Stoiximan Super League

«Ψήνει» Όλσον ο Ολυμπιακός! (pics/vids)

Εκτός του Βιάνα, ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει και έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό και σύμφωνα με πληροφορίες, No. 1 στόχος του είναι ο 33χρονος Γιόνας Όλσον της Γουέστ Μπρομ! Ποιοι άλλοι «παίζουν»!

Πολύ δυνατά στο... κόλπο της απόκτησης του Γιόνας Όλσον έχει μπει ο Ολυμπιακός!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αποκτήσουν και έναν «μπαρουτοκαπνισμένο» κεντρικό αμυντικό -πλην του Βιάνα, που έρχεται…- και Νο. 1 στόχος τους είναι ο 33χρονος διεθνής Σουηδός, που αγωνίζεται στη Γουέστ Μπρομ!

Ο Όλσον, ο οποίος αξίζει 1,5 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το ''transfermarkt'', έχει ξεκινήσει βασικός στα δύο από τα τρία παιχνίδια της ομάδας του στη φετινή Premier League, ενώ, από το 2008, όταν και μετακόμισε στην Αγγλία, «μετράει», συνολικά, 237 συμμετοχές με τη φανέλα των «μπάγκις» και 15 γκολ! Μιλάμε, δηλαδή, για έναν πολύ έμπειρο στόπερ, που «έχει φάει με το κουτάλι» τα αγγλικά γήπεδα, όντας βασικός και αναντικατάστατος για μια ολόκληρη οκταετία στον σύλλογο από τα Δυτικά Μίντλαντς. Είναι, άλλωστε, τρίτος αρχηγός, πίσω από τον Ντάρεν Φλέτσερ και τον Κρις Μπραντ.

inner

inner
Ο Όλσον, να τονίσουμε, ξεκίνησε την καριέρα του στη Λαντσκρόνα (ομάδα της ομώνυμης πόλης-γενέτειράς του), στην οποία και αγωνίστηκε από το 2003 έως και το 2005, με 56 συμμετοχές και 1 γκολ. Στη συνέχεια, ήρθε η πρόταση της ολλανδικής Ναϊμέγκεν, με τον πανύψηλο (1,95μ.) κεντρικό αμυντικό να φοράει τη φανέλα της σε 93 ματς και να πετυχαίνει 5 γκολ. Μέχρι που έκανε το μεγάλο βήμα, με τη μετακόμισή του στο Νησί για χάρη της Γουέστ Μπρομ, με τους οπαδούς της να τον λατρεύουν από την πρώτη στιγμή, λόγω του… σκανδιναβικού παρουσιαστικού και ταμπεραμέντου του και φυσικά, της ποδοσφαιρικής αξίας του.

inner
Με τη φανέλα της αγγλικής ομάδας, άλλωστε, ο Όλσον «κέρδισε» την κλήση του στην εθνική ομάδα της Σουηδίας το 2010 και από τότε έχει 25 συμμετοχές και 1 γκολ, κυρίως, όμως, ερχόμενος από τον πάγκο. Το 2012, δε, ήταν στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας για το EURO 2012. Να σημειώσουμε, τέλος, πως του αρέσει πολύ να παίζει κιθάρα και είναι μεγάλος φαν, μεταξύ άλλων, του Μπομπ Ντίλαν, των Nirvana, των Rolling Stones και των Oasis.

Οι άλλες περιπτώσεις

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θα «παλέψει» τη συγκεκριμένη περίπτωση, έστω και την τελευταία μέρα των μεταγραφών, τη στιγμή, πάντως, που ακούγονται και άλλα ονόματα για το κέντρο της άμυνας, όπως εκείνα των Άλεξ και Μεξές. Αμφότεροι είναι 34 ετών και έμειναν ελεύθεροι φέτος από τη Μίλαν.

Στη λίστα, μάλιστα, με τους υποψήφιους στόπερ φαίνεται πως έχει προστεθεί ξανά και το όνομα του Ταβάρες (της Εστορίλ, που ήθελε από πέρυσι ο Μάρκο Σίλβα), αλλά και εκείνο του 26χρονου Ρουμάνου, Βλαντ Κίρικες, που αγωνίζεται στη Νάπολι και είχε ακουστεί και αυτός πριν έναν χρόνο. Κυκλοφορεί, επίσης και ένα (τρελό;) σενάριο για επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου... Όλα αυτά θα τα δούμε την Τετάρτη (31/8), τελευταία μέρα των μεταγραφών, όπου αναμένεται να είναι «καυτή» για τους πρωταθλητές Ελλάδας.


GOAL Jonas Olsson // Liverpool 1 - 2 WBA // 13... από flashhighlights


Jonas Olsson 0_1 _ Manchester United - West... από Sport-Today-2014


Gol de Jonas Olsson vs Argentina από Veabiri


West Brom 1-1 Porto Goal Jonas Olsson από Tugasports

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x