Champions League

Σοκ και ανατροπή για Μπενφίκα

Η Μπενφίκα με δύο γκολ του Ραούλ Χιμένεθ, γύρισε από 2-0 πίσω και πήρε σημαντικό βαθμό με την Αστάνα (2-2) για να κρατήσει την πρωτοπορία στον 3ο όμιλο.

Με τον Ραούλ Χιμένες να σκοράρει δύο φορές (40', 72'), η Μπενφίκα, που αιφνιδιάστηκε από την αξιόμαχη Αστάνα και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από τα γκολ του Τουμάσι (19’) και Άνισιτς (31’) επέστρεψε στο ματς, πήρε το 2-2 και έφτασε τους 10 βαθμούς στον 3ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Βασικός ο Σάμαρης που αγωνίστηκε για 65 λεπτά και αντικαταστάθηκε από τον Ταλίσκα. Στον πάγκο, δίχως να χρησιμοποιηθεί ο Μήτρογλου.

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο:

Μπενφίκα 10 9-6
Ατλέτικο Μ. 7 7-2
Γαλατασαράι 4 5-7
Αστάνα 3 4-10


Επόμενη αγωνιστική:

Γαλατασαράι – Αστάνα

Μπενφίκα – Ατλέτικο Μαδρίτης

To ματς

Με τις γηπεδικές και καιρικές συνθήκες να ευνοούν πολύ τους γηπεδούχους (συνθετικό γήπεδο και -2 βαθμοί) η Αστάνα, μπήκε παθιασμένη και καλά διαβασμένη στο γήπεδο. Από την άλλη οι «Αετοί» πήραν τον χώρο και τα μέτρα στο γήπεδο, αλλά η Αστάνα, χτύπησε στην κόντρα. Έτσι στο 19’ ο Tουμάσι με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα Καμπανάγκα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου, ήρθε και το δεύτερο χτύπημα για τους Πορτογάλους. Στο 31’ ο Κετεβοάμα εκτέλεσε φάουλ και ο Άνισιτς βρίσκει την μπάλα ελάχιστα λίγο πιο κάτω από τον αυχένα, για να προσφέρει ένα δεύτερο σοκ στους «Αετούς» που βρέθηκαν λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου, με δύο γκολ κάτω στο σκορ και με μια τραγική εμφάνιση, απέναντι στην παθιασμένη και αποφασιστική Αστάνα. Στο 35’ ο Έρικ έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Πίτσι, ενώ στο 38ο λεπτό ο Ζόνας επιχείρησε να σκοράρει από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 40’ η Μπενφίκα κατάφερε να μειώσει τελικά με τον Ραούλ Χιμένες, αφού ο Ζόνας έκανε τη σέντρα και ο Μεξικανός στράικερ με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1. Στις καθυστερήσεις, ο Τουμάσι είχε μια καλή προσπάθεια, που έφυγε λίγο έξω από την εστία των «Αετών».

Στο 62’ στο σουτ του Μακσίμοβιτς ο Καμπανάγκα, πάει να σκοράρει με απίθανο τρόπο, αλλά ο Ζούλιο Σέζαρ απομακρύνει σε κόρνερ. Στο 70’ ο Καμπανάγκα έφυγε και πάλι σε τετ-α-τετ από πλάγια θέση, αλλά ο Ζούλιο Σέζαρ, γλίτωσε και πάλι την Μπενφίκα, με τα πόδια. Μετά τις δύο σπουδαίες αποκρούσεις του Βραζιλιάνου πορτιέρο, οι «Αετοί» κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν με την παράλληλη σέντρα του Αλμέιδα, έπειτα από συνδυασμό με τον Ζόνας και το πλασέ του Ραούλ Χιμένες, που έφερε το ματς στα ίσια. Από εκεί και μετά οι «Αετοί» φρόντισαν να διαχειριστούν την κατάσταση και να κρατήσουν κατοχή και χαμηλό τέμπο στο παιχνίδι για να μείνει το ματς στο 2-2.

Αστάνα: Έρικ, Άνισιτς, Ίλιτς, Ποστνίκοφ, Σόμκο, Μακσίμοβιτς, Κετεβοάμα (87’ Ζουκόφ), Μουζίκοφ, Κάνιας, Τουμάσι (91’ Ντεντέτσκο), Καμπανάγκα (84’ Σέτκιν)

Μπενφίκα: Ζούλιο Σέζαρ, Λισάντρο Λόπες, Ελισέου, Σίλβιο (65’Αντρέ Αλμέιδα), Ζαρντέλ, Σάμαρης (65’ Ταλίσκα), Ρενάτο Σάντσες, Χιμένεθ, Ζόνας (80’ Κριστάντε), Γκουέντες, Πίτσι

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x