Stoiximan Super League

Πρώτος μάγκας ο Ατρόμητος!

Δεν το κουνάει από την κορυφή! Ο Ατρόμητος, με κορυφαίο τον Ουάρντα και άμυνα που «μάσαγε» σίδερα, πέρασε (2-0) και από την Ξάνθη (όπου κόλλησαν ΑΕΚ-Ολυμπιακός) και άφησε… ξερούς τους διώκτες του.

Ατρόμητος από… ατσάλι!

Οι «μπλε» έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να μείνουν για καιρό στην κορυφή της Super League, όπου βρίσκονται μετά την περασμένη Δευτέρα όταν και επικράτησαν 1-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η ομαδάρα του Κάναντι πέρασε με 2-0 από την Ξάνθη, όπου στραβοπάτησαν οι «κιτρινόμαυροι» και ο Ολυμπιακός και διατηρήθηκαν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, χωρίς να αγχώνονται για το αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος-ΑΕΚ) σήμερα και στην Τούμπα (ΠΑΟΚ-Αστέρας) αύριο.

inner

Κορυφαίος για τους «μπλε»,που δεν δέχθηκαν γκολ για έβδομο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος (με τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια τους), ο Ουάρντα που έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη ανοίγοντας το σκορ στο 41’ με εκτέλεση φάουλ και ενώ νωρίτερα είχε φτιάξει σχεδόν όλες τις φάσεις της ομάδας του με στημένες φάσεις. Ο Ντιγκινί στο 83’ με ωραία εκτέλεση έπειτα από κόρνερ του Γιαννούλη σφράγισε τη νίκη του Ατρόμητου.

Δείτε εδώ τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση.

Το ματς

Με σαφή διάθεση να μην πάρουν πολλά ρίσκα -τουλάχιστον από την αρχή-και συγκεκριμένο πλάνο με σφιχτό κέντρο και κοντινές τις αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε, επρόκειτο για την καλύτερη άμυνα (μαζί με του ΠΑΟΚ) στο πρωτάθλημα και τη δεύτερη καλύτερη (Ξάνθη) Οπότε, δεν υπήρξε κάποια έκπληξη στην προσέγγιση της αναμέτρησης από την πλευρά των δύο προπονητών.

Μετά τα πρώτα λεπτά που ήταν αναγνωριστικά, η Ξάνθη προσπάθησε αποκτήσει τον έλεγχο της αναμέτρησης, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, κρατώντας αρκετά πίσω τους φιλοξενούμενους που είχαν οχυρωθεί καλά πίσω και δεν ανησύχησαν αρκετά στο καλό διάστημα της ακριτικής ομάδας που κράτησε μέχρι το πρώτο τέταρτο περίπου. Άλλωστε, δεν σημειώθηκε κάποια τελική για τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος και μόνο δύο καλές επιθέσεις που σταμάτησαν οι φιλοξενούμενοι την ύστατη στιγμή. Έπειτα από εκείνο το σημείο, ο Ατρόμητος ισορρόπησε την κατάσταση -αρχικά- και στη συνέχεια και μέχρι την ανάπαυλα ήταν η καλύτερη ομάδα του γηπέδου, έχοντας τον έλεγχο της αναμέτρησης και τις ευκαιρίες.

inner

Η άνοδος στην απόδοση του Ατρόμητου οφείλεται αρκετά και στην άνοδο του Ουάρντα, που ώθησε την ομάδα του και ό,τι καλό έγινε επιθετικά από τους «μπλε» στο πρώτο μέρος βγήκε από τα πόδια του Αιγύπτιου. Όπως οι κεφαλιές των Ντάουντα (27’) και Χατζηϊσαΐα από στημένες φάσεις, αλλά και η σόλο προσπάθεια που ολοκληρώθηκε με σουτ από τον Ουάρντα. Στο 41΄σφραγίστηκε με τον καλύτερο -για τους φιλοξενούμενους- τρόπο η πολύ καλή παρουσία του 24χρονου άσου που με το δεξί του έστειλε με εκτέλεση φάουλ την μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα είχε πάρει μέσα τα χέρια του Ζίβκοβιτς.

