Europa League

Ραντεβού με την ιστορία για Ατρόμητο

Νίκη που θα του χαρίσει πρόκριση στην Ευρώπη για δεύτερη φορά στην ιστορία του θέλει απόψε ο Ατρόμητος απέναντι στη Ντιναμό Μπρεστ στο Περιστέρι.

Ιστορικής σημασίας είναι για τον Ατρόμητο η αποψινή ρεβάνς με τη Ντιναμό Μπρεστ στο Περιστέρι (20:15, Epsilon TV, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sportfm.gr).

Μετά την ήττα με 4-3 στη Λευκορωσία, η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι κυνηγά μια απλή νίκη (αλλά όχι με… 5-4) για να βρεθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα περιμένει μια εκ των Ζελέζνιτσαρ ή Απόλλων Λεμεσού (9/8 εκτός, 16/8 εντός έδρας). Θα πρόκειται, δε, για τη δεύτερη ευρωπαϊκή πρόκριση στην ιστορία του κλαμπ, μετά από εκείνη με δύο νίκες επί της ΑΪΚ Στοκχόλμης (1-3, 1-0) στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League το 2015. Σύμμαχος στην προσπάθεια του Ατρομήτου θα είναι ο κόσμος, καθώς η διάθεση των εισιτηρίων είναι αρκετά ικανοποιητική παρότι βρισκόμαστε στις 2 Αυγούστου και η Αθήνα αδειάζει.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο Κάναντι ετοιμάζει γερό λίφτινγκ στην ομάδα του, καθώς το 4-2-3-1 πάει στην άκρη και θα εφαρμοσθεί το 4-3-1-2, αφού με τον τρόπο που παίζει η Ντιναμό Μπρεστ χρειάζεται ένα ειδικό πλάνο διαχείρισης, σε μια εποχή άλλωστε που και ο Ατρόμητος δεν είναι 100% έτοιμος.

Στην τελευταία προπόνηση, ως βασικός επιλέχθηκε ο Κωτσόπουλος για να χρησιμοποιηθεί στο πλευρό του Κουλούρη ενώ από πίσω τους ως «10» ήταν ο Μούγιακιτς που φαίνεται να έχει εξασφαλισμένη θέση βασικού. Μάχη γίνεται και για το δεξί άκρο της άμυνας, αφού ο Κιβρακίδης δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, ωστόσο το γεγονός ότι δεν έχει παιχνίδια έχουν βάλει εκ νέου στο πλάνο τον Νάτσο.

Ο Αυστριακός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τους Ηρακλή Γαρουφαλιά και Μπρούνο, όχι απαραίτητα λόγω της παρουσίας τους στο πρώτο ματς στη Λευκορωσία (υπήρχαν πολλοί και πολύ χειρότεροι), αλλά για να σταλεί το μήνυμα σε όλα τα μέλη των αποδυτηρίων ότι η εμφάνιση των 70 λεπτών στο Μπρεστ δεν έχει περάσει στο... ντούκου.

Η πιθανή ενδεκάδα του Ατρομήτου αναμένεται να είναι: Μίρκοβιτς – Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης – Σάκιτς, Μάντσον, Ούμπιντες – Βασιλακάκης – Μούγιακιτς, Κουλούρης.

Η Ντιναμό Μπρεστ ήρθε στην Αθήνα χωρίς τον Γκάμπι Κίκι, που έπαιξε σε όλο το πρώτο ματς αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα με τη βίζα του και δεν ταξίδεψε. Επίσης δεν είναι διαθέσιμος και ο Κιρίλ Κιριλένκο, που δεν είχε χρησιμοποιηθεί στο πρώτο ματς, καθώς δοκιμάζεται από την Αϊντχόφεν. Την αποστολή δεν ακολούθησε τελικά ούτε ο πρόεδρος Ντιέγκο Μαραντόνα.

Αναλυτικά, η αποστολή των Λευκορώσων: Γκούτορ, Παβλιουτσένκο, Κάργας, Ντουάρτε, Βερετίλο, Βίτους, Ζαλέσκι, Φιλίποβιτς, Κρίβετς, Νεκάιτσικ, Νόγιοκ, Σαβίτσκι, Οσουτσούκβου, Σαντόφσκι, Σέντκο, Γιούζεπτσουκ, Μπαμπάβο, Φαμέγιε, Χομπλένκο, Νιβάλντο.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισραηλινός Εϊτάν Σεμεούλοβιτς με βοηθούς τους Ντβιρ Σάιμον, Ματιτιάχου Γιακόμποφ και τέταρτο τον Σαλόμ Μπεν Αβραχάμ. Ο εν λόγω ρέφερι έχει σφυρίξει άλλη μια φορά αγώνα ελληνικής ομάδας, αυτόν του Παναθηναϊκού στη Μόσχα κόντρα στην Ντιναμό Μόσχας που είχε ηττηθεί 2-1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x