Euro 2024

Σκωτία-Όμπλακ 1-0!

Στο «κόλπο» της πρόκρισης μπήκε η Σκωτία! Η ομάδα του Γκόρντον Στράχαν βρήκε τρόπο να «νικήσει» τον ανίκητο -ως το 88'- Γιαν Όμπλακ και επικράτησε 1-0 της Σλοβενίας. Άνετα η Σλοβακία στη Μάλτα (1-3)

Πάμε ολοταχώς για… σφαγή στον 6ο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας, σε ό,τι έχει να κάνει με τη δεύτερη θέση, μιας και η πρώτη είναι «καπαρωμένη» από την Αγγλία -που, νωρίτερα, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Λιθουανία!

Η Σκωτία, λοιπόν, με το… buzzer beater του Κρις Μάρτιν της Φούλαμ στο 88', επικράτησε 1-0 της Σλοβενίας, που είχε σε μεγάλο βράδυ τον Γιάν Όμπλακ, με τον 24χρονο γκολκίπερ της Ατλέτικο να βγάζει τα πάντα, αλλά να κάνει λάθος εκτίμηση στη φάση του γκολ.


Έτσι, η ομάδα του Γκόρντον Στράχαν πήρε μια μεγάλη νίκη, αφήνοντας το σύνολο του Σρέσκο Κάτανετς στην 3η θέση και προκαλώντας… χαμό στη βαθμολογία, την ίδια ώρα που η Σλοβακία δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στη Μάλτα, νικώντας 3-1 τους νησιώτες, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Βλάντιμιρ Βάις, να ανοίγει το σκορ με… άρρωστο πλασέ.

Ο Γιαν Γκρεγκούς (41') και ο Άνταμ Νέμετς (84') σημείωσαν τα άλλα δύο τέρματα της Σλοβακίας, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τη Μάλτα ο Ζαν-Πολ Φαρούτζια, στο 14'. Οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, μετά τις αποβολές των Φαρούτζια (79') και Νέμετς (στις καθυστερήσεις).


Η βαθμολογία του 6ου ομίλου (σε 5 αγωνιστικές)

Αγγλία 13 (8-0)
Σλοβακία 9 (10-3)
Σλοβενία 8 (4-3)
Σκωτία 7 (7-8)
Λιθουανία 5 (5-9)
Μάλτα 0 (2-13)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x