Γερμανία

«Ροντέο» και νίκη της Βόλφσμπουργκ στο ντέρμπι με Σάλκε!

Με γκολ του Γκίντσεκ στο 94’, η Βόλφσμπουργκ κέρδισε 2-1 τη Σάλκε, που είχε ισοφαρίσει με πέναλτι πέντε λεπτά πριν τη λήξη, στο πιο «γεμάτο» ματς της ημέρας στη Bundesliga.

Οι αλλαγές έκριναν το ντέρμπι!
Μετά από ένα παιχνίδι που περιλάμβανε τρία γκολ, μια αποβολή και… ανατροπή στην ανατροπή, η Βόλφσμπουργκ κέρδισε με 2-1 τη Σάλκε στο ντέρμπι του δεύτερου «πιάτου» της πρώτης αγωνιστικής στη Bundesliga!

Από τον Απρίλη του 2017 είχε να σκοράρει ο Τζον Μπρουκς, που σημείωσε το πρώτο του γκολ με τους «λύκους» μετά από 100 συμμετοχές στην Bundesliga, όταν εκμεταλλευόμενος άριστα την «κομπίνα» στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Μαξιμίλιαν Άρνολντ έκανε… ανενόχλητος το 1-0, στο 33ο λεπτό.

Ωστόσο, με την -έκτη σε ισάριθμες προσπάθειες στα γερμανικά γήπεδα- εκτέλεση πέναλτι του Ναμπίλ Μπενταλέμπ, οι «κένιγκσμπλαου» κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1, πέντε λεπτά πριν τη λήξη, βάζοντας… φωτιά στο ματς.

Κι ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία, η Βόλφσμπουργκ… χτύπησε στο 94’, όταν ο Γιανίκ Γκέμπχαρντ, που είχε μπει ως αλλαγή στην ανάπαυλα, σέντραρε και ο επίσης ερχόμενος από τον πάγκο Ντάνιελ Γκίντσεκ έκανε… σεφτέ στο πρωτάθλημα -μετά το γκολ του στο πρόσφατο ματς του Κυπέλλου- πετυχαίνοντας το 2-1 και χαρίζοντας στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σάλκε ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της αυστηρής αποβολής του Ματία Νάστασιτς με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 65’, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Βουτ Βέγκχορστ από πλευράς Βόλφσμπουργκ αρχικά πήρε την… άγουσα για τα αποδυτήρια, αλλά τελικά «τιμωρήθηκε» με κίτρινη κάρτα, ελέω VAR...

Ανατροπή με… κεφαλιές
Το πρώτο τέρμα της Φορτούνα Ντίσελντορφ στα «σαλόνια» του γερμανικού ποδοσφαίρου μετά από απουσία πέντε ετών, από το κεφάλι του Μπενίτο Ραμαν, δεν ήταν αρκετό για να της χαρίσει και τους πρώτους της βαθμούς στο νέο πρωτάθλημα. Καθώς η Άουγκσμπουργκ «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο, με την κεφαλιά του Χιντερέγκερ στο 57ο λεπτό και το γκολ του Αντρέ Χαν, επίσης με το κεφάλι, στο 76’, να διαμορφώνουν το τελικό 1-2 υπέρ των φιλοξενούμενων.

inner

Μοιραίος ο Ισάκ
Μια πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Βαλεντίνο Λαζάρο, ο οποίος αφού πέρασε… όποιον βρήκε απέναντί του στη γραμμή, τελικά μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Βεντάντ Ιμπίσεβιτς, πριν το ημίωρο, ήταν αρκετή για να χαρίσει στη Χέρτα Βερολίνου τη νίκη με 1-0 απέναντι στη Νυρεμβέργη. Βέβαια, ο σύλλογος της Φρανκονίας, θα μπορούσε να γλιτώσει έστω τον ένα βαθμό, όταν ο Μίκαελ Ισάκ κέρδισε πέναλτι από χέρι του Καμίλ Ρέκικ, στο 85ο λεπτό. Ο Σουηδός επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, αλλά ο Ρούνε Γιάρσταϊν έπεσε στην δεξιά γωνιά του και απέκρουσε, διατηρώντας το «τρίποντο» για τους «πρωτευουσιάνους»!

