Αγγλία

Ράιαν Σεσενιόν : Το αστέρι της επόμενης ημέρας

Μπορεί η Φούλαμ να… ταλαιπωρείται εδώ και τρία χρόνια στην Championship, όμως φαίνεται πως στις τάξεις της ομάδας υπάρχει το «next big thing» του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Το όνομά του μάλλον δεν λέει και πολλά στους περισσότερους, εκτός ίσως από όσους… τσεκάρουν την Championship στο Football Manager. Άντε και κάποιους που πιθανότατα τον μπερδεύουν με τον ποδοσφαιριστή της Μονπελιέ (που ένα φεγγάρι απασχόλησε τον Ολυμπιακό ). Ο Ράιαν Σεσενιόν, στα δεκαέξι του, αποτελεί την ελπίδα της Φούλαμ για επάνοδο στα «χρυσοφόρα σαλόνια» της Premier League, ενώ έχει… κουβαλήσει στο «Craven Cottage» σκάουτερ των μεγαλύτερων ομάδων του «Νησιού» και όχι μόνο. Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά πράγματα για το «παιδί - θαύμα» των «Cottagers».

Μια ζωή στη Φούλαμ

Γεννημένος στις 18 Μαΐου 2000, ο Σεσενιόν εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Φούλαμ το 2009, σε ηλικία εννιά ετών. Εκείνη την εποχή, η ομάδα του Λονδίνου βρισκόταν στα καλύτερά της, καθώς είχε εξασφαλίσει την έξοδό της στο Europa League μέσω της έβδομης θέσης της Premier League ( η υψηλότερη στην ιστορία του συλλόγου ). Μάλιστα, η Φούλαμ έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης όπου ηττήθηκε με 2-1 απ’ την Ατλέτικο Μαδρίτης. Όταν όμως έφτασε η ώρα να συμπεριληφθεί ο Σεσενιόν στην πρώτη ομάδα των «Cottagers», το 2016, τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά. Η Φούλαμ βρισκόταν για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στην Championship, δείχνοντας πως δυσκολεύεται να βρει τον δρόμο για την επάνοδό της στα «μεγάλα σαλόνια»…

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Στις 9 Αυγούστου 2016 λοιπόν, σε ηλικία 16 ετών και 81 ημερών, ο νεαρός αριστερός μπακ έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Φούλαμ σε αγώνα ενάντια στην Λέιτον Όριεντ για το Λιγκ Καπ. Λίγες ημέρες αργότερα, αγωνίστηκε για πρώτη φορά και στην Championship, σε αγώνα με την Λιντς. Στις 20 του ίδιου μήνα, θα σκοράρει απέναντι στην Κάρντιφ, και θα γίνει έτσι ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη χώρα που σκοράρει έχοντας γεννηθεί το 2000, και ταυτόχρονα ο νεότερος σκόρερ στην κατηγορία. Την ίδια χρονιά, κλήθηκε στην Κ-17 της Εθνικής Αγγλίας, όντας το μικρότερο σε ηλικία μέλος της. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, μετρά δεκαπέντε συμμετοχές με τέσσερα γκολ σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ με την φανέλα της Φούλαμ.

inner

«Ματιές» από παντού


Σχεδόν όλοι οι «μεγάλοι» του αγγλικού ποδοσφαίρου έχουν στην λίστα τους τον νεαρό αμυντικό. Συγκεκριμένα, οι Τσέλσι, Τότεναμ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, αλλά και οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ έχουν «τσεκάρει» τον Σεσενιόν, ενώ η… χάρη του έφτασε και στην Γερμανία, με την Μπάγερν αλλά και την Λειψία να τον έχουν στα υπόψη τους.

Σεσενιόν vs Χαλ σημειώσατε… άσο από ημίχρονο!

Στις 29 Ιανουαρίου 2017, ο Σεσενιόν έκανε ίσως την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα των «Cottagers». Σε αγώνα για τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας ενάντια στην Χαλ, σκόραρε δύο φορές ( με το ένα γκολ ωστόσο να ακυρώνεται λανθασμένα ) και ήταν ανίκητος εντός αγωνιστικού χώρου, οδηγώντας την ομάδα του στη μεγάλη νίκη – πρόκριση με 4-1. Μετά το ματς, ο συμπαίκτης του Στέφαν Γιόχανσεσν ανέφερε πως «είμαι 99% σίγουρος πως ο Ράιαν θα εξελιχθεί σε έναν απ’ τους καλύτερους αριστερούς μπακ παγκοσμίως».

inner

Σε λίγες ημέρες, στις 19 Φεβρουαρίου, η Φούλαμ θα υποδεχτεί την Τότεναμ για το Κύπελλο Αγγλίας. Η απουσία του Ντάνι Ρόουζ λόγω τραυματισμού δεν θα μας επιτρέψει να δούμε την «μάχη» μεταξύ του… εν ενεργεία αριστερού μπακ της Εθνικής Αγγλίας και του… μελλοντικού, ωστόσο υπάρχει μια σύγκριση που μπορούμε να κάνουμε εδώ και τώρα. Ο Ρόουζ έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στα 19 του χρόνια. Ακόμα λοιπόν απορείτε γιατί ασχολείται με τον Σεσενιόν η… μισή Αγγλία;

Επιμέλεια : Γιάννης Πολιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x