Ισπανία

Πουγιόλ: «Είναι σημαντικό ο Ντεμπελέ να καταλάβει πού βρίσκεται»

Τα πειθαρχικά παραπτώματα του Ουσμάν Ντεμπελέ έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των ισπανικών Μέσων και ο Κάρλες Πουγιόλ ρωτήθηκε και απάντησε για τον νεαρό εξτρέμ της Μπαρτσελόνα.

Μεγάλες διαστάσεις έχουν πάρει στην Ισπανία τα… καμώματα του Ουσμαν Ντεμπελέ, με τον εμβληματικό παλαίμαχο αμυντικό της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Πουγιόλ, να μιλάει σε δηλώσεις του για τον 21χρονο Γάλλο.

«Είναι νεαρός, δεν βρίσκομαι στα αποδυτήρια και έτσι δεν τον ζω καθημερινά, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε. Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς στη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα. Τα πάντα μαθαίνονται από τα Μέσα, αργείς να πας στην προπόνηση και φαίνεται σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου», τόνισε αρχικά ο Πουγιόλ και συνέχισε λέγοντας:

«Στη Μπαρτσελόνα έχει πολύ καλούς δασκάλους, ανθρώπους που σίγουρα μπορούν να τον βοηθήσουν, αλλά παίζει ρόλο και η συμπεριφορά του. Είναι σημαντικό να καταλάβει το που βρίσκεται και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του δίνονται. Μερικές φορές όταν είσαι νεαρός σε ηλικία, δεν αντιλαμβάνεσαι πως αφήνεις ευκαιρίες να περάσουν και όταν το καταλαβαίνεις είναι πια αργά».

Τέλος, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κάθε προπονητής σε αυτό το επίπεδο, αλλά και για τις απαιτήσεις που υπάρχουν από τον κάθε ποδοσφαιριστή.

«Στην διαχείριση μιας ομάδας υπάρχουν πάντα καθημερινά προβλήματα. Κάθε ποδοσφαιριστής έχει τον εγωισμό του, πιστεύει πως είναι ο καλύτερος και θέλει να παίζει συνεχώς. Το πρόβλημα είναι του προπονητή, ο οποίος μπορεί να βάλει μόνο έντεκα βασικούς και πρέπει να το διαχειριστεί όλο αυτό. Το σημαντικότερο είναι ο κάθε ποδοσφαιριστής να έχει σωστό χαρακτήρα, να είναι φιλόδοξος και να θέλει να παίζει, αλλά ταυτόχρονα να σέβεται απόλυτα την ομάδα», ήταν τα λόγια του εμβληματικού αρχηγού της Μπάρτσα.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x