Stoiximan Super League

Πού μυαλό για φιλικό ο ΠΑΟΚ...

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε δύο ταχύτητες κάτω σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, έμεινε στην ισοπαλία (1-1) με τον Απόλλωνα Λεμεσού και έδειξε ότι το μυαλό του είναι στον Άγιαξ. Ντεμπούτο για Μπρκιτς, Κάνιας.

Φιλικό ήταν και πέρασε για τον ΠΑΟΚ που πλέον ρίχνει όλη του την προσοχή στο πρώτο ματς κόντρα στον Άγιαξ.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς αντιμετώπισε περισσότερο ως μια δυνατή προπόνηση το φιλικό κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού, παρά ως πρόβα για τον αγώνα κόντρα στους Ολλανδούς, μένοντας στο 1-1, με τη δημιουργική του εικόνα του να μην θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα φιλικά που έδωσε στην Ολλανδία.

Οι Θεσσαλονικείς προβληματίστηκαν πολύ από την οργανωμένη άμυνα των Κύπριων, δεν είχαν ούτε τη φαντασία, ούτε τις λύσεις για να σκοράρουν και είναι χαρακτηριστικό ότι δημιούργησε ευκαιρίες μόνο σε ανοιχτό γήπεδο. Το γκολ του «Δικεφάλου» πέτυχε ο Τζιόλης στο 92’ ισοφαρίζοντας το τέρμα του Πιέχ από το σημείο του πέναλτι στο 85’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Περέιρα, διασκεδάζοντας έτσι τις εντυπώσεις από ενδεχόμενη ήττα ακόμα και σε φιλικό ματς.

inner

Το ματς

Δύσκολα έβαλε από το 1’ ο Απόλλων Λεμεσού στον ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να δυσκολεύονται πάρα πολύ να αναπτύξουν εντός αγωνιστικού χώρου τις επιθετικές τους αρετές και σε καμία περίπτωση δεν είχαν τον… οίστρο των προηγούμενων φιλικών ματς, που δημιουργούσαν με μεγάλη συχνότητα.

Ροντρίγκες και Κάμπος ήταν αρκετά δραστήριοι από τα πλάγια, αλλά πέρα από κάποια σουτ εκτός περιοχής και κάποιες ημιτελείς επιθετικές προσπάθειες δεν μπόρεσαν επί της ουσίας να απειλήσουν στην εστία του Βάλε. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι ο ΠΑΟΚ τη μοναδική κλασική ευκαιρία την είχε στο ανοιχτό γήπεδο, έπειτα από κόρνερ του Απόλλωνα.

Πιο συγκεκριμένα στο 19’, ο Ροντρίγκες άνοιξε το ρυθμό και με πάσα έβγαλε ολομόναχο τον Τσίμιρορ, εκείνος θέλοντας να σιγουρέψει το γκολ πάσαρε στον Κάμπος, αλλά ο Βάλε νίκησε στο τετ-α-τετ τον Ανγκολέζο, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του. Την ίδια στιγμή ο Απόλλωνας με ευκολία κρατούσε μακριά από τα καρέ του, αλλά επιθετικά έκανε ελάχιστα πραγματα, όπως κάποια μακρινά σουτ του Μπάρμπαρο (23’) και του Ντα Σίλβα (28’), που δεν ανησύχησαν καθόλου τον Γλύκο.

inner

Στο β’ ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ πιο ορεξάτος, δραστήριος και επιθετικός, αφήνοντας υποσχέσεις ότι στο δεύτερο 45λεπτο θα μπορούσε να δημιουργήσει και να φτάσει σε ένα γκολ που θα άνοιγε και την άμυνα των Κύπριων. Σε διάστημα δύο λεπτών (49’-51’) ο ΠΑΟΚ προκάλεσε… συναγερμό στην περιοχή των Κύπριων, αλλά τόσο η προσπάθεια του Κουλούρη που γύρισε την μπάλα στο πέναλτι, αλλά εκεί βρίσκονταν μόνο αντίπαλοι αμυντικοί, όσο και αυτή του Μπίσεσβαρ δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν πολλές αλλαγές, με το ρυθμό του ματς όπως ήταν αναμενόμενο να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό και είναι ενδεικτικό του «παγωμένου» κλίματος, το γεγονός ότι έπρεπε ο αγώνας να φτάσει στο 73' της διάρκειάς του προκειμένου να συμβεί μια καλή ευκαιρία μπροστά σε καρέ μίας ομάδας. Δράστες ήταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμένα οι Κίτσιου και Κουλούρης, με τον Βάλε να τους αρνείται το γκολ σε συνεχόμενα σουτ που επιχείρησαν.

inner

Εκεί που έδειχναν ότι τελικά θα ολοκληρωνόταν το παιχνίδι στο ανάλογο φιλικό κλίμα του 0-0, ο Πούγγουρας ανέτρεψε στο 85' τον Πιέχ και ο παίκτης του Απόλλωνα που ανέλαβε την εκτέλεση δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Μπρκιτς, στο ντεμπούτο του τελευταίου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Τελικά, ο ΠΑΟΚ διασκέδασε τις εντυπώσεις σε μία αναιμική εμφάνιση, καθώς στο 92' ο Περέιρα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τζιόλης με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:



ΠΑΟΚ: Γλύκος (Μπρκιτς 61'), Μάτος (Κίτσιου 28'), Κρέσπο (Πούγγουρας 78'), Τζαβέλλας (Μαλεζάς 61'), Λέοβατς (Γιαννούλης 61'), Σάχοφ (Τζιόλης 61'), Τσίμιροτ (Χαρίσης 46'), Πέλκας (Μπίσεσβαρ 46'), Τζάλμα (Ζάιρο 61'), Ροντρίγκες (Περέιρα 61') και Κουλούρης (Κάνιας 78')

Απόλλων Λεμεσού: Μπρούνο Βάλε, Αγγελή (Κυριάκου 90'), Βινίσιους, Βασιλείου (Ντούντου 68'), Στυλιανού, Κυριάκου, Μπαρμπάρο (Πίττας 46'), Ντα Σίλβα (Σακέτι 71'), Αντον (Μιγκέλ 46'), Αμπραχαμ (Πίεχ 65'), Πέδρο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x