Ελλάδα

«Σκληρό ροκ» μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο Διαιτητικό για τις εκλογές στην ΕΠΟ!

Το απόγευμα ή, το αργότερο, αύριο το πρωί, η απόφαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο για το αίτημα της αντιπολίτευσης για αναβολή των εκλογών στην ΕΠΟ. «Μπορούν να γίνουν στις 26/10», λέει η συμπολίτευση

«Πινγκ-πονγκ»… έπαιξαν συμπολίτευση και αντιπολίτευση στο Διαιτητικό Δικαστήριο, όπου το απόγευμα ή, το αργότερο, αύριο το πρωί, αναμένεται να βγει η απόφαση για το αίτημα των έξι Ενώσεων (ΕΠΣ Σάμου, Θεσσαλίας, Γρεβενών, Ανατολικής Αττικής, Μακεδονίας και Αιτωλοακαρνανίας) της δεύτερης για αναβολή των εκλογών στην ΕΠΟ.

Ο δικηγόρος των «έξι», Νίκος Κυρκούδης, ανέλυσε όλες τις αιτιάσεις, προκειμένου να ακυρωθούν οι αρχαιρεσίες και της 26ης Οκτωβρίου, καθώς, θυμίζουμε, οι εν λόγω ΕΠΣ είχαν προσφύγει και για τις εκλογές της 1ης του ίδιου μήνα. Ζητούν, λοιπόν, την αναβολή, όπως υπογράμμισε εκ νέου ο κ. Κυρκούδης, για τρεις λόγους:

1. Διότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν έχει νόμιμη σύνθεση, καθώς δεν αντικαταστήθηκαν -ως μέλη- ο πρώην πρόεδρος, Γιώργος Γκιρτζίκης και ο εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκας, Θοδωρής Παπαδόπουλος.

2. Υποστηρίζουν ότι έπρεπε, πρώτα να γίνει Γενική Συνέλευση, για να προκύψει εκλογική επιτροπή και στη συνέχεια να προκηρυχθεί συνέλευση για τις εκλογές.

3. Επειδή, από την επόμενη μέρα της Γ.Σ. για την εκλογική επιτροπή, που θα γίνει στις 14/10, στη Βουλιαγμένη, μέχρι την υποβολή των υποψηφιοτήτων, θα υπάρχει μόνο μία μέρα περιθώριο, καθώς στις 16/10 λήγει η σχετική προθεσμία και ακολουθεί ένα «κενό» 10ήμερο.

Στον αντίποδα, ο Δημήτρης Σιώτος, δικηγόρος της ΕΠΟ, είχε τον εξής αντίλογο: Είπε πως μπορεί να γίνει εκλογική συνέλευση, που θα οριστεί από την εκτελεστική επιτροπή, ενώ τόνισε πως «δεν τίθεται κανένα θέμα αναξιοπιστίας», καθώς η κατάθεση των υποψηφιοτήτων γίνεται ηλεκτρονικά.

Όσο για τον χρόνο, υποστήριξε πως είναι «επαρκής», καθώς η εκλογική επιτροπή θα προκύψει στις 14/10 και υπάρχει αρκετό διάστημα ως τις 26 του μήνα, που είναι να γίνουν οι εκλογές.

Αναφορικά με τη «νόμιμη σύνθεση», για την οποία κάνουν λόγο οι «έξι», ανέφερε πως από την ΕΠΟ παραιτήθηκαν -με τη διαπιστωτική πράξη του Σταύρου Κοντονή- έξι μέλη και αντικαταστάθηκαν τα πέντε, πλην του Γιώργου Γκιρτζίκη, καθώς ο πρόεδρος δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανέναν! «Αυτό γίνεται μόνο μέσω εκλογών», τόνισε.

Όσο για τον Θόδωρο Παπαδόπουλο (εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκας στην ομοσπονδία, που παραιτήθηκε), μετέφερε τη θέση της ΕΠΟ, ότι «αυτό δεν είναι δική της δουλειά, αλλά της Λίγκας». Για να απαντήσει ο κ. Κυρκούδης ότι «έπρεπε, έστω, η ΕΠΟ να στείλει ένα έγγραφο στη Σούπερ Λίγκα και να ενημερώσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x