Κύπελλο Ελλάδας

Ψέκασε, σκούπισε και πέρασε η ΑΕΚ!

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου η ΑΕΚ. Η Ένωση είδε το έργο της να γίνεται πανεύκολο κόντρα στον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ μετά την λανθασμένη αποβολή (13’) κι έφτασε στο 3-0. Πολλή συζήτηση σηκώνει το πέναλτι.

Δεν έμπλεξε σε περιπέτειες η ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι έφτασαν στο 3-0 κόντρα στον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ και συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου ματς «σφράγισαν» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου, το οποίο κέρδισε ο Μάνταλος ύστερα από μαρκάρισμα του Μπανανά, ο οποίος αντίκρισε κακώς απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Σιδηρόπουλο. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη φάση, καθώς στο δεξί πόδι του Μάνταλου δεν φαίνεται να υπάρχει επαφή, αλλά μπορεί να τον βρίσκει ο Μπανανά με το αριστερό του πόδι στο αριστερό γόνατο. Αυτή όμως είναι μία υπόθεση, η οποία δεν φαίνεται καθαρά στο ριπλέι.

Από εκεί και πέρα τα πάντα έγιναν πανεύκολα για τους παίκτες του Χιμένεθ, που καθάρισαν ουσιαστικά την πρόκριση με ωραίο γκολ του Αραούχο στο 28ο λεπτό. Η ΑΕΚ δεν χρειάστηκε να πατήσει γκάζι, έπαιζε προσεκτικά αλλά και χαλαρά, την στιγμή που οι Χανιώτες είχαν εγκαταλείψει. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από το 59ο λεπτό ύστερα από όμορφη προσπάθεια του Γιόχανσον μετά από κάθετη του Αϊντάρεβιτς.

Το ματς:


Φοβερά άτυχη στάθηκε η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, αφού έχασε τον Τσιγκρίνσκι με τραυματισμό. Το ματς δεν είχε ρυθμό και φάσεις, όμως στο 12’ άναψαν απότομα τα αίματα, όταν ο Μάνταλος βρέθηκε στο έδαφος και ο Σιδηρόπουλος έδειξε κόκκινη στον Μπανανά και πέναλτι υπέρ της Ένωσης, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Χριστοδουλόπουλος στο επόμενο λεπτό. Το 1-0 δεν βοήθησε ιδιαίτερα το παιχνίδι ώστε να βρει ρυθμό αφού ο Πλατανιάς έπαιξε αρκετά συντηρητικά μέχρι να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

inner

Η ομάδα του Χιμένεθ, είχε την κατοχή της μπάλας κι έψαξε τον τρόπο ώστε να «καθαρίσει» την πρόκριση από νωρίς. Κάπου εκεί χτύπησε ο φουλ ορεξάτος Αραούχο, που με εξαιρετική κίνηση και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοκκαλά στο 28ο λεπτό. Μετά το 2-0 οι κιτρινόμαυροι πήγαν σε πιο συντηρητικό τέμπο, ενώ με εξαίρεση κάποια σουτ εκτός περιοχής δεν απειλήθηκαν καθόλου από τους Χανιώτες, που έδειχναν να τα έχουν παρατήσει.

Αρκετά χαλαρές παρουσιάστηκαν και οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο αφού το 2-0 της ΑΕΚ αλλά και το αριθμητικό δεν άφηναν περιθώρια στους παίκτες του Παράσχου. Το παιχνίδι μπορεί να μην είχε ιδιαίτερο ρυθμό, αλλά είχε ξεκάθαρο αφεντικό, αφού η Ένωση ήταν σταθερά στην επίθεση και οι αντίπαλοι αμυντικοί είχαν μπόλικη δουλειά. Λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας (59’) ο Αϊντάρεβιτς έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Γιόχανσον, που έμεινε όρθιος παρά την πίεση και πλάσαρε εύστοχα.

inner

Το τελευταίο μισάωρο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Το παιχνίδι είχε φάσεις και σε αυτό βοήθησαν σημαντικά και οι παίκτες του Παράσχου που έπαιζαν αρκετά ανοιχτά. Η είσοδος του Αλμέιδα «φρέσκαρε» την επιθετική γραμμή της Ένωσης, όμως ο Κοκκαλάς με τις αποκρούσεις του κράτησε όσες φορές χρειάστηκε το σκορ σε φυσιολογικά επίπεδα.









Οι συνθέσεις:



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι (5’ Λαμπρόπουλος), Βράνιες, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (64’ Αλμέιδα), Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (71’ Μπακασέτας), Μάνταλος, Αραούχο

Στον πάγκο: Μπάρκας, Γαλανόπουλος, Τσέλιος, Πέκχαρτ

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Στάθης, Μαραγκός, Αποστολόπουλος, Μουνάφο (8’ Κάργας), Στανισάβλιεβιτς, Μανούσος (63’ Γιορέντε), Γιακουμάκης (75’ Σίγκνιεβιτς)

Στον πάγκο: Κασωτάκης, Μενδρινός, Παπανικολάου, Ζίκο

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x