Europa League

«Σκόρπισε» την Μπράγκα και… καθάρισε η Μαρσέιγ

Τρία και λίγα ήταν τα γκολ που πέτυχε η Μαρσέιγ απέναντι στην Μπράγκα και πλέον η γαλλική ομάδα πρέπει να… αυτοκτονήσει μετά το υπέρ της 3-0 στο Βελοντρόμ.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε στο ματς η Μαρσέιγ , καθώς μόλις στο 4’ ο Ζερμέν αξιοποίησε την μπαλιά πάρε-βάλε του Παγιέ και άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι όμως δεν έμειναν εκεί, αλλά σε όλο το πρώτο μέρος κυριάρχησαν, έχασαν πολλές ευκαιρίες και το δοκάρι στο 44’ σταμάτησε τον Παγιέ , παραμένοντας έτσι το ημίχρονο με σκορ 1-0.

Ρίχνοντας μια ματιά στους αριθμούς του 45λέπτου, γίνεται σαφής η εικόνα του αγώνα. Οι τελικές ήταν 9/2, στο στόχο 4/0, τα κόρνερ 5/0 και η κατοχή 56%-44%, όλα υπέρ των Γάλλων ασφαλώς.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε η εικόνα! Η Μαρσέιγ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και το ματς εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Ο τερματοφύλακας της Μπράγκα, Ματέους, ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης των Πορτογάλων, αφού σταμάτησε ουκ ολίγες φορές τις επικίνδυνες επιθέσεις των αντιπάλων του, ειδικά του Οκάμπος.

Στο 69’ ο Ζερμέν με απευθείας πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-0 και το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 74’ ο Τοβέν. Ακόμα και στα τελευταία λεπτά η Μαρσέιγ ήταν αυτή που απειλούσε για ακόμα ένα γκολ, παρά η Μπράγκα που έδειχνε ανήμπορη και εντελώς αποσυντονισμένη στον αγωνιστικό χώρο, αφού οι Πορτογάλοι δεν έκαναν καν τελική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο παρά το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ.

Η έκταση του αποτελέσματος, μάλλον… κολακεύει τους φιλοξενούμενους, αφού το ματς ολοκληρώθηκε με 20/2 τελικές και 10/0 κόρνερ υπέρ των Γάλλων, οι οποίοι δείχνουν να έχουν ήδη στο τσεπάκι τους την πρόκριση, αρκεί να είναι στοιχειωδώς σοβαροί στον επαναληπτικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x