Ισπανία

Σήκωσε κεφάλι στην Μπάρτσα η Ρεάλ

Παρά το γεγονός πως στο πρωτάθλημα η Ρεάλ βρίσκεται στο -8 από την Μπάρτσα, κατάφερε ν’ αποσπάσει 1-1 στο Καμπ Νου, διατηρώντας σημαντικές ελπίδες ενόψει της ρεβάνς στις 27/2 στο Μπερναμπέου.

Ένα δίκαιο 1-1 ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ, που άφησε ανοικτή την υπόθεση πρόκριση για τη ρεβάνς και θα λύσουν τις διαφορές τους για πρόκριση στον τελικό στις 27 Φεβρουαρίου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Η «βασίλισσα» ήταν καλύτερη στο πρώτο μισάωρο και θα μπορούσε να σκοράρει παραπάνω από ένα γκολ που βρήκε μόλις στο 6ο λεπτό με τον Ασένσιο από ασίστ του Μπενζεμά. Μετά το 30’ η Μπαρτσελόνα ανέβηκε, είχε δοκάρι στο 32’ με τον Ράκιτιτς και ισοφάρισε στο 58’ με τον Μάλκομ μετά από σουτ του Σουάρες στο δοκάρι.

Ο Μέσι πέρασε στο ματς στο 63’, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να γίνει όσο πιεστική θα έπρεπε για τη νίκη. Η Ρεάλ πήρε σχετικά άνετα το αποτέλεσμα και σε τρεις εβδομάδες, θα κριθούν τα πάντα για την πρόκριση στον τελικό του Κόπα Ντελ Ρέι.

Το ματς

Με 4-3-3 κατέβηκαν και οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι, ωστόσο ήταν η Ρεάλ αυτή που για περίπου ένα ημίωρο καθήλωσε την αντίπαλο της και πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό με ένα γρήγορο γκολ, ενώ θα μπορούσε στο ίδιο διάστημα να έχει σημειώσει και άλλο. Στο 5ο λεπτό ένας πανέμορφος συνδυασμός έφερε σε θέση βολής τον Κροος που υποχρέωσε τον Τερ Στέγκεν σε δύσκολη επέμβαση, ενώ αμέσως μετά ήρθε το γκολ για την «βασίλισσα». Ο Βινίσιους έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Μπενζεμά έκανε έξοχη κίνηση και έκοψε την μπάλα στη μικρή περιοχή και ο Βάθκεθ με προβολή έκανε το 0-1.

Ο Βραζιλιάνος Βινίσιους έβρισκε συνεχώς χώρους για να διεμβολίζει από αριστερά την άμυνα της Μπαρτσελόνα, όμως τα χάλαγε είτε στην τελική πάσα, είτε στην ολοκλήρωση της προσπάθειας, σε αντεπιθέσεις που η Ρεάλ θα μπορούσε άνετα να έχει βρει και δεύτερο γκολ. Η «βασίλισσα» είχε άλλη μια καλή στιγμή με τον Κροος από σέντρα του νεαρού Βραζιλιάνου στο 23’. Η Μπαρτσελόνα άρχισε σταδιακά, να κρατά περισσότερο μπάλα στα πόδια της, να αξιοποιεί τα μέτρα που της έδινε η αντίπαλος της, όμως δεν είχε τελική πάσα.
Η καλύτερη στιγμή για τους «μπλαουγκράνα» στο πρώτο μέρος ήρθε από εκτέλεση φάουλ του Μάλκομ και κεφαλιά του Ράκιτιτς στο οριζόντιο δοκάρι στο 32’, ενώ στο 35’ ο Μάλκομ ξανά αφού πέρασε τους πάντες από δεξιά μοίρασε στον Σουάρες με τον πλασέ του Ουρουγουανού να εξουδετερώνεται από τον Νάβας.

Η Μπαρτσελόνα δεν έδειξε να μπαίνει καλά ούτε στο β’ μέρος, ωστόσο έφτανε μια στιγμή στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους για να πάρει φωτιά το «Καμπ Νου». Ο Λένγκλέ έβγαλε από αριστερά τον Άλμπα σε τετ-α-τετ τον Άλμπα, ο Νάβας επενέβη, ο Σουάρες που πήρε την επιστροφή, σούταρε από δύσκολη γωνία στο δοκάρι και ο Μάλκομ με σουτ που βρήκε και στον Καρβαχάλ, έγραψε το 1-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και λίγο πριν περάσει στο ματς ο Μέσι.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, έριξε στο ματς πέντε λεπτά μετά την ισοφάριση τον Βιδάλ και τον Μέσι, για να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, ενώ ο Σολάρι έριξε με τη σειρά του Μπέιλ και Κασεμίρο στο ματς. Ο Βραζιλιάνος στο 68’ έκανε το σφάλμα με τον Μέσι να του κλέβει την μπάλα και να κερδίσει φάουλ σε καλή θέση, αλλά η εκτέλεση του δεν είχε αποτέλεσμα. Στο 82’ ο Τερ Στέγκεν σε μια έξοδο για να προλάβει τον Μπέιλ, έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπενζεμά που πάσαρε στον Ουαλό,όμως αυτός κοντραρίστηκε.

Η Ρεάλ κράτησε όσο μπορούσε την Μπαρτσελόνα μακριά από την εστία της, κρατώντας και απασχολημένη την άμυνα των Καταλανών και χωρίς να πάρουν ιδιαίτερα ρίσκα οι δύο αντίπαλοι συμβιβάστηκαν με το 1-1, για να αφήσουν ανοικτούς λογαριασμούς, ενόψει της ρεβάνς στις 27/2.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Σεμέντο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (63’ Βιδάλ), Αρτούρ, Κουτίνιο (63’ Μέσι), Μάλκομ (76’ Αλενιά) Λουίς Σουάρες

Στον πάγκο έμειναν οι: Πένια, Μπόατενγκ, Σέρζι Ρομπέρτο, Μουρίγιο,

Ρεάλ Μαδρίτης (Σαντιάγο Σολάρι): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Γιορέντε (63’ Κασεμίρο) Κρόος, Μόντριτς, Λούκας Βάθκεθ (84’ Ασένσιο), Βινίσιους (63’ Μπέιλ), Μπενζεμά

Στον πάγκο έμειναν οι: Κουρτουά, Νάτσο, Ισκο, Θεμπάγιος



Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x