Αισιόδοξος ότι τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθεί περισσότερο το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Αντώνης Πριόνας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, με αφορμή το φεστιβάλ «Όλες για το παιχνίδι».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο υπεύθυνος του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ομοσπονδία, Αντώνης Πριόνας, στην εκπομπή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

«Δυστυχώς το γυναίκειο ποδόσφαιρο είναι εντελώς ερασιτεχνικό. Τα κορίτσια όσο είναι μικρά γυμνάζονται. Όταν τελειώσουν το λύκειο και αρχίζουν οι σπουδές ή οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και για αυτό τον λόγο δεν έχουν επιτυχίες οι ομάδες μας σε μεγαλύτερες ηλικίες. Τα τελευταία χρόνια οι μικρές μας ομάδες πηγαίνουν πολύ καλά σε διοργανώσεις όπως είναι η Elite Round και η UEFA μας επιβραβεύει με προγράμματα. Το καλοκαίρι, τον Ιούνιο, έχουμε υποχρεώσεις, αλλά τα κορίτσια μας έχουν άλλες υποχρεώσεις και δεν θα μπορέσουμε να είμαστε πλήρεις για αυτό το τουρνουά.

Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας και τα στελέχη δουλεύουν πολύ για να το διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ, επειδή για φεστιβάλ πρόκειται, και εκτός από τα κορίτσια μας που θα συμμετάσχουν, θα έχουμε και άλλες δράσεις, όπως για τον καρκίνο του μαστού και θα στήσουμε ένα γήπεδο στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου κορίτσια από όλες τις ακαδημίες του ποδοσφαίρου της Βορείου Ελλάδας μαζί με τα δικά μας παιδιά και θα είναι η αρχή για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελλάδα όσον αφορά το γυναίκειο ποδόσφαιρο».

#itsawomansgame
inner

Στους ρυθμούς του γυναικείου ποδοσφαίρου θα κινηθεί 11-14 Απριλίου 2018 η πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς θα φιλοξενήσει μια σειρά πρωτοποριακών δράσεων που έχουν ως στόχο τη διάδοση του αθλήματος στα κορίτσια, την προώθηση των αξιών του «ευ αγωνίζεσθαι» και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Το φεστιβάλ «Όλες για το παιχνίδι» (#itsawomansgame), που εντάσσεται στα προγράμματα της UEFA και της Ε.Π.Ο. για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΠΣ Μακεδονίας και θα έχει την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» και της δράσης «Λύσε τη σιωπή».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τρεις βασικούς πυλώνες:

1. Τη διεξαγωγή αγώνων ομάδων στελεχωμένων από επιλεγμένα κορίτσια κάτω των 15 ετών από όλη την επικράτεια.
2. Τα σεμινάρια αθλητικής και κοινωνικής θεματολογίας προς τις ταλαντούχες παίκτριες.
3. Τις ανοικτές δράσεις -αποκλειστικά για γυναίκες- στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ειδικότερα, ο ομοσπονδιακός προπονητής Αντώνης Πριόνας απηύθυνε πρόσκληση, έπειτα από προπονήσεις προεπιλογής, σε 72 κορίτσια κάτω των 15 ετών από 39 σωματεία, τα οποία θα χωριστούν σε τέσσερις ομάδες και θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε ένα άτυπο final four στο γήπεδο της ΕΠΣ Μακεδονίας στη Μίκρα (αγώνες 12 και 14 Απριλίου, ώρες 10:00 και 12:00). Οι εν λόγω αναμετρήσεις, που διεξάγονται για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα δώσουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία στους ομοσπονδιακούς προπονητές των γυναικείων Εθνικών Ομάδων να παρακολουθήσουν από κοντά τις ατομικές ικανότητες των παικτριών και να καταγράψουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Συνεπώς, οι παίκτριες αυτές θα αποτελέσουν την πρώτη δεξαμενή επιλογής για τη μελλοντική Εθνική Ομάδα Κορασίδων (Κ17).

Επίσης, τα επιλεγμένα κορίτσια θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά σεμιναρίων με αντικείμενο τη διατροφή, την ψυχολογία και τον προαγωνιστικό ιατρικό έλεγχο από διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου. Επιπλέον, στις ταλαντούχες παίκτριες θα μιλήσουν διεθνείς παίκτριες που έχουν διαγράψει σημαντική διαδρομή στις Εθνικές Ομάδες και στην προπονητική. Τέλος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει, με την πολύτιμη συνδρομή του συλλόγου «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης, της πρωτοβουλίας «Λύσε τη Σιωπή» και του Γρ. Αστικής Ανθεκτικότητας Δ. Θεσσαλονίκης, ειδικά ενημερωτικά σεμινάρια για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών και την αντιμετώπισή τους και τρόπους, μέσω παραδειγμάτων, υλοποίησης των προσωπικών στόχων, σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Εξάλλου, στις 13 Απριλίου η Πλατεία Αριστοτέλους θα μετατραπεί σε ποδοσφαιρικό γήπεδο για να υποδεχθεί από τις 11:30 παίκτριες μικρότερων ηλικιών από τοπικές ακαδημίες, σε δράσεις που, επίσης, θα είναι ανοικτές στον γυναικείο πληθυσμό της συμπρωτεύουσας. Οι συμμετέχουσες θα πάρουν μέρος σε διασκεδαστικά ψυχοκινητικά παιχνίδια, θα παίξουν ελεύθερο ποδόσφαιρο και θα χορέψουν στους ρυθμούς της zumba, απολαμβάνοντας τις μοναδικές στιγμές χαράς που μπορεί να χαρίσει το δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη. Κινητοποιώντας και ενώνοντας τοπικούς φορείς, προς όφελος της κοινωνίας και ιδίως των μικρών ηλικιών.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την ΕΠΣ Μακεδονίας και τους κοινωνικούς φορείς που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή της και θα συμβάλουν στη διοργάνωση μιας ποδοσφαιρικής γιορτής αφιερωμένης στις γυναίκες, όπως επίσης την χορηγό εταιρία NIKE, που προσέφερε ευγενικά τις εμφανίσεις των αγώνων.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