Stoiximan Super League

Πετούσε... φωτιές!

Ένας Παναθηναϊκός… να τον πιεις στο ποτήρι! Η τριπλέτα Μπεργκ (χατ-τρικ), Κλωναρίδη (δύο γκολ) και Πέτριτς (τρεις ασίστ) πετούσε «φωτιές» και οι σαρωτικοί πράσινοι «διέλυσαν» 5-0 τον Εργοτέλη.

Ένας Παναθηναϊκός όπως τον θέλουν οι οπαδοί του εμφανίστηκε στη Λεωφόρο! Μετά από ένα εκκωφαντικό πρώτο μέρος (όπου μπήκαν όλα τα γκολ), οι πράσινοι «διέλυσαν» 5-0 τον ανήμπορο να αντιδράσει Εργοτέλη και πλέον μετά τα αποτελέσματα των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ βρίσκονται στο -6 απ' τους ερυθρολεύκους.

Η έμπνευση του Αναστασίου να παίξει στην επίθεση με Μπεργκ-Κλωναρίδη-Πέτριτς δεν απέδωσε απλά, αλλά ήταν… όλα τα λεφτά!

Ο Σουηδός επέστρεψε για τα καλά, σημειώνοντας χατ-τρικ, ο νεαρός μεσοεπιθετικός σημείωσε τα άλλα δύο (με τη βοήθεια του Ταυλαρίδη το ένα), ενώ ο Κροάτης… έραβε ασταμάτητα μοιράζοντας τρία τέρματα στους συμπαίκτες του.

inner

Το ματς:

Κάποια πράγματα είναι θέμα timing. Γιατί εκεί που θα μπορούσε η Λεωφόρος να «παγώσει» (στο δοκάρι του Χαντί ή την μεγάλη επέμβαση του Στιλ), το γήπεδο του Παναθηναϊκού και οι 10.000 φίλοι του πήραν… φωτιά! Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά με το υπερθέαμα που προσέφεραν οι πράσινοι. Ούτε… δέκα λεπτά(!) δεν χρειάστηκαν οι παίκτες του Αναστασίου για να τελειώσουν μια και καλή την υπόθεση νίκη. Κλωναρίδης με «σουτάρα» στο 8’, κεφαλιά του Μπεργκ τέσσερα λεπτά αργότερα και ξανά ο Σουηδός με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου υπέγραψαν το εντυπωσιακό βράδυ του τριφυλλιού.

inner

Αμ, δε που τα είχαμε δει όλα για το πρώτο μέρος. Κάθε άλλο. Η τριπλέτα Μπεργκ-Κλωναρίδη και Πέτριτς (είχε ήδη δύο ασίστ) έκανε… παπάδες. Και ο Εργοτέλης που αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν δεν μπορούσε επ’ ουδενί να προβάλλει αντίσταση. Και λίγο αργότερα (23’) το σκορ αυξήθηκε κι άλλο με τον Κλωναρίδη (μαζί με τη βοήθεια του Ταυλαρίδη) να χρίζεται εκ νέου σκόρερ.

Τέλος εδώ; Μπα! Είχε κι άλλο. Έστω κι αν ο ρυθμός προσωρινά έπεσε (άκρως δικαιολογημένα με την εξέλιξη του αγώνα), λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος, ο… τρελοΣουηδός ολοκλήρωσε τον προσωπικό του θρίαμβο (με χατ-τρικ), γράφοντας το εκκωφαντικό 5-0 του ημιχρόνου, που θα μπορούσε να είχε κι άλλο τέρμα, αν ο Καβουσάκης δεν είχε αποτρέψει το «καρέ» του Μπεργκ!

inner

Ας μην γελιόμαστε. Μεσοβδόμαδα έχει ξανά αγώνες. Και με το σκορ σε αυτά τα επίπεδα, θα ήταν υπερβολή να ζητήσει και ο πιο πιστός οπαδός ανάλογη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος. Το τριφύλλι κατέβασε άκρως φυσιολογικά ταχύτητα, διατηρώντας βέβαια στο ακέραιο την υπεροχή, τα ηνία του ματς και την κατοχή της μπάλας. Και το «πάρτι» που είχε στηθεί σε εξέδρα και αγωνιστικό χώρο, λίγο έλειψε να… παγώσει, όταν ο Νίνης (που χειροκροτήθηκε κατά την είσοδό του) με το… καλημέρα τραυματίστηκε.

Ευτυχώς, όμως, ο διεθνής άσος επανέφερε το χαμόγελο στα χείλη του Παναθηναϊκού, αφού δεν υπήρξε κανένα «σοκ». Το τέμπο έπεσε για τα καλά στο τελευταίο 20λεπτο, με τους πράσινους να «κυνηγούν» ακόμα ένα γκολ προς το φινάλε, αλλά ο Πράνιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καβουσάκη (σε απευθείας εκτέλεση φάουλ), ενώ κι ο Φιντέλεφ… δεν άφησε τον Μπεργκ να διευρύνει το show του, με το 5-0 να μην αλλάζει ως το τέλος.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης (78’ Κουτρουμπής), Μπούρμπος, Χουχούμης, Λαγός, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Πέτριτς (73’ Καρέλης), Κλωναρίδης (60’ Νίνης), Μπεργκ

Στον πάγκο του τριφυλλιού: Κότσολης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ντίνας.

Εργοτέλης: Καβουσάκης, Λυκογιάννης, Χαντί (46’ Χαλκιαδάκης), Ρέντζας, Καζναφέρης, Τζανακάκης, Γκέντοζγλου, Φιντέλεφ, Σιμάο, Γιουσούφ (73’ Κούτρης), Μπουγκντάνοφ (27’ Μποέ-Κανέ)

Στον πάγκο των Κρητικών: Σαράνοφ, Παμλίδης, Πίτσος, Λουβιόν

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x