Stoiximan Super League

Πέρασε... σβηστά από τη Ριζούπολη ο Ολυμπιακός!

Αποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό! Χωρίς όρεξη και... σπίθα, οι Πειραιώτες έβγαλαν την υποχρέωση στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα (0-2), με αυτογκόλ του Στάθη (24’) και τέρμα του Χασάν (70’).

Δεν είχε τη διάθεση των προηγούμενων αγώνων, αλλά ο Ολυμπιακός έβγαλε την υποχρέωση στη Ριζούπολη.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του Απόλλωνα Σμύρνης, σκοράροντας από μία φορά σε κάθε ημίχρονο (0-2) και επανέφεραν τη διαφορά στους 7 βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ενώ αύξησαν αυτή από την 3η θέση (Ατρόμητος, ΑΕΚ) στους 11 βαθμούς, έχοντας «κλειδώσει» σε πολύ μεγάλο βαθμό την παρουσία τους στα προκριματικά του Champions League.

Το σκορ για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς άνοιξε στο 24’ ο Στάθης με αυτογκόλ, καθώς έπειτα από ενέργεια του Ποντένε από δεξιά, έστειλε με το κεφάλι άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Χουάντερσον.

Εικόνα live 21962603/57388.jpg

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 70’, όταν από την μπαλιά του Γκιγέρμε και το εκπληκτικό γύρισμα του Ποντένσε, ο Χασάν δεν είχε κανένα πρόβλημα σε κενή εστία να γράψει το 2-0.

Για τον Ολυμπιακό, όμως, προέκυψαν... κακές ειδήσεις, αφού με προβλήματα τραυματισμών αποχώρησαν οι Τοροσίδης (γόνατο) και Φορτούνης (δεξί κουντεπιέ) και υπάρχει ανησυχία για την κατάστασή τους.

Πώς έπαιξαν

Χωρίς εκπλήξεις ούτε στη διάταξή του, ούτε στα πρόσωπα, ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε για το κέντρο της άμυνάς του, τους Μιράντα-Μεριά, τους Γκιγέρμε-Μπουχαλάκη στα χαφ και τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης για το 4-2-3-1, με τους Τοροσίδη και Κούτρη να παίρνουν θέση στα άκρα της άμυνας και τους Ποντένσε, Μασούρα σε αυτά της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Από την άλλη πλευρά, ο Απόλλωνας όπως ήταν φυσικό, παρουσιάστηκε με ενισχυμένο το κέντρο της άμυνάς του (Κύργιας, Βαφέας, Οριουέλα), τον Ελ Χέλβε στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας ως στηρίγματά του, τους Ρώσση και Ακόστα.

Το ματς

Ήταν φανερό πως ο Ολυμπιακός ήταν επηρεασμένος από τον αποκλεισμό που υπέστη από τη Λαμία για το Κύπελλο, καθώς οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν είχαν τόση σπίθα στις κινήσεις τους, αλλά ούτε ιδιαίτερη διάθεση, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του παιχνιδιού να είναι αργός, γεγονός που ευνοούσε και τα «θέλω» του Απόλλωνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 20’, οι μοναδικές καλές στιγμές που είχε ο Ολυμπιακός ήταν με μακρινά σουτ, είτε του Φορτούνη (5’), είτε του Μασούρα (18’), είτε του Μπουχαλάκη (19’). Ωστόσο, το γκολ για τους φιλοξενούμενους δεν άργησε να έρθει, αφού στο 24’ ο Στάθης έκανε ολέθριο λάθος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, όταν πήρε την κεφαλιά στο ύψος του δεύτερου δοκαριού από σέντρα του Ποντένσε και με τον Χουάντερσον να είναι αδύνατο να αντιδράσει.

Εικόνα live 21962603/88407.jpg

Εικόνα live 21962603/56112.jpg

Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός είχε ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία για το 2-0, όταν στο 37’ ο Φορτούνης με εξαιρετικά έξυπνη ψηλοκρεμαστή μπαλιά βρήκε τον Χασάν, αυτός τέλειωσε σωστά με τη μία τη φάση από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Χουάντερσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά...

Ο ρυθμός ήταν ανάλογος και μετά το 60’ ο Ολυμπιακός άρχισε να ψάχνει πιο δραστήρια το δεύτερο γκολ και μάλιστα στο 61’ είχε δοκάρι. Ο Στάθης απομάκρυνε την μπάλα με το κεφάλι σε ένα σημείο που βρισκόταν μόνο ο Κούτρης, αυτός έπιασε με τη μία το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης σημειώθηκε ακόμα μεγαλύτερη στιγμή, όταν ο Νάτχο έχασε... βέβαιο γκολ από πολύ κοντινή απόσταση, έπειτα από πάσα του Ποντένσε.

Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Απόλλωνα να χάσει τη δική του μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ελ Χέλβε πήρε την κεφαλιά από πλάγια θέση, αλλά το δοκάρι του χάλασε τα σχέδια με το 1-0 να παραμένει.

Εικόνα live 21962603/106098.jpg

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 70’. Ο Γκιγέρμε έβγαλε την μπαλιά από τον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Ποντένσε με αριστουργηματικό τρόπο γύρισε την μπάλα στον Χασάν και αυτός με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 2-0.

Εικόνα live 21962603/66120.jpg

Δύο λεπτά αργότερα, μάλιστα, λίγο έλειψε να γίνει και το 3-0, όταν ο Γκιγέρμε πήρε την κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα χτύπησε σε οριζόντιο και κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια μπλόκαρε ο Χουάντερσον.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (3-4-3):
Χουάντερσον - Κύργιας, Βαφέας, Οριουέλα – Στάθης, Ντούρσο, Γκίνο (76’ Γαρουφαλιάς), Ναδάλες – Ρώσση (39’ Βάρκας), Ελ Χέλβε, Ακόστα (54’ Ντεφεντερίκο)

Στον πάγκο: Αστράς, Αγρόδημος, Ριβέρο, Ναζλίδης

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα – Τοροσίδης (28’ λ.τ. Ανδρούτσος), Μεριά, Μιράντα, Κούτρης – Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης – Μασούρας (76’ Σολδάνο), Φορτούνης (58’ Νάτχο), Ποντένσε – Χασάν.

Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Γκερέρο, Τσιμίκας, Αβραάμ

Το LIVE της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το sportfm.gr:



Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος
Α’ βοηθός: Νικόλαος Δημόπουλος,
Β’ βοηθός: Ιορδάνης Δημητριάδης
4ος: Κωνσταντίνος Κοτσάνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x