Ελλάδα

Παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Πορτογαλίας η Εθνική Ελπίδων

Έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Φρανσίσκο Κονσεϊσάο (γκολ, ασίστ και δοκάρι), η Πορτογαλία υποχρέωσε την Εθνική Ελπίδων στην πρώτη της ήττα (2-0) στα προκριματικά του Euro U21 2025.

Την πρώτη της ήττα στα προκριματικά του Euro U21 2025 γνώρισε η Εθνική Ελπίδων, η οποία έχασε 2-0 στην έδρα της ισχυρής Πορτογαλίας.

Οι γηπεδούχοι -που έκαναν το 4/4 στον 7ο όμιλο, με την Ελλάδα να μένει στους πέντε βαθμούς- παρουσιάστηκαν εξ αρχής καλύτεροι στην αναμέτρηση. Μάλιστα, απείλησαν μόλις στο 4' με τον Φάμπιο Σίλβα και τον Τζολάκη να βάζει «στοπ».

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημειώθηκε στο 19', με τον Σοάρες να αποκρούει εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούτσια.

Ωστόσο, έκτοτε ανέλαβε δράση ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο. Αρχικά, στο 26' πέρασε στον Ροντρίγκο Γκόμες που έγραψε το 1-0, ενώ στο 50' έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 74' διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με εκτέλεση πέναλτι, παράβαση που κέρδισαν οι Ίβηρες ύστερα από μαρκάρισμα του Κωστή στον Γκόμες. Συνολικά, ο γιος του Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήταν ο πιο δραστήριος αλλά και συνάμα ο πιο εντυπωσιακός παίκτης.





H Εθνική ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος, έχοντας μάλιστα και τη μεγάλη ευκαιρία με τον Σουρλή στο 68', με το σκορ όμως να μένει ως είχε μέχρι και το φινάλε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πορτογαλία (Ρουί Ζόρζε): Σοάρες, Γκόμες, Τ. Αραούζο, Βέιγκα, Ροντρίγκες (46' Μπούτα), Μάρκες (63' Μ. Φερνάντες), Σόουζα, Μπερνάρντο, Κονσεϊσάο (79' Ε. Αραούζο), Σίλβα (63' Τομάς), Φορμπς (46' Μοράις).

Ελλάδα (Νίκος Παπαδόπουλος): Τζολάκης, Τουρκοχωρίτης (46' Κοσίδης), Κωνσταντόπουλος, Κωστής, Κίτσος, Ζουγλής (61' Δαρέλας), Μεταξάς (61' Καραμπέρης), Κουρφαλίδης, Κρυπαράκος, Σουρλής (84' Μπελεβώνης), Κούτσιας (61' Νιάρχος).


Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου, η Κροατία επικράτησε 2-0 της Λευκορωσία, ενώ οι Νήσοι Φερόε πέρασαν νικηφόρα (0-1) από την έδρα της Ανδόρα.

Η βαθμολογία του 2ου γκρουπ:

Πορτογαλία U21-Ελλάδα U21: 2-0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x