Euro 2024

Πρωτοπόρος έστω και με γκέλα η Ιαπωνία

Είχε την ευκαιρία να ξεφύγει με τρεις πόντους από Αυστραλία και Σαουδική Αραβία, όμως η ομάδα του Βαχίντ Χαλίλοτζιτς έφερε 1-1 με το Ιράκ, σε ουδέτερο έδαφος.

Στην αναμέτρηση που έγινε στην Τεχεράνη, η Ιαπωνία, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε νωρίς με τον Οσάκο, έμεινε στο 1-1 με το Ιράν. Έστω και αυτός ο πόντος του έδωσε το δικαίωμα να προηγείται στον β’ όμιλο του 3ου γύρου των προκριματικών του Μουντιάλ της Ασίας. Ο Οσάκο έβαλε μπροστά στο σκορ του Ιάπωνες στο 9’ για να ισοφαρίσει με τον Μαχντί το Ιράκ στο 72’. Έτσι η Ιαπωνία έχει προβάδισμα ενός πόντου από Αυστραλία και Σαουδική Αραβία που ακολουθούν έναν πόντο πίσω, στην 2η θέση.

Σε άλλο ματς που διεξήχθη για την 8η αγωνιστική των προκριματικών της Ασίας για το ίδιο γκρουπ, η Ταϊλάνδη έφερε ισόπαλο 1-1 με τα Η.Α.Ε, αφού προηγήθηκε με τον Θοσακράι στο 69, για να ισοφαρίσουν τα Εμιράτα με τον Αλί Μαμπκχούτ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Για τον πρώτο όμιλο στην Ασία, σε ένα ματς με δραματικό φινάλε, η Συρία έφερε ισόπαλο 2-2 με την Κίνα, ισοφαρίζοντας στο 93’ με τον Αλ Σαλέχ. Θυμίζουμε πως το Ιράν χθες, με τη νίκη 2-0 απέναντι στο Ουζμπεκιστάν, εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.

Η βαθμολογία στο α’ γκρουπ:
1. Ιράν 20
2. Νότια Κορέα 13 (7)
3. Ουζμπεκιστάν 12
4. Συρία 9
5. Κίνα 6
6. Κατάρ 4(7)


Η βαθμολογία στο β’ γκρουπ:

1. Ιαπωνία 17
2. Σαουδική Αραβία 16
3. Αυστραλία 16
4. Η.Α.Ε 10
5. Ιράκ 5
6. Ταϊλάνδη 2

Eπιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x