Stoiximan Super League

Σόκαρε σε... νεκρό χρόνο τον Ατρόμητο ο ΠΑΣ!

Όπως είχε σοκάρει την ΑΕΚ, έτσι τα κατάφερε και σήμερα στο Περιστέρι ο ΠΑΣ! Η ομάδα του Πετράκη βρήκε δίχτυα στο 94’(!) και έγραψε το 1-1 απέναντι στον Ατρόμητο, ισοβαθμώντας πλέον με την Ένωση.

Μηδένα προ του… τελευταίου σφυρίγματος μακάριζε!

Πάνω που φαινόταν πως ο Ατρόμητος θα επιστρέψει στις νίκες, χάρη στο γκολ του Λε Ταλέκ στο 60’, ο ΠΑΣ έβγαλε… λαγό απ’ το καπέλο του!

Στην τελευταία φάση του αγώνα, λοιπόν, η άμυνα των Περιστεριωτών… κοιμήθηκε και ο Κόντε με ωραίο τρόπο υπέγραψε το 1-1.

Κάπως έτσι, ο Άγιαξ της Ηπείρου ανέβηκε στους 26 -όσους και η ΑΕΚ- και συνεχίζει να ελπίζει για πλέι οφ, την ώρα που η ομάδα του Κορακάκη έχασε σημαντικό έδαφος, ούσα στο -6 από την πεντάδα.

Ανώτερος σε γενικές γραμμές ο Ατρόμητος, διαμαρτύρεται σωστά για πέναλτι στο 45', αφού ο Τζημόπουλος κράτησε τον Φυτανίδη κι έπρεπε να δοθεί η εσχάτη των ποινών. Σε παθητικό ρόλο περιορίστηκαν ως το 65' οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο στη συνέχεια ανέβηκαν, δίχως να φτιάχνουν φάσεις, αφού τα συνεχή γεμίσματά τους δεν έβρισκαν στόχο. Ένα εξ αυτών όμως ήταν το καθοριστικό, στο 94', με το οποίο ξεκίνησε η φάση του «χρυσού» γκολ τους.

inner
inner
inner

Το ματς

Σαν τη γάτα με το ποντίκι έπαιζαν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε μπει στο χορτάρι με σαφή πρόθεση να οχυρωθεί πίσω, ενώ ο Ατρόμητος είχε αναλάβει πλήρως τα ηνία του ματς, κυκλοφορούσε την μπάλα και προσπαθούσε με τους Τόνσο, Λημνιό, Πλατέλλα να δημιουργήσει πηγές κινδύνου για την εστία του Πασχαλάκη. Μεταξύ κέντρου και περιοχής των φιλοξενούμενων παιζόταν συνεχώς το παιχνίδι, με τους παίκτες του Κορακάκη να την… ψάχνουν έντονα και τελικώς μετά το 20’ να βγάζουν σιγά-σιγά και τις πρώτες φάσεις.

Η κορυφαία ευκαιρία ήρθε στο 26’ –φυσικά- για τον Ατρόμητο. Ο Τόνσο εκτέλεσε το φάουλ, ο Πασχαλάκης έκανε κακή έξοδο, αλλά για καλή του τύχη, ο Λε Ταλέκ σημάδεψε δοκάρι και όχι δίχτυα, με το 0-0 να παραμένει στο Περιστέρι. Μέχρι εκείνο το λεπτό… δεν υπήρχε ΠΑΣ στο γήπεδο. Τίποτα! Μόνιμα σε παθητικό ρόλο και απλώς… άμυνα από τους παίκτες του Πετράκη, που δεν θύμιζαν σε τίποτα την… γνωστή ομάδα της Ηπείρου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν δειλά-δειλά από το «καβούκι» τους, κέρδισαν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ουσιαστικά επωφελήθηκαν την «πτώση» των Τόνσο-Πλατέλλα, οι οποίοι έδειχναν να έχουν χάσει δυνάμεις και φαντασία… Πάντως, στην εκπνοή του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, μετά από κράτημα του Τζημόπουλου στον Φυτανίδη.

«Κοιμισμένα» κύλησαν τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με τους μεσοεπιθετικούς του Ατρόμητου να ‘χουν κλειστεί και τον ΠΑΣ… σταθερά να διατηρεί το «φρούριο» στα μετόπισθεν. Και πάνω που η εικόνα του αγώνα δεν σε προϊδέαζε για… συγκινήσεις, ήρθε το 1-0 από τον Ατρόμητο! Οι «πιτσιρικάδες» Κατράνης-Λημνιός συνεργάστηκαν εντυπωσιακά από τα αριστερά, ο πρώτος έβγαλε τη σέντρα και ο Λε Ταλέκ από κοντά πήρε το ριμπάουντ (αφού δε μπόρεσε σε πρώτο χρόνο να σκοράρει ο Τόνσο) για το προβάδισμα των Περιστεριωτιών. Οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα για να πετύχουν το στόχο τους. Ο μεν Κορακάκης για να δώσει φρεσκάδα και να «σφίξει» τις γραμμές του, ο δε Πετράκης για να βρει λύσεις στην άφαντη ως τότε επίθεση.

Μετά το 65-70’ η… ανάγκη του ΠΑΣ για γκολ, τον έκανε να παίξει –επιτέλους- αρκετά μπροστά. Κι όλα αυτά, την ώρα που οι γηπεδούχοι αδικαιολόγητα είχαν οπισθοχωρήσει και είχαν αφήσει τους αντιπάλους τους να κάνουν παιχνίδι. Οι Ηπειρώτες προσπαθούσαν συνεχώς με γεμίσματα (των Ακόστα, Ναδάλες, Κούτρη) να προκαλέσουν τριγμούς στην άμυνα του Ατρόμητου, η οποία όμως άντεχε. Και πώς θα μπορούσε διαφορετικά, αφού Γκορμπούνοφ και Φυτανίδης καθάριζαν τα πάντα στους αιθέρες. Η πίεση έγινε… αφόρητη στα τελευταία λεπτά και τελικώς ο ΠΑΣ «σκότωσε» τον Ατρόμητο, που με τη σειρά του πλήρωσε την άσκοπη οπισθοχώρηση. Στο 94’, λοιπόν, και με τον Ευαγγέλου να ΄χει βάλει τη σφυρίχτα στο στόμα του, ο Κούτρης σέντραρε ωραία, ο Ακόστα είχε ξεχαστεί στο δεύτερο δοκάρι, πάσαρε στον Κόντε κι αυτός –εξίσου… ξεχασμένος- αφού στόπαρε την μπάλα με το στήθος εκτέλεσε πανέμορφα για το λυτρωτικό (ή σοκαριστικό αν το δεις από την γωνιά του Ατρόμητου) 1-1.





Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Φυτανίδης, Κυριακίδης, Λημνιός (68’ Μπρίτο), Κατράνης, Μπάγκα, Πλατέλλας (86’ Βασιλείου), Κυβρακίδης, Τόνσο (73’ Ούμπιδες), Λε Ταλέκ

Στον πάγκο του Ατρόμητου: Παπαδόπουλος, Ζησόπουλος, Νταούντα, Λαζαρίδης

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Ζαΐρο (68’ Ναδάλες), Σκόνδρας (77’ Βιντάλ), Κόντε, Τζημόπουλος, Λίλα, Γιάκος, Κούτρης, Μιχαήλ, Καρανίκας, Ακόστα

Στον πάγκο των Ηπειρωτών: Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Μπέριος, Γαρουφαλιάς

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου
Διαιτητής: Ευαγγέλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x