Αγγλία

Πογκμπά: «Πέρυσι μιλούσαν για την τιμή μου, φέτος μιλάνε για το ποδόσφαιρο»

Ο Πολ Πογκμπά μιλάει σε συνέντευξη του για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη νέα σεζόν, καθώς και για τους προσωπικούς του στόχους.

Από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Γιουβέντους και μετά πάλι πίσω στους «κόκκινους διαβόλους». Ο Πολ Πογκμπά έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου (110 εκατ. ευρώ) το 2016, όταν επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα. Το γεγονός αυτό στην αρχή αποτελούσε πρόβλημα για τον ίδιο, αλλά πλέον το έχει αφήσει πίσω του. Η διαφορά του από πέρυσι μέχρι τώρα είναι εμφανής.

«Την προηγούμενη σεζόν, η πρώτη ερώτηση από όλους αφορούσε πάντα την τιμή μου. Τώρα, όλοι ρωτάνε για το ποδόσφαιρο. Αυτό λέει τα πάντα» τόνισε ο Πογκμπά.

Ο Γάλλος διεθνής υποστηρίζει πως από την Ιταλία πήρε πολλά και ότι αυτά τα πράγματα τώρα, τα έχει χρησιμοποιήσει προς όφελος του:

«Όταν έφυγα, ένιωθα ότι κάτι είχα χάσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι χαρούμενος που έχω επιστρέψει. Ωρίμασα πολύ στην Ιταλία και γύρισα πίσω ως άντρας. Πάντα έχω αυτοπεποίθηση. Γνωρίζω πλέον περισσότερα για την Πρέμιερ Λιγκ και έχω προσαρμοστεί στην ομάδα. Όταν γνωρίζεις την ομάδα περισσότερο τότε παίζεις καλύτερα δίπλα της. Γίνεσαι καλύτερος και νιώθεις διαφορετικά. Κόντρα στη Γουέστ Χαμ οι παίκτες τα πήγαν καλά μεταξύ τους και έπαιζαν ο ένας για τον άλλο».

Το παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ ήταν πολύ καλή αρχή, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να επαναπαυθεί σε αυτό το γεγονός:

«Ήταν μια πολύ καλή αρχή για τη νέα σεζόν. Ξεκινήσαμε καλά και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Ο Μάτιτς ήταν παίκτης-κλειδί και ο Λουκάκου σκόραρε δυο γκολ, οπότε, έγινε αυτό που θέλαμε και αυτό που περιμέναμε. Μην ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι».

Για τον Πολ Πογκμπά στόχος είναι τα γκολ, μόνο εφόσον συνοδεύονται από νίκες και τρόπαια:

«Ελπίζω να έχω περισσότερα γκολ. Ελπίζω τη νέα σεζόν να μην πετύχω πολλές φορές το δοκάρι. Ξέρω ότι ευκαιρίες θα έχω και πάντα θα προσπαθώ να δημιουργώ κάτι, αλλά αυτό που μετράει στο τέλος είναι το αποτέλεσμα. Δεν γίνεται να κερδίσεις ένα παιχνίδι μόνος σου. Όμως, δεν πρόκειται για το ποιος θα σκοράρει τα περισσότερα γκολ. Θα μπορούσες να σκοράρεις 50 γκολ αλλά να μην κερδίσεις τίποτα. Αυτό που μετράει είναι να κερδίσεις την Πρέμιερ Λιγκ και για αυτό ήρθα εδώ. Τα προσωπικά επιτεύγματα είναι καλά όμως πρέπει να κερδίζεις τρόπαια».

Επιμέλεια: Ελεάννα Μπασίρογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x