον… μπελά τους. Στο 5’ ο Μπίσεσβαρ έκανε το πλασέ λίγο έξω από την περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας των Φαιάκων τον νίκησε, ενώ το ίδιο έκανε και στις προσπάθειες των Ουάρντα (12’, 21’) και Ενρίκε (14’). Ωστόσο, με τη συμπλήρωση μισής ώρας, οι παίκτες του «δικέφαλου του βορρά» βρήκαν τον τρόπο να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

inner

Ο Ενρίκε έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, σέντραρε και ο Κάτσε που βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, έκανε εξαιρετική κεφαλιά-ψαράκι στέλνοντας την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Κουτζαβασίλης. Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, κράτησε για κάτι δευτερόλεπτά. Η Κέρκυρα στην πρώτη της αντεπίθεση, κατάφερε να βρει το γκολ και να ισοφαρίσει. Ο Ονίλο με εξαιρετική κάθετη… έσπασε στα δύο την άμυνα του ΠΑΟΚ, βγάζοντας τον Παμλίδη σε θέση τετ-α-τετ με τον τελευταίο να πλασάρει υποδειγματικά και να γράφει το 1-1. Ωστόσο, μέσα σε δευτερόλεπτα είχαμε και τρίτο γκολ στο ματς!

inner

Με την σέντρα, ο Ενρίκε έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά, έκανε ακόμη μια ωραία σέντρα, σερβίροντας έτοιμο γκολ στον Κουλούρη που δεν δυσκολεύτηκε όντας αμαρκάριστος να «εκτελέσει» τον Κουτζαβασίλη για το 2-1. Το… νερό είχε μπει στ’ αυλάκι, ο ΠΑΟΚ είχε πάρει εκ νέου το προβάδισμα, ενώ κατάφερε να το διευρύνει κιόλας χάρη σε ένα «δώρο» του διαιτητή. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κίτσιου έπεσε μέσα στην περιοχή χωρίς να του κάνει κάτι το μεμπτό ο Κόντος με τον ρέφερι Κουμπαράκη να δείχνει λανθασμένα την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπίσεσβαρ που δεν λάθεψε και έγραψε το 3-1 για τον ΠΑΟΚ.

inner

Ο ΠΑΟΚ είχε καθαρίσει το ματς, ωστόσο ήθελε να… αποζημιώσει τους φίλους του με γκολ και θέαμα. Και κατάφερε μέχρι το φινάλε του αγώνα, να πετύχει δύο τέρματα, το ένα… καλύτερο από το άλλο! Στο 62ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα, ο Κουλούρης έγινε αποδέκτης και με ωραία κάθετη «τρύπησε» την αντίπαλη άμυνα, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Ουάρντα, με τον Αιγύπτιο να πλασάρει υποδειγματικά τον Κουτζαβασίλη για το 4-1. Ο ρυθμό του ματς έπεσε στα εναπομείναντα λεπτά, καθώς οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές.

inner

Με τη συμπλήρωση 83 λεπτών δε, ο Πρίγιοβιτς ήρθε να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα και το πιο όμορφο τέρμα στον αγώνα! Ο Σερβοελβετός άσσος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, πέρασε με φανταστική ντρίμπλα από πάνω τον Ιωάννου και με εξαιρετική λόμπα κρέμασε τον Κουτζαβασίλη, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.



ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς (46΄ Σιαμπάνης), Πούγγουρας, Μαλεζάς, Κίτσιου, Δεληγιαννίδης, Κάνιας, Κάτσε, Μπίσεσβαρ (59΄ Πρίγιοβιτς), Ουάρντα, Ενρίκε (69΄ Χαρίσης), Κουλούρης.

Κέρκυρα (Κώστας Χριστοφοράκης): Κουτζαβασίλης, Επστάιν, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Παμλίδης, Σιόντης, Ζορμπάς, Κόντος (87΄ Τρεπεκλής), Ονίλο (63΄ Τζανουλίνος), Γεωργακόπουλος (77΄ Γκαμάγκας).

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (ΕΠΣ Θράκης)

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x