Europa League

Πρόκριση με νίκη και στην Αγγλία για την Ντόρτμουντ – Η Μπράγκα έκανε σμπαράλια τον Περέιρα!

Με δύο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ η Ντόρτμουντ πήρε την πρόκριση στους 8 του Europa League με νέα νίκη επί της Τότεναμ, αυτή την φορά στην Αγγλία. Πρόκριση και η Μπράγκα σμπαραλιάζοντας τον... Περέιρα!

Στη σκιά του μεγάλου αγώνα στο Όλντ Τράφορντ στο οποίο η Λίβερπουλ –τελικά- πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League η Ντόρτμουντ πανηγύρισε άλλη μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Τότεναμ και –φυσικά- την κατάκτηση του εισιτηρίου.

Η γερμανική ομάδα με δύο γκολ (26’, 71’) του Ομπαμεγιάνκ κατάφερε να νικήσει 2-1 τους «Σπερς» στην Αγγλία, όντας ανεπηρέαστη από το γεγονός ότι το σκορ του πρώτου αγώνα της έδινε πολύ μεγάλο προβάδισμα. Η Τότεναμ το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μειώσει στο 74ο λεπτό.



Την ίδια στιγμή, άλλη μια ομάδα πανηγύριζε μια μεγάλη πρόκριση. Η Μπράγκα στην Πορτογαλία έκανε σμπαράλια την Φενέρμπαχτσέ του Βίτορ Περέιρα με 4-1 σε ένα ματς που οι φιλοξενούμενοι το τελείωσαν έχοντας τρεις αποβολές.

Η πορτογαλική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με τον Χασάν. Οι τούρκοι ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λέπτου με τον Ποτούκ με το 1-1 να τους δίνει την πρόκριση.

Όμως η συνέχεια δεν ήταν καλή. Καθόλου καλή... Ο Βίτορ Περέιρα δίνοντας άλλο ένα ρεσιτάλ διαμαρτυριών είδε το β’ μέρος από την κερκίδα. Από εκεί ο πορτογάλος είδε τον Τοπάλ να αποχωρεί με κόκκινη στο 66ο με τους πορτογάλους να παίρνουν το προβάδισμα με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζόσουε που ακολούθησε.

Στο 74ο και στο 83ο λεπτό οι γηπεδούχοι σημείωσαν άλλο δύο τέρματα και έτσι έφτασαν στη νίκη με 4-1 ανατρέποντας το εις βάρος τους σκορ (1-0) από το πρώτο ματς.



Εκτός του Περέιρα που είχε σχέση με τον Ολυμπιακό άλλη μια ομάδα που είχε σχέση με τους ερυθρόλευκους αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Η Άντερλεχτ, η οποία απέκλεισε την ελληνική ομάδα στην προηγούμενη φάση, γνώρισε την ήττα και στην έδρα της από την Σαχτάρ με 1-0.



Το ευκολότερο έργο το είχε η Σεβίλλη... Η ισπανικη ομάδα πήρε άλλη μια νίκη στην έδρα της στη διοργάνωση. Επικράτησε 3-0 της Βασιλείας σκοράροντας όλα της τα τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτό του πρώτου 45λέπτου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x