Ιταλία

Πρώην παίκτης της Μίλαν υπέγραψε στη Γιουβέντους και τη χαρακτήρισε μεγαλύτερη ομάδα στην Ιταλία!

Στη Γιουβέντους θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σιμόνε Αντρέα Γκανζ, με τον πρώην επιθετικό της Μίλαν να επιβεβαιώνει τη συμφωνία και να χαρακτηρίζει τη «Γηραιά Κυρία» την μεγαλύτερη ομάδα στην Ιταλία.

Μυήθηκε στα μυστικά του ποδοσφαίρου στις ακαδημίες της Μίλαν, αγωνιζόμενος εκεί από το 2008 ως το 2013. Έκανε μάλιστα το ντεμπούτο του με τους «ροσονέρι» την 1η Νοεμβρίου του 2011, αντικαθιστώντας τον Ρομπίνιο στο 83ο λεπτό της εκτός έδρας αναμέτρησης με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για τη φάση των ομίλων του Champions League.

Παρ' όλα αυτά δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι (οι δρόμοι τους θα ανταμώσουν ξανά), με αποτέλεσμα τη σεζόν 2013-2014 να δοθεί δανεικός αρχικά στην Λουμετσάνε και στη συνέχεια στην Μπαρλέτα. Ο Γκανζ επέστρεψε, έκανε προετοιμασία με την ομάδα, όμως οι άνθρωποι της Μίλαν αποφάσισαν πως δεν χωρούσε στο ρόστερ, με αποτέλεσμα να πωληθεί στην Κάλτσιο Κόμο.

Με τα 15 γκολ που πέτυχε πέρυσι και τα 16 (τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος, η ομάδα του όμως υποβιβάστηκε) που σημείωσε φέτος στη Serie B κατάφερε να προσελκύσει πάνω του τα βλέμματα των μεγάλων ιταλικών ομάδων, με την Γιουβέντους να κερδίζει την κούρσα της διεκδίκησης και παράλληλα την υπογραφή του 22χρονου επιθετικού, είδηση που επιβεβαίωσε ο ίδιος μιλώντας στο «TuttoMercatoWeb».

«Η φετινή σεζόν ήταν μια μεγάλη εμπειρία για μένα. Λυπάμαι για τον υποβιβασμό, παλέψαμε μέχρι τέλους. Σε προσωπικό επίπεδο όμως, είμαι προφανώς πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή μου και τα 16 γκολ που πέτυχα», ανέφερε αρχικά ο Σιμόνε, γιος του παλαίμαχου επιθετικού -μεταξύ άλλων- των Πάρμα, Ίντερ, Μίλαν και Φιορεντίνα, Μαουρίτσιο Γκανζ.

«Η Μίλαν είναι το μέρος όπου μεγάλωσα σαν άνθρωπος και αναπτύχθηκα σαν ποδοσφαιριστής. Είμαι ευγνώμων σε αυτό το κλαμπ και τους ευχαριστώ για όσα μου έδωσε. Περίμενα τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά (σ.σ: σχετικά με την καριέρα του στη Μίλαν), όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Η αλήθεια όμως είναι ότι έχω υπογράψει συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια με την Γιουβέντους, τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο σύλλογο στην Ιταλία και είμαι χαρούμενος για αυτό», πρόσθεσε.

Μένει να δούμε αν αυτή τη φορά ο Αλέγκρι θα πειστεί για τις ικανότητές του και θα τον κρατήσει στο ρόστερ του, ή αν θα δοθεί δανεικός σε κάποια ομάδα της Serie A, προκειμένου να «ψηθεί» στο υψηλότερο επίπεδο και να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Δείτε τον εν δράσει



Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x