Stoiximan Super League

«Ρολάρει» και… νικάει με Παράσχο ο Αστέρας!

Το «2 στα 2» με τον Παράσχο στον πάγκο του πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, που έφυγε με το διπλό από την έδρα του Λεβαδειακού (0-2) με δύο γκολ στο τελευταίο ημίωρο (64’, 90’).

Μεταμορφωμένος προς το καλύτερο και πολύ πιο αποτελεσματικός με τον Παράσχο στον πάγκο, ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε από τη Λιβαδειά (0-2) και πανηγύρισε τη 2η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα για να ανασάνει βαθμολογικά.

Ανώτεροι μετά το 25’ οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια, ενώ άνοιξαν το σκορ στο 64’ με δυνατό σουτ του Τόνσο. Στο 90’ ο Φερνάντεθ «έγραψε» το 0-2 πλασάροντας σε κενή εστία.

Με 10 παίκτες από το 50’ οι γηπεδούχοι λόγω της αποβολής του Σαβαντογκό. Αυτή ήταν η 8η ήττα στα 10 τελευταία παιχνίδια για τους Βοιωτούς (1-1-8), που παραμένουν στη διακεκαυμένη ζώνη.

Το ματς

Μπορεί να το παιχνίδι να είχε χαρακτήρα… εξάποντου, ωστόσο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με επιθετικές διαθέσεις και ενθουσιασμό. Μάλιστα, στο πρώτο δεκάλεπτο αμφότερες είχαν από μία πολύ καλή στιγμή. Στο 7’ ο εξτρέμ του Λεβαδειακού, Νανγκίς, έφυγε στην κόντρα και γύρισε στην περιοχή για να βρει τον Σαβαντογκό, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση, αλλά αστόχησε.

Στο 9’, ο Αστέρας Τρίπολης «απάντησε» στις ευκαιρίες, με τον Ιγκλέσιας να παίρνει αμαρκάριστος την κεφαλιά-ψαράκι μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Στο επόμενο δεκάλεπτο ωστόσο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως, με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο τα νώτα τους.

inner

Από το 20’ και μετά, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και δημιούργησαν 3-4 κλασικές ευκαιρίες: στο 25’, ο Μανιάς σούταρε με πολύ καλές προϋποθέσεις μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι, ενώ 7 λεπτά αργότερα ο ίδιος βγήκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως ο Μπάγιτς τον νίκησε.

Στο δίλεπτο 34’-35’ οι Αρκάδες είχαν δύο ακόμα καλές στιγμές, με το σουτ του Μουνάφο να φεύγει άουτ και τον Μπάγιτς να διώχνει εντυπωσιακά την προσπάθεια του Καλτσά μέσα από την περιοχή. Για τους γηπεδούχους, ο πιο απειλητικός παίκτης ήταν ο Στανόγεβιτς, που επιχείρησε σε δύο περιπτώσεις να σκοράρει (28’, 45’+1’).

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου οι άνθρωποι του Λεβαδειακού διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε πτώση του Σαβαντογκό, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα.

inner

Στις αρχές του δευτέρου μέρους άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, αφού οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 50’ λόγω της αποβολής του Σαβαντογκό, που δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ που έκανε.

Αυτή η εξέλιξη έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να πιέσουν ακόμα περισσότερο έχοντας μάλιστα ακόμα μία καλή στιγμή δύο λεπτά αργότερα, με τον Μπάγιτς να διώχνει (πάλι) το καλό σουτ του Τόνσο.

Ο Αργεντινός χαφ όμως πήρε την… εκδίκησή του από τον Σέρβο τερματοφύλακα των Βοιωτών στο 64’ και με δυνατό σουτ «τίναξε» τα δίχτυα της αντίπαλης εστίας για να ανοίξει το σκορ (0-1).

inner

Στη συνέχεια, οι Αρκάδες ήλεγξαν απόλυτα το ρυθμό και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να απειλήσουν. Η μοναδική υποψία φάσης για τον Λεβαδειακό ήρθε στο 71’ σε ένα σουτ του Βήχου, το οποίο όμως μπλόκαρε εύκολα ο Παπαδόπουλος.

Στο 90’ η ομάδα του Παράσχου «καθάρισε» την… μπουγάδα, με τον Μανιά να βρίσκεται μόνος του στην αντίπαλη περιοχή και να σερβίρει το 0-2 στον Φερνάντεθ, ο οποίος απλά έστειλε την μπάλα στην κενή εστία.

Αμέσως μετά, οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία με τον Μπάγιτς να λέει πάλι «όχι» στον Τόνσο. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το ματς ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα Τρίπολης να επικρατεί δικαίως 2-0 του Λεβαδειακού και να πετυχαίνει το «2 στα 2» με τον Παράσχο στον πάγκο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Σανίνο): Μπάγιτς – Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Χατζηλάμπρος (55’ Βήχος), Παντελιάδης – Όμο, Καραχάλιος – Νανγκίς (72’ Μητρόπουλος), Στανόγεβιτς (77’ Ιωαννίδης), Σαβαντογκό - Μαρκόβσκι

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Παπαδόπουλος – Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος – Βαλιέντε, Ιγκλέσιας (58’ Τσιλιανίδης), Μουνάφο – Καλτσάς (81’ Φερνάντεθ), Τόνσο (92’ Άνχελ), Μανιάς

Το live του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x