Europa League

Ποντάρει στην εμπειρία ο Μαρτίνς

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον τρόπο που επέλεξε να προσεγγίσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μίλαν ο Πέδρο Μαρτίνς.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται αύριο βράδυ στην μάχη με την Μίλαν για την δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Πολύ μεγάλο ματς όχι μόνο από βαθμολογικής άποψης.

Πολύ μεγάλο παιχνίδι γιατί ο Ολυμπιακός θα παίξει με μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Μια ομάδα που ξυπνά μνήμες σε μεγαλύτερους σε ηλικία φίλους των ερυθρόλευκων.

Και είναι βέβαια ένα μεγάλο παιχνίδι γιατί οι Πειραιώτες θέλουν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα, στην προσπάθεια που κάνουν για την κατάκτηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου.

Με βάση λοιπόν την αποστολή που έχει ταξιδέψει στο Μιλάνο είναι προφανές ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα κάνει πολλές αλλαγές στην βασική εντεκάδα της ομάδας του, σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Κι αυτό φανερώνει πολλά πράγματα, σε ότι αφορά την μεγάλη εμπιστοσύνη που έχει στο ρόστερ του ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι ο Μαρτίνς σχεδιάζει την χρησιμοποίηση του Γιάγια Τουρέ, του Τοροσίδη και του Νάτχο στο αυριανό ματς. Πολύ πιθανό να δούμε και τον Γκιγιέρμε στην αρχική εντεκάδα των ερυθρόλευκων.

Και δεν είναι τυχαίο ότι ο 48χρονος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά ποντάρει πολλά σε παίκτες που έχουν «φάει με το κουτάλι» τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Για τον Τουρέ φυσικά δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι αυτός που θα ηγηθεί της προσπάθειας του Ολυμπιακού για ένα καλό αποτέλεσμα στο Μιλάνο.

Και ο Τοροσίδης όμως είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης με πολλά ματς Τσάμπιονς Λιγκ με την φανέλα του Ολυμπιακού. Με ευρωπαϊκά ματς με την φανέλα της Ρόμα αλλά και συμμετοχή σε Μουντιάλ και Euro με την Εθνική ομάδα. Συν το ότι έχει παίξει 5,5 χρόνια στο Καμπινάτο.

Ο Νάτχο είναι επίσης ένας πολύ έμπειρος μέρος, έχοντας παίξει σε πολλά ευρωπαϊκά ματς με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρούμπιν Καζάν. Ο Μαρτίνς σχεδιάζει και την χρησιμοποίηση του Γκιγιέρμε, ενός παίκτη που έχει περάσει από το ιταλικό ποδόσφαιρο κι έχει παραστάσεις από το Καμπιονάτο.

Κι όλα αυτά μετράνε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι σημαντικό που ο Ολυμπιακός θα έχει στην εντεκάδα του έναν παίκτη που έχει πατήσει σε όλα τα μεγάλα γήπεδα του κόσμου. Τον Γιάγια Τουρέ.

Είναι μεγάλη υπόθεση που παίκτες όπως ο Τοροσίδης και ο Γκιγιέρμε έχουν παίξει στην Ιταλία. Έχουν άλλον «αέρα» έχοντας αγωνιστεί κόντρα στην Μίλαν, έχοντας παίξει στο Σαν Σίρο.

Κι όλα αυτά είναι στοιχεία πάνω στα οποία ποντάρει ο προπονητής του Ολυμπιακού. Παράλληλα θα πρέπει να επισημανθεί πως ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να έχει στον αγωνιστικό χώρο του Σαν Σίρο, «φρέσκα» πόδια και οι ερυθρόλευκοι έχουν το ρόστερ για να το εφαρμόσουν.

Όπως και να’ χουν τα πράγματα ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί αύριο βράδυ στο Μιλάνο για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα κι έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει. Αρκεί οι παίκτες του να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στον αγώνα με τους «ροσονέρι» και όχι στο ματς με την ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x