inner

«Επανήλθε» η Άιντραχτ!
Πίσω της φαίνεται ότι άφησε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης τον αποκλεισμό σοκ στοπ γερμανικό Κύπελλο, καθώς οι «αετοί» επικράτησαν με 2-0 εκτός έδρας της Φράιμπουργκ, χάρη στην… κυνικότητα των παικτών τους. Ο Νικολάι Μίλερ συνδύασε το ντεμπούτο του με την Φρανκφούρτη με ένα γκολ, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάκτηση των τριών βαθμών μόλις στο 10’, ενώ ο Σεμπαστιέν Χάλερ διαμόρφωσε στο 82’ το 0-2 και ενώ στο μεσοδιάστημα ο Μάρκο Τερατσίνο αλλά και στο τέλος ο Μάικ Φραντς έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρουν για λογαριασμό των γηπεδούχων…

Μοιρασιά στη Βρέμη
Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν, όπως θέλει το… κλισέ, Βέρντερ Βρέμης και Αννόβερο, με το τελικό 1-1 να είναι ωστόσο δίκαιο, βάσει της συνολικής εικόνας και να διαμορφώνεται στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο σύλλογος της Κάτω Σαξονίας, που είχε τον πρώτο λόγο χάρη στην καλή εμφάνιση του Ιλίας Μπεμπού, πήρε κεφάλι στο σκορ όταν ο προ ενός λεπτού εισερχόμενος στον αγωνιστικό χώρο Χέντρικ Βέινταντ μετουσίωσε σε γκολ την ασίστ του Μπεμπού. Ωστόσο, ο Θέοντορ Γκέμπρε Σελάσιε κατάφερε να… σώσει τον πόντο για τους γηπεδούχους πέντε λεπτά πριν τη λήξη.

inner

Τρία λεπτά υπόθεση…
Στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία σήμερα, η Γκλάντμπαχ επικράτησε με 2-0 της Μπάγερ Λεβερκούζεν, με τα «πουλάρια» να έχουν τη δυνατότητα να «καθαρίσουν» χάρη στα δύο γκολ που πέτυχαν μέσα σε διάστημα τριών λεπτών..

Ο Τοργκάν Αζάρ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 38ο λεπτό, όταν ο Μπένγιαμιν Χένριχς σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι, αλλά ο Ραμαζάν Οτσκάν απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι ου Βέλγου μέσου! Κάτι που δεν συνέβη στο 55’, με τον Γιόνας Χόφμαν να αναλαμβάνει αυτή τη φορά την εσχάτη των ποινών, νικώντας τον Γερμανό πορτιέρο των «ασπιρινών». Ενώ ο Φαμπιάν Τζόνσον διαμόρφωσε το τελικαό αποτέλεσμα παίζοντας το ένα-δύο με τον Νάντο Ράφαελ.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Παρασκευή 24/8
Μπάγερν Μονάχου-Χόφενχαϊμ 3-1
(23’ Μίλερ, 82’ (πεν.) Λεβαντόφσκι, 91’ Ρόμπεν-58’ Ζάλαϊ)

Σάββατο 25/8
Χέρτα Βερολίνου-Νυρεμβέργη 1-0
(27’ Ιμπίσεβιτς)
Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 1-1
(85’ Γκέμπρε Σελάσιε-76’ Βέινταντ)
Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-2
(10’ Μίλερ, 82’ Χάλερ)
Βόλφσμπουργκ-Σάλκε 2-1
(33’ Μπρουκς, 94’ Γκίντσεκ- 85’ (πεν.) Μπενταλέμπ)
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Άουγκσμπουργκ 1-2
(39’ Ραμαν-57’ Χιντερέγκερ, 76’ Χαν)
Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 2-0
(55' (πεν.) Χόφμαν, 58' Τζόνσον)

Κυριακή 26/8
Μάιντς-Στουτγκάρδη (16:30)
Ντόρτμουντ-Λειψία (19:00)

Η δεύτερη αγωνιστική:

Παρασκευή 31/8
Ανόβερο-Ντόρτμουντ (21:30)

Σάββατο 1/9
Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ (16:30)
Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βέρντερ Βρέμης
Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Νυρεμβέργη-Μάιντς
Στουτγκάρδη-Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή 2/9
Λειψία-Φορτούνα Ντίσελντορφ (16:30)
Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου (19:00)

Επιμέλεια: Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x