Europa League

Πρόκριση στους «16» για την Άιντραχτ με… σπασμένα φρένα!

Με δύο γκολ του Αλέ κι από ένα των Γιόβιτς-Ρέμπιτς η Άιντραχτ νίκησε 4-1 τη Σαχτάρ -που είχε δύο δοκάρια για να στείλει το ματς στην παράταση- συνεχίζοντας αήττητη στους «16» του φετινού Europa League

Την ξέφρενη πορεία της στο Europa League συνεχίζει η Άιντραχτ! Παραμένοντας αήττητη στα φετινά ματς που έχει δώσει στη διοργάνωση, με επτά νίκες και μια ισοπαλία, επικράτησε της Σαχτάρ με 4-1 στην Φρανκφούρτη και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Ντόνετσκ, εξασφάλισε την πρόκριση για τους «16».



Το πρώτο ημίχρονο άνηκε στους «αετούς», που ξεκίνησαν κάπως συντηρητικά αλλά κατάφεραν να πετύχουν δύο τέρματα μέσα σε ένα πεντάλεπτο και ακολούθως να πάρουν… ψυχολογία, μαζί με την κατοχή της μπάλας που τους έκανε επικίνδυνους μέσω αντεπιθέσεων.

Την ίδια ώρα, οι Ουκρανοί δυσκολεύθηκαν πάρα πολύ να διασπάσουν την καλά οργανωμένη αντίπαλη άμυνα, με αποτέλεσμα να μην απειλήσουν παρά μόνο με κάποια μακρινά σουτ.

Στην πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, σημειώθηκε και το πρώτο γκολ, στο 23’. Όταν ο Ντα Κόστα έκανε τη σέντρα από δεξιά, στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και ο αμαρκάριστος Γιόβιτς με ωραίο σουτ πάνω στην κίνηση, πέτυχε το έκτο φετινό του τέρμα στην Ευρώπη και έκανε το 1-0 για την Άιντραχτ!

inner

Τρία λεπτά αργότερα, από γέμισμα του Ρόντε, ο Ματβιένκο σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της Σαχτάρ, ο διαιτητής Λαχόθ υπέδειξε σωστά την παράβαση και ο Αλέ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι. Στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Πιάτοφ, που έπεσε δεξιά, για το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων, στο 27’…

inner

Στην επανάληψη, η μπήκε Άιντραχτ με… κατεβασμένη ταχύτητα και η Σαχτάρ φρόντισε να το εκμεταλλευθεί. Αφού πρώτα… προειδοποίησε στο 56ο λεπτό με τον Ζούνιορ Μοράες, ο ίδιος παίκτης κατάφερε να μειώσει το σκορ μετά από οκτώ λεπτά. Εκμεταλλευόμενος τη χαμηλή σέντρα του Ισμαϊλί από αριστερά και στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Τραπ.

inner

Με το μομέντουμ υπέρ της, η φιλοξενούμενη ομάδα συνέχισε να πιέζει και έφτασε... μια ανάσα από την ισοφάριση, στο 71’. Όταν ο Μάρλος, που είχε μπει ως αλλαγή στην ανάπαυλα, εξαπέλυσε μια «φωτοβολίδα» με το αριστερό για να δει τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Τραπ!

Ο... μονόλογος της Σαχτάρ την οδήγησε και σε δεύτερο δοκάρι, στο 79ο λεπτό. Όταν από σέντρα από δεξιά ο αμαρκάριστος Τάισον έκανε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα όμως βρήκε ελαφρώς στο χέρι του Τραπ, στο αριστερό δοκάρι και απομακρύνθηκε…

Κι αφού δεν έγινε το 2-2, που θα έστελνε το ματς στην παράταση, ήρθε… νομοτελειακά το 3-1, χάρη σε μια εξαιρετικά εφαρμοσμένη αντεπίθεση για την ομάδα του Άντολφ Χιούτερ, στο 80ο λεπτό. Με τον Εντικά να κόβει στην άμυνα, να πασάρει στον Κόστιτς κι εκείνον να τροφοδοτεί την κατάλληλη στιγμή τον Αλέ ο οποίος από θέση μέσα αριστερά νίκησε τον Πιάτοφ για δεύτερη φορά στο ματς, «καθαρίζοντας» νίκη και πρόκριση για την Άιντραχτ!

inner

Ενώ, δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο Ρέμπιτς με ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή με το αριστερό διαμόρφωσε το τελικό 4-2 για την ομάδα της Φρανκφούρτης, δίνοντας ταυτόχρονα πανηγυρικό χαρακτήρα στην πρόκρισή της.

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Άμπραχαμ, Χίντερεγκερ, Εντικά, Ντα Κόστα, Ρόντε (73’ Βίλεμς), Χάσεμπε, Κόστιτς, Γκατσίνοβιτς (90’+1’ Ντε Γκουζμάν), Αλέ, Γιόβιτς (71’ Ρέμπιτς).

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιάτοφ, Μπούτκο (66’ Μπολμπάτ), Ματβιένκο, Χόχλαβα, Ισμαϊλί, Κοβαλένκο (80’ Καγιοντέ), Άλαν Πάτρικ, Μάρλος, Τάισον, Σόλομον (46’ Μάικον), Ζούνιορ Μοράες.

Επιμέλεια: Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x