Stoiximan Super League

Σούζα ο Αστέρας!

Με τον Μανιά πρωταγωνιστή (σκόραρε δις) και τον Κυριακόπουλο να ρίχνει… κανονιά, ο Αστέρας «λύγισε» 3-1 την αξιόμαχη ΑΕΛ, επιστρέφοντας στις νίκες και παρέμεινε σε επαφή με την πρώτη πεντάδα.

Ο Αστέρας… λάμπει.

Η ΑΕΛ έβαλε δύσκολα στους Αρκάδες μέσα στην Τρίπολη, αλλά η ομάδα του Σάββα Παντελίδη κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες (μετά το εντός έδρας 0-0 με τον Παναιτωλικό και το εκτός 0-0 με τον ΠΑΣ), επικρατώντας 3-1 για την 17η αγωνιστική της Super League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «γαλαζοκίτρινους» ήταν ο Μιχάλης Μανιάς που «χτύπησε» δις (11’, 71’) και έβγαλε την ομάδα του από δύσκολες καταστάσεις. Ενδιάμεσα, ο Ναζλίδης (που είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις με φάουλ) ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους με εκτέλεση πέναλτι που έδωσε ο Παπαδόπουλος για χέρι του Μπέρτου. Ο Κυριακόπουλος με σουτάρα (που δεν κατάλαβε πώς έφαγε) εκτός περιοχής έγραψε το 3-1 στο 84ο λεπτό.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς


Με… φόρα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Αστέρας και με διάθεση να δείξει ότι είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Οι Αρκάδες «άγγιξαν» το γκολ με το «καλημέρα», αλλά δεν έπιασε το πλάνο τους, καθώς έχασαν το… άχαστο μόλις στο δεύτερο λεπτό. Ο Μαντίντα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο -αμαρκάριστος- Ισνάλντο δεν μπόρεσε να… σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα σχεδόν από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής, στέλνοντάς την πάνω στον Μπόζοβιτς που έδιωξε πάνω στη γραμμή με τα πόδια. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι ανώτεροι και να ελέγχουν την κατάσταση και μετά από εκείνο το σημείο, με την ΑΕΛ να δυσκολεύεται να πατήσει την αντίπαλη περιοχή. Άλλωστε η πρώτη της τελική ήρθε με μακρινό σουτ του Αγκάνοβιτς (9’).

inner

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έπαιξε πολύ από τα πλάγια στο πρώτο μέρος, δημιουργώντας ρήγματα με αυτόν τον τρόπο, αλλά ο Μανιάς (απ)έδειξε ότι το έχει πιο πολύ το γκολ από τον Ισνάλντο και σε παρόμοια φάση -με αυτή του 2’- «εκτέλεσε» τον Μπόζοβιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα από τη μικρή περιοχή. Το ματς απέκτησε καλύτερο ρυθμό έπειτα από εκείνο το σημείο, καθώς η ΑΕΛ αναγκάστηκε να παίξει πιο ανοιχτά και έδειξε μεγαλύτερο θάρρος, «βλέποντας» πλέον πιο πολύ την αντίπαλη περιοχή, με τον Κριζμάν και τον Ναζλίδη να παίρνουν πιο πολλές πρωτοβουλίες.

Μάλιστα, ο πρώτος «τέσταρε» τον Αθανασιάδη στο 20’ στην πρώτη καλή στιγμή της ομάδας του, ενώ στο 28’ ο Μασούρας έχασε το κοντρόλ στην καλύτερη φάση των «βυσσινί» σε όλο το πρώτο μέρος. Αν το είχε κάνει θα έβγαινε φάτσα με την αντίπαλη εστία. Σε γενικές γραμμές το πρώτο μέρος άνηκε στον Αστέρα, με την ΑΕΛ, πάντως, να αντιστέκεται και να μένει ζωντανή τόσο, έχοντας λίγες, αλλά καλές στιγμές για την ισοφάριση.

inner

Αρκετά διαφορετική ήταν, ωστόσο, η εικόνα του δεύτερου μέρους ήταν αρκετά διαφορετική. Η ΑΕΛ έδειχνε αποφασισμένη να κάνει ζημιά στους Αρκάδες, που ήταν κάπως νωχελικοί στο πρώτο 20λεπτο, με τον Ναζλίδη να πρωταγωνιστεί στις πρώτες της στιγμές στο δεύτερο μέρος. Αρχικά, έπιασε πολύ ωραίο σουτ στο 52’ και αμέσως μετά οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Παπαδόπουλο να δείχνει πέναλτι για χέρι του Μπέρτου. Ο αρχηγός της ΑΕΛ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Αθανασιάδη που έπεσε σωστά. Η εικόνα των «βυσσινί» συνέχισε να είναι καλή και μετά το τέρμα της, αλλά ο Αστέρας πάτησε και πάλι πάνω στην ίδια πληγή, χτυπώντας από τα πλάγια, αλλά ο Τόνσο δεν μπόρεσε να φθάσει στην μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Ισνάλντο. Και αφού δεν έγινε το 2-1, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 1-2, αλλά έπεσαν πάνω στον Αθανασιάδη που έκανε τρομερή επέμβαση, «βγάζοντας» την εξ’επαφής κεφαλιά του Μασούρα.

inner

Σταδιακά ο Αστέρας άρχισε να παίρνει τα πάνω του, μετά το μέτριο πρώτο εικοσάλεπτο και τον έβγαλε από τη… λάσπη και πάλι ο Μανιάς που με προσωπική ενέργεια και ωραία εκτέλεση έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του (71’). Η ΑΕΛ, που μέχρι τότε ήταν πολύ καλή στο δεύτερο μέρος, έχασε τον έλεγχο της κατάστασης, αν και ήταν ακόμη ζωντανή για κάτι θετικό και ουσιαστικά δεν το διεκδίκησε έπειτα από εκείνο το σημείο. Ο Κυριακόπουλος με απίστευτο «τεμάχιο» έβαλε τη σφραγίδα του στο 84’ πιάνοντας στον ύπνο τον Μπόζοβιτς με σουτ εκτός περιοχής. Ο Ναζλίδης στις καθυστερήσεις προσπάθησε να κλέψει λίγη από τη δόξα των γηπεδούχων, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ.

inner



Οι συνθέσεις


Αστέρας (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ισνάλντο (76' Ντουντού), Τόνσο, Μαντιντά (64' Κώτσιρας), Μανιάς (82' Γκοντό).

Στον πάγκο: Τσίφτσης, Αντζουλάς, Γλέζος, Χριστόπουλος

ΑΕΛ (Ανδρέας Λαυδαριάς): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (78' Μλαντένοβιτς), Ναζλίδης, Κρίζμαν (82' Λεοζίνιο).

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Χούμπτσεβ, Γιοβάνοβιτς, Μπάλλας, Δερμιτζάκης

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x