Stoiximan Super League

Πραγματικά... Ατρόμητος!

Ο Ατρόμητος έδειξε και πάλι ότι είναι γεννημένος για τα δύσκολα! Οι ψυχωμένοι «μπλε» έφεραν τούμπα το ματς με τον Αστέρα (2-1), αγωνιζόμενοι με δέκα παίκτες!

Απίστευτη ανατροπή για τον Ατρόμητο κόντρα στον Αστέρα (2-1). Οι «μπλε» έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο φέτος, καθώς απ-έδειξαν και πάλι ότι τους πάνε τα δύσκολα (ύστερα από τις νίκες επί ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και Παναθηναϊκού στο Κύπελλο και την ισοπαλία στην Τούμπα), καθώς υπέταξε τους Αρκάδες, παίζοντας με 10 παίκτες από το 63ο λεπτό και φέρνοντας τούμπα την κατάσταση μέσα σε ένα 20λεπτο.

Ο Λαζαρίδης σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του στο 68ο λεπτό, «απαντώντας» στον Δημούτσο που άνοιξε το σκορ στο 17’, «πληγώνοντας» με τη σειρά του την ομάδα που υπηρετούσε μέχρι το καλοκαίρι.

Η ολική ανατροπή ήρθε στο 88’ όταν ο Λε Ταλέκ «σκότωσε» από κοντά τον Μπαντή κε κεφαλιά. Δύο ασίστ έβγαλε ο Ούμπιντες.

inner

Το ματς

Η νίκη ήταν αναγκαία και για τις δύο ομάδες, για διαφορετικούς λόγους. Αφενός, ο Ατρόμητος ώστε να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις (ήταν 13ος πριν το ματς), παίζοντας πλέον ουσιαστικά για την τιμή του, καθώς μετά την ματαίωση του Κυπέλλου το τρένο για το ευρωπαϊκό εισιτήριο χάθηκε. Ο επόμενος στόχος ήταν να ξεμπουκώσει, καθώς ήταν χωρίς γκολ για τρία ματς.

Από την άλλη, ο Αστέρας ήθελε το «τρίποντο» για πιο… ουσιαστικούς λόγους, καθώς βρίσκεται στο κόλπο για τα play-off και ενώ η ψυχολογία της ομάδας είναι σε καλό επίπεδο μετά την καλή παρουσία και το 0-0 με την ΑΕΚ. Και για τους Αρκάδες το γκολ ήταν ζητούμενο, καθώς μετρούσαν πέντε αγώνες χωρίς να σκοράρουν και ενώ είχαν να νικήσουν από τις 31 Ιανουαρίου όταν και επικράτησαν 2-0 του Λεβαδειακού.

Ο Ατρόμητος ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο ματς, έχοντας την κατοχή της μπάλας και παίζοντας πιο… ορθόδοξα. Μάλιστα, στο τέταρτο είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τον Μπρίτο που στο 14’ αστόχησε από καλή θέση και λίγο πριν δεν μπόρεσε να απειλήσει, καθώς δεν μπόρεσε να προλάβει την έξοδο του Μπαντή ύστερα από την πάσα του Παπαδόπουλου.

inner

Ό, τι δεν μπόρεσε να κάνει σε πέντε ματς, τα κατάφερε ο Αστέρας στην πρώτη καλή της στιγμή στο ματς, με τον Δημούτσο να τιμωρεί τα λάθη της πρώην του ομάδας και να τη πληγώνει. Από εκεί και πέρασε ο Ατρόμητος, πίεσε ανά διαστήματα μέχρι την ανάπαυλα, αλλά παρουσίασε νευρικότητα στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου και αυτό φάνηκε στην τελική πάσα και στην τελική προσπάθεια.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν και στο δεύτερο μέρος πιο δυνατά, αλλά πολύ νωρίς μπήκε κι άλλο εμπόδιο για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, με τον Κεϊτά να σταματά με σκληρό τρόπο τον Δημούτσο στην αντεπίθεση, με αποτέλεσμα να δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα και να κατευθυνθεί πολύ νωρίς (63’) στα αποδυτήρια.

inner

Κι όμως, έγινε το απίστευτο! Ο Ατρόμητος έδειξε με δέκα παίκτες την ψυχραιμία που δεν είχε σε όλο το υπόλοιπο ματς, χτυπώντας με τον τρόπο που ξέρει πολύ καλά. Μέσω των στημένων φάσεων. Αρχικά, ο Λαζαρίδης (που πιθανόν να έχει κάνει φάουλ στον Ιγκλέσιας), έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Θα πόνταρε κάποιος ότι ο Ατρόμητος θα «χτίσει» πάνω στο 1-1, καθώς κανείς δεν θα ‘χε να προσάψει κάτι στους παίκτες του και στον προπονητή του που δεν νίκησε, παίζοντας με 10 για αρκετή ώρα. Ωστόσο, ο Λε Ταλέκ (και ο Ούμπιντες που έβγαλε δεύτερη ασίστ) είχε διαφορετική άποψη και προλαβαίνοντας τον Μπαντή, έκανε το 2-1.

inner

Η εξέλιξη όπως την παρακολουθήσατε σε real-time μέσω του sport-fm.gr



Ατρόμητος (4-2-3-1): Μπάρκας - Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο - Κεϊτά, Ούμπιντες - Μπρίτο, Σουμπίνιο (73' Ουσέρο), Στόιτσεφ (46' Ματέι), - Παπαδόπουλος (83' Λε Ταλέκ)

Στον πάγκο των γηπεδούχων παρέμειναν οι Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Μπάλλας, Γροντής

Αστέρας Τρίπολης (4-2-3-1): Μπαντής - Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης - Κουρμπέλης (77' Στανισάβλιεβιτς), Ιγκλέσιας - Δημούτσος (69' Νίκο Φερνάντες), Μπερτόλιο, Μάσα - Τσάβες (55' Ιωαννίδης).

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Θεοδωρόπουλος, Χαμντανί, Γκοϊάν, Ντουντού

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής). Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) Τέταρτος: Σελίμος (Λακωνίας)


Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x