Stoiximan Super League

Πλέι… ουφ για ΠΑΟΚ!

Αγχώθηκε, αλλά… καθάρισε στο τέλος! Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν επί 80’ να ξεκλειδώσει την άμυνα του Λεβαδειακού, αλλά με γκολ των Λέοβατς και Μακ, νίκησε 2-0 στην άδεια Τούμπα και θα είναι στα πλέι οφ.

Αγωνία τέλος για τον ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος»… έσκασε μέχρι να ξεκλειδώσει την εξαιρετική άμυνα του Λεβαδειακού, αλλά τα κατάφερε, τελικά, στο φινάλε, και με γκολ των Λέοβατς (80’) και Μακ (89’), νίκησε 2-0 τους Βοιωτούς, κλειδώνοντας τη συμμετοχή του στα πλέι οφ.

Υπάρχει, βέβαια, ένα σενάριο που τον αφήνει εκτός και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Πώς έπαιξαν


inner
Σε διάταξη 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Βλάνταν Ίβιτς. Γάντια… βασικού φόρεσε ο Βελλίδης, που είχε μπροστά του, στο κέντρο της άμυνας, τους Βίτορ και Τζαβέλλα, ενώ δεξί μπακ ήταν ο Κίτσιου και αριστερό ο Λέοβατς. Τριάδα στα χαφ ήταν οι -από δεξιά προς τα αριστερά- Κάτσε, Τζιόλης και Χαρίσης, ενώ, πιο μπροστά, δεξιά ήταν ο Πέλκας, αριστερά ο Ροντρίγκες και στη… μοναξιά της κορυφής της επίθεσης, ο Μακ (απόντος του τιμωρημένου Αθανασιάδη).

inner

Στον αντίποδα, ο Δημήτρης Φαράντος (που έκανε για… 4η φορά ντεμπούτο στον πάγκο του Λεβαδειακού, λόγω του αναπάντεχου «διαζυγίου» με τον Άκη Μάντζιο), χρησιμοποίησε ένα 4-2-3-1. Ο Μοσχονάς κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι -από δεξιά προς τα αριστερά- Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Μάγκας και Μανωλάς. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Μαχαίρας και Τσουρίκοφ, δεξιά ήταν ο Μπελγκαζουανί, αριστερά ο Γιακουμάκης και ο Ατζαγκούν λίγο πιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάντζιος.

Το ματς


Στην παγωμένη -λόγω της τιμωρίας του ΠΑΟΚ- Τούμπα, οι δύο ομάδες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας… ζεστάνουν κάπως, αλλά τουλάχιστον ως το 30’ είχαμε… ξεπαγιάσει! Παρά το δυνατό ξεκίνημά της, η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς είδε τους φιλοξενούμενους να απειλούν πρώτοι, με τον Μαχαίρα να μην το… πολυσκέφτεται και να επιχειρεί ένα σουτ από μακριά στο 8’, αλλά τον Βελλίδη να πέφτει και να μπλοκάρει. Από εκεί και πέρα, όμως… τίποτα! Ένα σουτ του Κάτσε, στο 16’, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Μοσχονά, με τον «δικέφαλο» να έχει τη συντριπτική κατοχή της μπάλας (73-27 στο ημίχρονο), αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις και τους Βοιωτούς να είναι άριστοι αμυντικά.

inner

Ο πιο δραστήριος παίκτης των γηπεδούχων, ωστόσο, Χάρης Χαρίσης, είπε να… ξυπνήσει κάπως τους συμπαίκτες του (και εμάς…), δοκιμάζοντας το πόδι του στο 32’, με τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού να βγάζει σε κόρνερ, από το οποίο προήλθε και η μεγαλύτερη φάση του ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο. Έπειτα από την εκτέλεση του Κάτσε, ο Τζιόλης, στο δεύτερο δοκάρι, έκανε κεφαλιά-πάσα στον Ροντρίγκες, στην καρδιά της μικρής περιοχής, με τον εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι να παίρνει την κεφαλιά, αλλά τον Μουλόπουλο να διώχνει την μπάλα ακριβώς πάνω στη γραμμή! Ο Χαρίσης συνέχισε την προσπάθεια… αφύπνισης, αλλά ο «κεραυνός» του στο 42’ πέρασε ψηλά, άουτ, ενώ την εκπληκτική μπαλιά του στο 44’ δεν εκμεταλλεύτηκε ο Πέλκας, η κεφαλιά του οποίου πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

inner
Στην Τούμπα έδωσε το «παρών» και ο Ιβάν Σαββίδης.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, απόλυτο… αφεντικό ήταν ο ΠΑΟΚ, που συνέχιζε, ωστόσο, να δυσκολεύεται στη δημιουργία, ενώ στις δύο καλές στιγμές που είχε μέσα σε δύο λεπτά (57’ και 59’), πρώτα ο Μακ δεν βρήκε στόχο (με σουτ στην κίνηση από αριστερά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε), ενώ ο Ροντρίγκες δεν πρόλαβε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, από την κεφαλιά του Τζαβέλλα στο πρώτο, με την μπάλα να περνάει παράλληλα με τη γραμμή της εστίας…

inner

Η συνέχεια ήταν αποκαρδιωτική. Ο Λεβαδειακός έκλεισε όλους τους χώρους, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε καν να πατήσει περιοχή, για να φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου ακούστηκαν αρκετά… ουφ στη Θεσσαλονίκη. Ο Κάτσε βρήκε με εξαιρετική σέντρα τον Λέοβατς στο δεύτερο δοκάρι, ο Κροάτης έπιασε το πλασέ στην κίνηση, και ανοίγοντας το σκορ, λύτρωσε τους γηπεδούχους, που, πιο… χαλαροί, πια, καθάρισαν τη νίκη στο 89’, με τον Μακ να γράφει το τελικό 2-0 και τον «δικέφαλο» να εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ.

inner

inner

Οι συνθέσεις των ομάδων


ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Κάτσε (90’ Τσίμιροτ), Τζιόλης, Χαρίσης, Πέλκας (60’ Κοροβέσης), Μακ, Ροντρίγκες (90’+2’ Κούστα).

Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Μοσχονάς, Τσουρίκοβ, Μανωλάς, Τριποτσέρης, Μουλόπουλος, Μάγκας (60’ Τοπί), Γιακουμάκης, Μπελζαγκουανί (46’ Παππάς), Ατζαγκούν (85’ Μίνγκας), Μάντζιος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Βλάσσης (Λασιθίου), Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x