Stoiximan Super League

Πήρε μπροστά και «καθάρισε» τον Άρη ο Πανιώνιος!

Ήταν να μην πάρει φόρα! Ο Πανιώνιος πέτυχε τη δεύτερη και συνεχόμενη νίκη του, επικρατώντας 1-0 του Άρη με γκολ του Ντομίνγκες (41’) και μπλόκαρε τους «κίτρινους» πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Πανιώνιος φωνάζει «παρών» και αντεπιτίθεται!

Μετά την πρώτη του νίκη κόντρα στον Απόλλωνα, ο Πανιώνιος εκμεταλλευόμενος την έδρα του, επικράτησε και του Άρη στη Νέα Σμύρνη με σκορ 1-0.

Η ιστορία του αγώνα γράφτηκε στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο 41' ο Ντομίνγκες πήρε την κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς και αφού η μπάλα βρήκε και την αριστερή ρίζα του δοκαριού, κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Αυτή ήταν και η δίκαιη κατάληξη του πρώτου ημιχρόνου, αφού οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι.

Στο β' μέρος, ο Άρης ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, έβαλε τον Πανιώνιο στα καρέ του που προσπάθησε να χτυπήσει μέσω αντεπιθέσεων, αλλά την πραγματικά σπουδαία ευκαιρία του, την έχασε στο 92' με την κεφαλιά του Γκαρσία μπροστά στον Κότνικ να καταλήγει άουτ.

Οι Νεοσμυρνιώτες έχουν φτάσει πλέον στους 7 βαθμούς, παίρνοντας μεγάλη ανάσα, ενώ ο Άρης υπέστη τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα του, μένοντας στους 12 βαθμούς.

Το ματς

Άμεσα στις συνθήκες και τις απαιτήσεις του αγώνα μπήκε ο Πανιώνιος στην έδρα του κόντρα στον Άρη, αφού μόλις στο 2’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Σπιριντόνοβιτς να τελειώνει από το ύψος της μικρής περιοχής με τη μία την πάσα που δέχθηκε από τον Μασούρα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Από την πλευρά του ο Άρης, οι... κίνδυνοι που δημιουργούσε ήταν με σουτ εκτός περιοχής που στην πραγματικότητα δεν ανησυχούσαν τον Κότνικ, με την ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων να έχει μπλοκάρει τους «κίτρινους». Ο Σπιριντόνοβιτς που ξεχωρίζει φυσικά στη μεσοεπιθετική γραμμή του Πανιωνίου, δημιούργησε ακόμα μία ευκαιρία, όταν στο 14’ έκανε ένα δυνατό πλασέ μέσα από την περιοχή, υποχρεώνοντας τον Κουέστα σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Πέρα από αυτές τις φάσεις των Νεοσμυρνιωτών, το ματς κυλούσε σε αργούς ρυθμούς, με τις δύο ομάδες να είναι περισσότερο προσεκτικές, παρά διεκδικητικές, αλλά η μονοτονία του 45λέπτου έσπασε στο 41’. Ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντομίνγκες νίκησε τους πάντες στον αέρα και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 1-0.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο δεύτερο ημίχρονο μετά το γκολ οι ρόλοι των δύο ομάδων αντιστράφηκαν, με τον Άρη να παίρνει τα ηνία της αναμέτρησης και να προσπαθεί να απειλήσει την πολυπρόσωπη πια άμυνα της ομάδας του Ζοσέ Ανιγκό. Βέβαια, ήταν δεδομένο ότι αυτό δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση.

Αντιθέτως, μάλιστα, για τον Πανιώνιο ήταν πιο εύκολο να φτάσει στο δεύτερο γκολ, κάτι που άγγιξε στο 58' σε φάση αντεπίθεσης, αλλά ο Ντουρμισάι που έγινε ο τελικός αποδέκτης της ομαδικής προσπάθειας των συμπαικτών του, αστόχησε απέναντι στον Κουέστα, στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Ισπανού γκολκίπερ.

Από το 70' και μετά ο Άρης άρχισε να επιτίθεται ακόμα περισσότερο, αλλά οι κλασικές που έβγαλε ήταν μέσω στατικών φάσεων. Στο 68' πήρε την κεφαλιά από κόρνερ του Ματίγια, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, αφού βρήκε την εξωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού του Κότνικ ενώ δύο λεπτά αργότερα, το φάουλ του Μπρούνο Γκάμα έστειλε επίσης την μπάλα εκτός εστίας.

Η κατακλείδα στην αναμέτρηση γράφτηκε στο 91' με τον Γκαρσία αυτή τη φορά να χάνει τεράστια ευκαιρία, αλλά η κεφαλιά του μπροστά στον Κότνικ από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε εκτός εστίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος: Κότνικ - Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου - Κόρμπος (87' Οικονομίδης), Κεϊτά - Σπιριντόνοβιτς (75' Μανθάτης), Τσιλούλης (83' Σταυρόπουλος), Μασούρας - Ντουρμισάι

Στον πάγκο του Πανιωνίου: Νίκας, Σαραμαντάς, Πίρις, Σοφιάν

Άρης: Κουέστα - Τζανακάκης (56' Κωνσταντινίδης), Δεληζήσης, Μάβραϊ, Μενέντεθ - Σιώπης, Μπάσα (46' Ούγκο Σόουζα), Ματίγια (78' Μαρτίνες) - Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές, Ματέο Γκαρσία.

Στον πάγκο του Άρη: Καντιμοίρης, Ντιγκινί, Ναζλίδης, Κολάσο

Το LIVE της αναμέτρησης:



Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης
Α’ βοηθός: Χρήστος Μπαλτάς
Β’ βοηθός: Ανδρέας Μεϊντάνας
4ος: Γεώργιος Τζοβάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x