Stoiximan Super League

Περιβόλια χωρίς… τριφύλλι!

Με το αριστερό μπήκε στο νέο έτος ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι ήταν «εξαφανισμένοι» στο πρώτο μέρος, ανέβηκαν… ελαφρώς στο δεύτερο, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να αποφύγουν την ήττα από τον Πλατανιά, 1-0

Με «σκληρό» τρόπο μπήκε το 2017 για τον κακό Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι ηττήθηκαν με σκορ 1-0 από τον «τσαμπουκαλεμένο» Πλατανιά και έχασαν... την οποιαδήποτε επαφή τους με την κορυφή, αφού πλέον βρίσκονται στο -12 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ήρθε στο 74’ από τον Μπανανά, μετά από γκάφα ολκής του Τελάντερ (έκανε… τσαφ σε διώξιμο) κι ενώ στη φάση «κοιμήθηκε» εξ ολοκλήρου η άμυνα των φιλοξενούμενων.

Πολύ κακή εμφάνιση για το τριφύλλι στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα όπου κατέγραψε μόλις μία τελική(!) στο 43’ με τον Μπεργκ. Στο δεύτερο, οι παίκτες του Ουζουνίδη «ανέβηκαν» ελαφρώς, έφτιαξαν -επιτέλους- κάποιες ευκαιρίες, αλλά τους… πάγωσε ο Αφρικανός των Κρητικών. Ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα έκανε ο Κουρμπέλης, ο οποίος αγωνίστηκε για 90λεπτά, ρίχνοντας σχεδόν αποκλειστικά το βάρος στα αμυντικά του καθήκοντα, δίχως να δεχθεί ιδιαίτερη πίεση.

inner
inner
inner
inner




Το ματς

«Στράφι» πήγε η διάθεση που έδειξαν οι παίκτες για γρήγορο ρυθμό στα πρώτα λεπτά. Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο… χειρότερη γινόταν η κατάσταση, κάτι που «βάρυνε» περισσότερο τον Παναθηναϊκό, λόγω του κακού φεγγαριού που βρίσκονταν οι πράσινοι. Οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν μπορούσαν να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν μπάλα, ενώ ήταν ουσιαστικά «ανύπαρκτοι» επιθετικά, με τους Λουντ-Βιγιαφάνιες-Μπουμάλ-Μπεργκ να μην κάνουν το παραμικρό μπροστά! Την ίδια ώρα ο Πλατανιάς… το έψαχνε με τους Μανούσο, Ντεβέσα και Γιακουμάκη να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι. Μάλιστα από το πόδι του τελευταίου (έχει κλείσει στην ΑΕΚ από το καλοκαίρι) ήρθε και η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα στο 20’, με τον Βλαχοδήμο να βγάζει εντυπωσιακά το μονοκόμματο σουτ του Έλληνα φορ.

Σχεδόν ουτοπικό έμοιαζε το οποιοδήποτε σενάριο για αλλαγή… σκηνικού στα Περιβόλια. Το τριφύλλι ήταν «εξαφανισμένο» από τον αγωνιστικό χώρο και με το πρώτο ημίχρονο να οδεύει σε φινάλε, ακόμα αναζητούταν μία πράσινη τελική! Αυτή… τελικά ήρθε στο 43’(!) με τον Μπεργκ να κάνει γυριστή προβολή από κοντά, αλλά να μην βρίσκει στόχο. Η μόλις μία φάση σε όλο το πρώτο μέρος από πλευράς τριφυλλιού… αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση που βρίσκονταν οι παίκτες του Ουζουνίδη. Πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου… Το μόνο θετικό της υπόθεσης ήταν πως την ίδια στιγμή η εστία του Βλαχοδήμου δεν δεχόταν ιδιαίτερη πίεση και το μηδέν στα μετόπισθεν άφηνε αισιοδοξία…

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Παναθηναϊκός έδειξε… πιο ορεξάτος. Χτυπώντας στις αντεπιθέσεις και με τον Μπουμάλ να «εμφανίζεται», οι πράσινοι όχι μόνο απείλησαν για πρώτη φορά με αξιώσεις τον Πλατανιά, αλλά άγγιξαν και το γκολ! Ο Γκανέζος, όμως, «πέταξε» την χρυσή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν από το ύψος του πέναλτι και μετά από παράλληλο γύρισμα του Μπεργκ, σημάδεψε πάνω στον Σωτηρίου! Ο Ουζουνίδης έριξε από νωρίς στο ματς τον Λέτο (αντί του Ρέις) κάνοντας το τριφύλλι… φουλ επιθετικό και με στόχο να πάρει το διπλό. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν προς στιγμήν το μομέντουμ, αλλά στις δύο νέες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν τα έκαναν μαντάρα!

Στο 63’ ο Τελάντερ… επιβεβαίωσε πως είναι αμυντικός και όχι επιθετικός, αφού αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση (μεταξύ μικρής περιοχής και άσπρης βούλας) έπιασε τσαφ(!) και αντί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Κρητικών, την έστειλε… πλάγιο! Και σα να μην έφτανε αυτό, λίγο αργότερα ο Μπεργκ επιβεβαίωσε από τη μεριά του πως δεν ήταν σε καλό βράδυ. Γιατί ο… κανονικός Σουηδός δεν θα είχε κάνει άψυχο τελείωμα στο δεύτερο δοκάρι (από εκπληκτική βαθιά μπαλιά του Λέτο), αλλά θα είχε… σκοτώσει τον Πλατανιά. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το απόλυτο σοκ για τον Παναθηναϊκό στο 74’. Ο Δανός στόπερ των πρασίνων έκανε νέο τσαφ, σε προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι, η μπάλα έφτασε από καραμπόλα –και συνολική αδράνεια των Χουλτ, Κουρμπέλη, Βιγιαφάνιες- στον Μπανανά κι αυτός από κοντά έγραψε το 1-0.

Αν και απέμενε ένα «γεμάτο» 20λεπτο, το τριφύλλι δεν έδειξε ικανό να αλλάξει την μοίρα του. Παρά το ότι Βλαχοδήμος και Ρινάλντι πέρασαν στο ματς για να δώσουν… φρεσκάδα και φαντασία στο επιθετικό κομμάτι, οι πράσινοι δεν είχαν τις λύσεις και ουσιαστικά επιδόθηκαν σε μόλις μία τελική ως το φινάλε της αναμέτρησης, όταν ο Σωτηρίου είπε «όχι» στο σουτ του Μπεργκ από πλάγια θέση στο 86’. Κάπως έτσι το 1-0 δεν άλλαξε, με τον Πλατανιά να πανηγυρίζει σπουδαία νίκη στο γήπεδό του και να «ξεκολλά» οριστικά από τα χαμηλά στρώματα, την ώρα που το τριφύλλι συνεχίζει τα πάνω-κάτω σε μία τόσο περίεργη χρονιά.

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Στάθης, Μπανανά, Κάργας, Πριντέτα, Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς (34’ λ.τ. Μενδρινός), Μουνάφο, Ντεβέσα (69’ Ντίνας), Μανούσος (89' Γιορέντε), Γιακουμάκης

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος Οδ, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Χουλτ, Ρέις (58’ Λέτο), Κουρμπέλης, Μπουμάλ (81’ Ρινάλντι), Βιγιαφάνιες, Λουντ (75’ Βλαχοδήμος Π.), Μπεργκ.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης
Γήπεδο: Περιβόλια

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x