Η Ξάνθη δεν γινόταν πλέον να συνεχίσει με το ίδιο πλάνο, αφού έπρεπε να κυνηγήσει ώστε να ισοφαρίσει. Έτσι, μπήκε φουριόζα στο δεύτερο μέρος, πατώντας αρκετά το γκάζι ώστε να ξαφνιάσει και τον αντίπαλο και λίγο έλειψε να τα καταφέρει, έχοντας τεράστια ευκαιρία. Ο Γέντριτσεκ βρέθηκε (47’) φάτσα με τον Γιαννιώτη, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αντέδρασε εξαιρετικά, του έκλεισε αρχικά το οπτικό πεδίο και στη συνέχεια έδιωξε σωτήρια το σουτ του. Αυτή η αλλαγή στο πλάνο των γηπεδούχων ζόρισε αρχικά τους φιλοξενούμενους, αλλά αυτόματα τους έδωσε περισσότερους κενούς χώρους ώστε να «χτυπήσουν» στην κόντρα επίθεση. Κάτι που τον ξέρουν πολύ καλά οι Περιστεριώτες και δεν άργησαν να καταλάβουν ότι προσφερόταν πλέον το παιχνίδι για τέτοιο τρόπο ανάπτυξης.

inner

Αφού πέρασε η ολιγόλεπτη πίεση των γηπεδούχων και «έσβησε» η… φλόγα, ο Ατρόμητος «φλέρταρε» με δεύτερο γκολ και αν ήταν πιο ουσιαστικοί οι παίκτες του στο 53’ θα τα είχε καταφέρει. Συγκεκριμένα μετά από αντεπίθεση με τον Κιβρακίδη που έδωσε πάσα στον Ουάρντα την κατάλληλη στιγμή, αυτός βρήκε τον Βασιλακάκη, αλλά το σουτ του ήταν... τζούφιο. Μετά το πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους, η εικόνα του ματς άρχισε να μοιάζει πολύ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ατρόμητος είχε ούτως ή άλλως σφιχτό κέντρο και κοντά τις γραμμές του και η Ξάνθη αφού δεν κατάφερε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο, στέρεψε από ιδέες επιθετικά, με αποτέλεσμα ο Ράσταβατς να κάνει δύο μαζεμένες αλλαγές (Τριάδης-Πέτρος Ορφανίδης μέσα, Γέντριτσεκ-Ντε Λούκας εκτός) ώστε να φρεσκάρει την ομάδα του μεσοεπιθετικά.

Αυτές οι κινήσεις δεν ανέβασαν ιδιαίτερα την απόδοση των γηπεδούχων και ο προπονητής τους έκλεισε τις αλλαγές του από το 65’, βγάζοντας τον Κίκε και ο Ρότσε πήρε τη θέση του. Κομβικό σημείο ήταν το ξέσπασμα που είχαν οι Ακρίτες για ένα πεντάλεπτο περίπου, όταν στο 70’ ο Μπαξεβανίδης έπιασε δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω και λίγο μετά ο Ρότσε απείλησε με κεφαλιά. Στο φιλμ του αγώνα δεν υπάρχει άλλη καλή στιγμή για την Ξάνθη και ο Ατρόμητος κράτησε με σχετική άνεση τον αντίπαλο μακριά από την περιοχή του, την οποία είχε γεμίσει με την παρουσία του Καρασαλίδη (κλασική αλλαγή Κάναντι) αντί του Ουάρντα.

inner

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 83’ σε ακόμη μια στημένη φάση που έφερε αποτέλεσμα για τον Ατρόμητο (παρότι δεν το εκτέλεσε ο Ουάρντα που ήταν στον πάγκο πλέον), με τον Γιαννούλη να σερβίρει από κόρνερ και τον Ντιγκινί να «εκτελεί» τον Ζίβκοβιτς.

inner



Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας (58' Π. Ορφανίδης), Λουσέρο, Μπρίτο, Κίκε (65' Ρότσε), Γέντρισεκ (58' Τριάδης).

Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Σβαρνάς, Κάστρο, Σιλά.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μπουσούλατζιτς, Μάντσον (86' Ούμπιδες), Βασιλακάκης, Ουάρντα (72' Καρασαλίδης), Ντιγκινί, Ντάουντα (78' Μανούσος).

Στον πάγκο: Μίρκοβιτς, Ζησόπουλος, Βασιλείου, Κυριακίδης.

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x