Ισπανία

«Σεντονάτη» η Βαλένθια, στο Europa League η Εσπανιόλ!

Η Βαλένθια έκανε το καθήκον της, πέρασε από την έδρα της Βαγιαδολίδ (0-2) και θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στο Ch. League με την Χετάφε να μένει εκτός, τελικά. Στο Europa η Εσπανιόλ, 2-0 την Σοσιεδάδ.

Και του χρόνου θα είναι ωραία, με την Βαλένθια στο Champions League για... παρέα!

Οι «νυχτερίδες» έκαναν το καθήκον τους, πέρασαν από την έδρα της Βαγιαδολίδ με 2-0 και θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Σολέρ στο 36ο λεπτό άνοιξε τον δρόμο για την ομάδα του, για να έρθω στις αρχές του δευτέρου μέρους ο Ροδρίγο να γράψει το 2-0 που παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Κάπως έτσι, η Χετάφε παρά την φανταστική της σεζόν... ξεφούσκωσε στο φινάλε. Στη σημερινή και τελευταία αγωνιστική, η ομάδα του Μπορδαλάς έμεινε στο 2-2 με την Βιγιαρεάλ. Και να νικούσε, βέβαια, δεν θα είχε νοήμα από τη στιγμή που η Βαλένθια περνούσε από την έδρα της Βαγιαδολίδ.

Στο... χορταστικό ματς, λοιπόν, στην Μαδρίτη η Χετάφε προηγήθηκε δις με τους Πορτίγιο και Μακσίμοβιτς, ωστόσο το «κίτρινο υποβρύχιο» κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσα ισάριθμες φορές με γκολ στο φινάλε κάθε ημιχρονου με τους Ιμπόρα και Μπαλαγκέρο.

Την ίδια ώρα, Σεβίλλη και Μπιλμπάο παρότι βολεύονταν αμφότερες με την ισοπαλία δεν... κάθισαν! Η Σεβίλλη προηγήθηκε με τον Μπεν Γεντέρ λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος και η Μπιλμπάο βγήκε στην επανάληψη όλη μπροστά για να πετύχει την ισοφάριση που θα της έδινε την έβδομη θέση. Όμως, το δοκάρι σταμάτησε τον Ιμπάι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και στην κόντρα ο Μουνίρ έβαλε... ταφόπλακα στους φιλοξενούμενους, διαμορφώνοντας το 2-0.

Τέλος, η έβδομη θέση κατέληξε στην Εσπανιόλ που με ένα τρομερό ντεμαράζ στο φινάλε κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Καταλανοί επικράτησαν 2-0 της Σοσιεδάδ, που αν κέρδιζε θα έπαιρνε αυτή το... εισιτήριο. Τα γκολ των νικητών ήρθαν στην επανάληψη, με τον Ροζάλες να ανοίγει τον δρόμο και τον Γου Λέι να σφραγίζει την Ευρώπη για την Εσπανιόλ.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:

Σάββατο, 18-05
Λεβάντε – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2
(6’ Καμπάκο, 36’ Ρότζερ – 51’ κοκ. Κορέα, 68’ Ροντρίγκο, 79’ Καμέγιο)

Εσπανιόλ – Ρεάλ Σοσιέδάδ 2-0
(58’ Ροζάλες, 65’ Γου Λέι)

Χετάφε – Βιγιαρεάλ 2-2
(13’ Πορτίγιο, 76’ Μακσίμοβιτς / 44’ Ιμπόρα, 87’ Μπαλαγκέρο)

Σεβίλλη – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0
(44’ Μπεν Γεντέρ, 90’+2’ Μουνίρ)

Βαγιαδολίδ – Βαλένθια 0-2
(36’ Σολέρ, 52’ Ροδρίγο)

Αλαβές – Τζιρόνα (21:45)
Θέλτα – Ράγιο Βαγιεκάνο (21:45)
Ουέσκα – Λεγανές (21:45)

Κυριακή 19-05
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπέτις (13:00)
Εϊμπαρ – Μπαρτσελόνα (17:15)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x